Bli av med ovanor med hjälp av konsekvensanalys - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Bli av med ovanor med hjälp av konsekvensanalys

Konsekvensanalys - bli av med dina ovanor

Det är lätt att säga att man ska börja med en ny livsstil. Börja träna, gå ned 20 kg – men så hamnar man ändå där i soffan med godsaker, favoritmaten och allt för stora portioner. Och extrakilona blir allt fler och det egna missnöjet bara ökar.
Hur ska man göra för att lyckas ta sig ur feltänk och börja agera proaktivt?

Använd dig av konsekvensanalys som är en effektiv metod och som svart på vitt visar på konsekvenserna av ditt agerande – på kort sikt, och på lång sikt.

Låt oss ta ett exempel: Du har bestämt dig för att börja jogga 5 km. Den tid du kan avsätta för aktiviteten är efter jobbet på vardagar, låt oss säga kl 19.
När du kommer hem efter jobbet är det så här om hösten, blött, kallt och mörkt ute. Soffan, filten, mysmat och tv:n känns mycket mer inbjudande efter en lång arbetsdag. Hur var det nu du skulle göra?

Visst, det är jättehärligt att välja soffan. Kanske lite gott att äta och dricka framför tv:n istället för att ge sig ut att jogga 5 km i mörkret och vinden.
Fråga nu dig själv: Hur kommer jag känna mig om jag väljer soffmyset?

Till en början kommer du vara superglad och det känns som om du dragit vinstlotten. Men fråga dig då hur du kommer känna dig i morgon?
Troligtvis inte alls lika nöjd med med dig själv. Kanske kläderna stramar ännu mer och det dåliga samvetet och känslan av misslyckande är starkt.

Om du däremot valde joggingrundan, kanske det tog emot första kilometern och det var blött, blåsigt och kallt – men sedan släppte känslan och det blev till och med riktigt uppfriskande och skönt! Mot slutet av rundan var du riktigt stolt och uppsluppen över dig själv. För att inte tala om dagen efteråt. Och veckan efteråt när du fått in den goda vanan flera gånger. Kläderna börjar sitter bättre och du känner dig gladare!

Det är först efteråt vi skördar frukterna av de goda och hälsosamma valen. Belöningen blir så pass mycket större och håller längre.

Konsekvensanalys kan du applicera på alla dina beteenden som inte är bra för dig – men som du ändå fortsätter med.

<-- 308783 -->