En bra start gör hela dagen! - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet
Bra-start-pa-dagen
Bra-start

Så får du en bra start på dagen!

Att få ordning på morgonrutinerna kan göra under för ditt välmående. Här är tipsen som ger dig en bra start!

Förbered kvällen innan

Välj kläder, stryk (om det behövs) och lägg fram. Packa det du behöver ha med i din väska och preppa kaffebryggaren.
Det blir en skönare känsla att stiga upp när allt är förberett och du inte behöver stressa.

Välj en alarmmelodi som gör dig glad!

Olika musik har olika effekt på våra känslor. Välj en melodi som får dig att må bra och känna dig glad. Om du väljer din favoritlåt så skickas ”må bra” hormoner ut i din kropp och då sjunker din stressnivå. Om du däremot väljer en melodi som du inte mår bra av skickas stresshormoner ut i kroppen. Så välj rätt melodi och byt gärna emellanåt för en bra start på dagen.

Sluta snooza för en bra start!

Det är skönt att ligga och dra sig några minuter men att snooza för många gånger kan göra dig tröttare. Sömnhormonet melantonin minskar på morgonen när du vaknar samtidigt som bl a kortisol, serotonin och adrenalin ökar för att du ska känna dig pigg. Om du somnar om flera gånger, så störs kroppens signaler. Ska den sova eller vakna? Det gör att det kan bli ännu svårare att gå upp.

Istället för att snooza – placera väckarklockan utom räckhåll när du ställer den på kvällen. Då är du tvungen att stiga upp för att stänga av den när den ringer på morgonen.

Låt det naturliga dagsljuset väcka dig

Att dra ner rullgardinen eller persienner är bra när du ska somna. Men på morgonen behöver du ljus. Så dra antingen upp rullgardinen omedelbart när du vaknar eller ännu hellre – strunta i persienner/rullgardiner och låt det naturliga ljuset väcka dig. Välj lagom tjocka gardiner som släpper igenom ljuset på morgonen. Du kommer snart märka skillnad.

Fixa en nyttig frukost på 3 minuter

Slanka Havremål är jättegod som varm shake! Känns lent och gott i magen. Pudra gärna med lite kardemumma.
Som variation kan du tillreda Havremålet som gröt med olika topping, t ex röda vinbär, passionsfrukt, björnbär, nötter eller pumpafrön.
Fler tips!

Duscha dig vaken

Att börja dagen med en dusch kan vara en bra idé för att komma igång – men duscha rätt! En varm dusch kan göra dig ännu tröttare. En kall dusch kan ge olustkänslor som gör att du hellre ligger kvar i sängen. För att ge dig själv en energikick så prova att kortare stunder växla mellan kallt och varmt vatten. Det sätter garanterat fart på systemet!

Var snäll mot dig själv!

Börja inte dagen med att kolla mobilen eller jobbmejlen. Sätt istället på lite skön musik eller lyssna på en trevlig podd. Känner du för yoga eller träning, så gör det. Det viktiga är att du gör något du mår bra av.

Ror-pa-dig

Rör på dig!

Är du morgontrött så kan det kännas motigt att överhuvudtaget ge sig ut. Med dagsljus och syre vänder känslan snart. Cykla till jobbet eller gå några hållplatser innan du hoppar på bussen eller tåget. Bra både för morgontrötthet och vikten!

<-- 343451 -->