Träna eller banta bort putmagen? - Slanka Sverige %
Very Low Calorie Diet

Män-viktminskning

Glädjande att så många män börjar tänka på sin vikt

Enligt statistiken har fler män än kvinnor problem med övervikt. Det är därför glädjande att se att så många män intresserar sig för Slanka och vill ta tag i sin övervikt.

 

Man-viktminskar

Män tappar sina extrakilon snabbare än kvinnor

En positiv sak när det gäller män och övervikt är att män som regel tappar sina extrakilon snabbare än kvinnor. Detta beror på att män ofta har mer muskelmassa och mindre fett än kvinnor, vilket i sin tur även kan påverka viloförbränningen, d v s när du sitter, står, går, ligger eller vilar.

KLICKA HÄR FÖR ATT RÄKNA UT DITT BMI! »

 

trana-eller-banta

Bukfett

Bukfett (viceralt fett) är fett som lagras innanför bukhinnan runt organen och runt tarmarna. Detta fett är till skillnad från underhudsfett associerat med en ökad risk för hjärt-kärlsjukdom och typ 2 diabetes. Tidigare var det främst män som lade på sig bukfett men de senast 20-25 åren drabbas fler och fler kvinnor också av putmage.  Testoteronnivån börjar sjukna i 30-års åldern vilket ökar risken att utveckla ölmage.

Studier* visar att fysisk aktivitet inte har så stor effekt som man tidigare trott när det gäller att bränna kalorier. Den som vill få bort ölmagen bör i första hand se över sin kost.

Därmed inte sagt att vi inte behöver röra på oss. Träning är livsviktig för hälsan och även för hjärnans aptitreglering och mättnadskänsla. Problem att hantera hungerkänslor är anledningen till att stillasittande personer har mer problem med övervikt än personer som tränar regelbundet. När du inte rör dig äter du mer. Så tänk på att öka vardagsmotionen – gå i trappor istället för att ta hissen, gå av en hållplats tidigare och promenera, gå runt när du pratar i mobilen etc.

Visste du att du måste förbränna ca 9 000 kcal (lite vatten är också bundet i fettväven) för att gå ner 1 kg UTAN Slanka eller annan diet?  Det motsvarar ungefär en rask promenad 60 minuter per dag under en månad beroende på dina egna förutsättningar.

I vår kostnadsfria Slanka-app kan du räkna ut hur mycket träning du behöver vid olika fysiska aktiviteter, t ex fotboll, joggning, simning, tennis, för att nå ditt viktmål med ett normalt kaloriintag utan Slanka.

 

Chokladshake

Rivstarta din viktminskning

De flesta män vill uppnå snabba resultat som syns och märks direkt. Kalorier IN och kalorier UT styr viktminskningen. För att minska i vikt måste du bränna fler kalorier än du stoppar i dig.

Med Slanka minskar du intaget drastiskt till 500 kalorier per dag om du väljer viktprogrammet MAXI. Med MAXI får du en kickstart som boostar din motivation och ger dig alla chanser att snabbt nå din trivselvikt.

Inget kaloriräknande eller krångliga matscheman

Tycker du det är jobbigt att behöva räkna kalorier eller ta tid med komplicerade matscheman, så är Slanka en bra lösning. Du får en bra balans mellan protein, fett och kolhydrater och dessutom ditt fulla dagsbehov* av vitaminer, mineraler och spårämnen. All included!

För att inte tröttna och ge upp är smaken A och O. Prova Slankas shakes och soppor du också!

 

LÄS OM HÄLSOVINSTER SOM VÅGEN INTE VISAR »

*Fulla dagsbehovet av näring = 3 Slanka måltider/dag

 

Män-går-ner-i-vikt-snabbare

Våga prata om din övervikt

Att berätta för omgivningen, t ex för kollegor på arbetet, att du bantar kan kännas jobbigt – åtminstone i början. Eftersom Slankas förpackning inte ger intryck av att vara en “bantningsprodukt” så slipper du tråkiga kommentarer i lunchrummet. Portionspåsen skulle ju lika gärna kunna innehålla en “proteindryck” .

I våra viktgrupper får du stöd, tips och inspiration helt kostnadsfritt från vår livsstilscoach och minst lika viktigt – stöttning från andra i liknande situation. Stöd från andra skapar gemenskap som boostar din motivation. Kom med du också i vår slutna FB-grupp!

 

Slanka_kombi-män

Hur många kilo tappar man på en vecka?

Generellt kan man säga att när man minskar sitt kaloriintag till 500 kcal/dag på MAXI så går man ner 1-4 kg första veckan och därefter 0,5-2 kg/vecka. Minskar du ditt intag till 1 000 kcal/dag (KOMBI), så sker viktminskningen i lite lugnare takt 0,5-1kg/vecka. Kom ihåg att viktnedgången varierar starkt från individ till individ. Hur snabbt du minskar i vikt beror på flera faktorer :

Din startvikt
Ju mer övervikt desto snabbare går du ner i vikt.

Din sömn
Studier visar att kroppens sug efter snabba kolhydrater, t ex sötsaker, fet mat och chips, ökar vid sömnbrist.

Stress
Inte bra varken för sömnen eller vikten. Kroppens stresshormoner, som kortisol, ökar och gör att kroppen samlar på sig fett – speciellt runt magen.

Hur mycket vätska du dricker
Att dricka vatten hjälper till att minska din aptit, hålla igång ämnesomsättningen, motverka trög mage och underlätta för kroppen att göra sig av med slaggprodukter som uppstår vid fettförbränning.

Hur mycket du rör dig
Som tidigare nämnts har fysisk träning viss effekt på viktminskningen men inte så stor påverkan som man tidigare trott. Rörelse är dock livsviktigt för hälsan.

Din ålder
När vi åldras förlorar vi muskelmassa och lägger istället på oss mer fett, vilket gör att vår viloförbränning minskar. Detta kan göra det lite svårare att tappa vikt. Det är dock aldrig för sent att börja hålla formen.

Övrigt
Hormoner, gener och vissa sjukdomar kan också i viss mån påverka viktminskningen.

 

Viktgrupper-män

6 goda råd från livsstilscoachen 

Genom att planera och förbereda dig tar du kontroll över din viktminskning och når ditt mål lättare.
Klicka här för 6 GODA RÅD FRÅN LIVSSTILSCOACHEN

 

Fredrik-minus-15kilo

Fredrik gick ner 15 kg på kort tid med Slanka Maxi

 

 

*Studie av professor och evolutionsantropolog Herman Pontzer samt nederländsk långtidsstudien
Källa: DN

<-- 318249 -->