4 tips för en plattare mage - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet
Plattare mage

Drömmer du om en plattare mage?

 

Hur gör man på bästa sätt? När det kommer till träning/magövningar så är det jättebra för att stärka dina magmuskler men det går inte att punktförbränna bukfett. Att göra 100 situps kommer därför inte göra din mage plattare.

 

Rikta istället in dig på att få bort lagret av fett som döljer dina magmuskler. Det handlar om att dra ner på kaloriintaget, d v s äta färre kalorier än du gör av med. Med motivationen på topp och Slanka MAXI som verktyg kan du räkna med snabba resultat. Här är fler tips för plattare mage:

Satsa-pa-din-somn

1. Minska ner på stressen

Konstant stress ökar kroppens produktion av kortisol vilket i sin tur ökar aptiten och triggar sötsug. Det gör också att kroppen lagrar mer fett på magen och runt de inre organen. Det är m a o kontraproduktivt för en plattare mage.

Se över din livssituation så du inte är konstant stressad även om det innebär några obekväma och svåra förändringar i ditt liv. Öva dig på att säga nej och lär dig dra i handbromsen! Testa avslappningsövningar, någon form av yoga, meditation eller enkla dagliga andningsövningar.

2. Satsa på sömnen

Sömnbrist är också en bov till bukfett. Det aktiverar hormoner i kroppen som lagrar in bukfett, ökar ditt sug efter sötsaker och gör att du har svårare att känna dig mätt.

Så för en plattare mage – se till att få den sömn du behöver per natt – minst 7 timmar. Att sova endast 5-6 timmar per natt kan göra att du lägger på dig mer vikt. Skapa sömnrutiner – lägg dig samma tid varje kväll, ha det svalt i sovrummet och gör sovrummet fritt från mobiler och ljud som stör. En kvällspromenad gör oftast att du sover bättre.

Drick-inte-dina-kalorier

3. Drick inte dina kalorier

Det är ingen hemlighet att läskedrycker innehåller en massa socker och att du får i dig en massa extrakalorier som gärna sätter sig runt magen. Alkoholdrycker kopplas också ihop med bukfett.

Råd: byt läsk och alkohol mot vatten som du smaksätter med bär, frukt, färska örter eller grönsaker. Att dricka vatten aktiverar ämnesomsättningen och stimulerar elimineringen av restprodukter från kroppen.

Se-over-intaget-av-magnesium

4. Se över ditt intag av magnesium

Magnesium är förmodligen kroppens viktigaste mineral. Det aktiverar matsmältning, energiproduktion och metabolismen av protein, fett och kolhydrater. Studier visar att ett högre intag av magnesium sänker kroppens nivåer av glukos och insulin, som är kopplade till övervikt och bukfett.

Tips för mer magnesium på naturlig väg: ät mer bönor, nötter och gröna grönsaker

Dra-ner-pa-kalorier

Dra ner på kaloriintaget – så här gör du!

Slanka-dieten hjälper din kropp att snabbt och enkelt bränna fett. Att gå ner i vikt handlar alltid om kalorier IN och UT. Enkelt uttryckt innebär den att inte äta mer än du gör av med. Din kropp kommer då börja använda det lagrade fettet som energikälla. Det är då du går ner i vikt. Det är då du får snabba resultat som känns och syns direkt på vågen! Med hjälp av ketos (se viktprogrammet Slanka MAXI) kommer du att må bättre och bättre för varje dag – ny energi, mindre hungerkänslor och ett gladare, piggare du.

Välj ett viktprogram

<-- 314599 -->