Så håller du formen i midsommar - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Så håller du vikten i midsommar

Sommaren är äntligen här och midsommar väntar runt hörnet. Är du mitt uppe i ett viktprogram för att komma i form till sommaren och känner oro för att midsommar ska förstöra allt?

Så håller du formen i midsommar:

 

Innan festen . . .

  • Starta dagen med en kalorivinst. Ät en Slanka till frukost / lunch så har du kalorier till godo när det vankas midsommarbuffé.
  • För att minska risken att överäta på festen, gå inte vrålhungrig utan grunda gärna med en Slanka innan du ger dig av.

 

 

Buffemat midsommar

På festen . . .

 

1. Lura hjärnan med en mindre tallrik

Ät på en lite mindre tallrik. Då frestas du inte att ösa på för mycket. En mindre mängd mat ser mer ut. Du trollar bort känslan att måltiden är snålt tilltagen.

 

2. Lura hjärnan med chilli

Hettan i chili, capsaicinet, sägs ha aptitdämpande och kaloribrännande effekt. Enligt brittisk forskning minskar kaloriintaget mätbart vid middagen om man äter lite chili före maten.

 

3. Lura hjärnan med mat som tar plats

Välj mat som tar stor plats på tallriken. Låt tallriken bestå mestadels av sallad och andra grönsaker. Det mättar bra och gör att du inte äter för mycket av det andra. Sallad håller dessutom blodsockret i schack och minskar därmed sötsuget.

 

4. Ät med måtta och prioritera rätt
Låt tallriken bestå mestadels av sallad/grönsaker. Det mättar bra och gör att du inte äter för mycket av det andra. Sallad håller dessutom blodsockret i schack och minskar därmed sötsuget.
Välj sedan i första hand fisk, skaldjur, kyckling, ägg och magert kött.
Snåla på gräddfil, Janssons frestelse, köttbullar, korv etc.
Se upp med bröd, ost, feta såser, pajer, tårta, kakor, godis, snack.

Så här många kalorier innehåller midsommarmaten!

 

5. Ät långsamt och njut av varje tugga

Unna dig att äta långsamt och njuta av varje tugga. Fokusera på maten på din tallrik och snegla inte på buffén och allt du inte har lagt upp. Lägg ned besticken mellan tuggorna och delta i samtalen. Ta inte om utan nöj dig med en portion.

 

6. När du är lagom mätt men ändå vill ha mer . . .

Stanna upp och ta en minttablett eller en frukt. Att borsta tänderna kan också bromsa aptiten.

 

7. Drick inte dina kalorier

Visste du att alkohol innehåller näst efter fett flest kalorier? Fett innehåller 9 kcal/gram, alkohol innehåller 7 kcal/ gram och protein och kolhydrater innehåller 4 kcal/gram. Ett glas kan lätt motsvara ett härligt grillspett + en läcker sallad med fettsnål dressing. Nöj dig därför med ETT glas av bästa vin och njut. Undvik även läsk och juicer. Drick istället kolsyrat vatten som du smaksätter själv med frukt, bär och örter.

 

8. Öka din förbränning med pulshöjande aktiviteter

Midsommar lockar till aktiviteter. Dansa runt stången, hoppa grodorna och delta aktivt i alla roliga lekar. Anordna gärna en tipspromenad för familj och vänner efter maten. Raska långpromenader , en simtur eller en härlig cykeltur i vår underbara natur ger både motion och trevlig samvaro.

 

Helenas tips i midsommar

“För mig är midsommar inte en utmaning. Jag har bestämt mig!Jag vet vad jag vill och hälsovinsterna och känslan av att trivas med sig själv är så mycket mer värda än de där godsakerna. Jag håller fokus på min målbild.” / Helena

  1. Planera i förväg
  2. Välj dina kalorier
  3. Se till att få upp pulsen

Här kan du läsa om Helenas tre bästa tips i midsommar

 

 

Glad midsommar önskar vännerna på Slanka! ☀️🌸

 

<-- 315490 -->