Slankas Blogg

Intervju med Teija – del 1

Intervju med Teija – del 1

Slanka intervjuar vår Januarimodell Teija om vikt träning och hälsa. Teija har redan tappat 5,8 kg på lite drygt halvtid av den här treveckorsperioden på Slanka Maxi.

Hej Teija, när började du få problem med vikten?
Övervikten i vuxen ålder kom efter att jag fått barn. Jag gick upp 24 kilo när jag väntade mitt första barn och alla dessa kilon lämnade inte min kropp. Samma sak med de två andra barnen.

-Berätta lite kort om dig själv och din vikthistoria?
Jag har aldrig trivts med min övervikt och har kämpat med den i tio-tals år.
Jag har nog försökt gå ner i vikt med alla möjliga sätt. Det har varit Viktväktarna, pulver, LCHF m.m. m.m.
De senaste åren har jag gått upp i vikt ytterligare och nu kände jag att jag blivit så tung att jag hade svårt att komma i gång att träna. Nu var jag tvungen gen att tag i det och jag ville ha snabba resultat. Jag anmälde mig till Slankas Januarimodell och blev antagen.

– Vilken/vilka Slanka smaker har blivit din favorit?
Har inte smakat på alla smaker men de som jag testat smakar mycket bra. Smaken är så viktig för att man ska klara av detta. Testade Nutrilett en gång men det fungerade inte alls för jag klarade inte av smaken utan fick kväljningar.
Mina Slankafavoriter nog Jordgubb och Choklad. Kommer i veckan att testa Slanka Äppel Gröt och har höga förhoppningar att den smakar bra.

– Du har ju provat på VLCD innan, vad är det som gjort att du lyckats den här gången med Slanka VLCD?
Att det smakar gott och att jag har en coach som peppar mig. Inte att förglömma att jag har stöd hemifrån.

– Vill du berätta dina bästa tips för någon annan som vill börja på/använda VLCD som viktminskningsmetod, vad ska man tänka på?
Jag har inga barn som bor hemma och då slipper jag att laga mat och frestas av den biten. Min man stöder mig helt och hållet och peppar mig när jag sviktar.
För att klara detta när det känts svårt, har jag bara tänkt shake för shake, dag för dag. Dessutom gillar jag inte att misslyckas. Har jag gett mig in i något så brukar jag slutföra det.
Men att det gått så här bra hittills är trodde jag nog aldrig. Har inte stoppat i mig något annat än 3 shake om dagen, utöver vatten, te och kaffe (utan mjölk).

I morgon kommer den spännande fortsättningen på intervjun – missa inte den!
Då berättar Teija hur hon motar Olle i grind när det kommer till tristess, hunger, träningstips och målbilder bland annat!

Slanka, te och vatten är livets drycker :)

Slanka, te och vatten är livets drycker 🙂

Dag 10 och snart halvvägs på utmaningen. Jag måste vara ärlig och säga att det trodde jag aldrig att jag skulle klara.😊

Viktnedgången på över -5,8 kg som jag redan tappat är helt underbar.
Känner speciellt på mina byxor att något har hänt. Byxor som suttit tight, börjar hänga nu.

Att inte kunna stoppa i sig något i munnen varje dag har fått mig att testa olika tesorter istället. Jag är vanligtvis ingen te-drickare och har ännu inte hittat min favorit te-sort . Men det gäller att inte ge upp.
-Vilken är er favorit-te? Tipsa mig gärna!

Vatten däremot tycker jag är livets dryck 😊 Tur för mig att man ska dricka 3 liter om dagen på Slanka Maxi 😉

Såhär tänker jag: För varje dag som går kan man vara på ett steg närmare målet – eller ett steg längre ifrån. Det är så jag försöker fokusera nu. Varje dag ska jag vara ett steg närmare målet. Varje dag på Slanka Maxi är en vinst för viktnedgången. Tänk så du också. Nu kör vi!

Lite siffror kommer här – 5,8 kg på 9 dagar med Slanka Maxi

Lite siffror kommer här – 5,8 kg på 9 dagar med Slanka Maxi

Godmorgon där ute i landet.
I Göteborg är det snö, slask och iskall vind. +1 grad känns som -15 grader när den iskalla vinden blåser genom märg och ben.
Det är min 9:e dag på Slanka Maxi och dags för första vägning.
En lite mindre chock blev det när jag såg vad vågen visade. Jag väger nu 78, 6 kg .

Min startvikt för 9 dagar sedan var 84,4 kg. Det innebär en viktminskning på -5,8 kg och bra mycket 80 strecket! 😀

Självklart känner jag mig jätteglad och peppad! Nu kör vi!

Vill du också gå ned i vikt med Teija och Slanka? Handla här!

Första veckan avklarad!

Första veckan avklarad!

En vecka avklarad 😊

I fredags var det en tuff dag. Min yngsta dotter fyllde 25 år och detta firades med bl.a. färska frallor. Jag som inte sagt något till barnen att jag kör slanka talade inte om det nu heller. Detta för att de är så vana att deras mor startar den ena kuren efter den andra och sedan avbryter den för att det serveras något gott.

Att jag inte tog någon fika förklarade jag med att jag precis ätit men att jag skulle fika lite senare. Mitt lilla underbara barnbarn skulle givetvis sitta i mitt knä med den stora, färska vallmofrallan (som hon snott från sin mor) i sin lilla näve. Oj, vad den luktade gott. Helst hade jag slukat den hel men det gjorde jag inte. Visst var det en liten seger.

Seger nummer två måste väl vara att jag var på bio igår och såg All inclusive och inte ett endaste popcorn eller något annat slank ner i min mun. Hade bara två flaskor vatten som jag klunkade i mig.

Nu har jag kommit till en fas då jag inte känner någon hunger direkt men däremot är jag sugen på allt. Saknar det där med att stoppa något i munnen – att tugga.

Jag har tur att jag har min coach Jeanette Ceder som peppar mig och ger mig ork att ta mig vidare dag för dag. Hennes mail och meddelanden är guld värda när jag får en liten dip. Jag är otroligt stolt över mig själv att jag klarat en hel vecka, helt utan fusk på Slanka Maxi.

Min belöning efter Slanka Maxi är…

Min belöning efter Slanka Maxi är…

Nu går jag in i dag 5.
Gårdagen var ganska seg. Även om jag kanske inte var speciellt hungrig så var jag sugen på allt och lite till. Ja, inte direkt godis eller något annat sött utan på riktig mat.
Jag har tur att jag har en man som stöttar mig i detta och inte äter mat hemma utan han kör också pulver till middag. Lunch äter han ute när han jobbar.

Det positiva med dag 4 var att jag fick ta bort mitt gips. Nu har en hand som fungerar halvbra och ett finger som inte går att böja. Träning, träning och träning gäller.
Nu till det positiva😊 när dessa 3 veckor är över så kommer belöning nummer 2. Belöning nr 1 är självklart min förmodade viktnedgång. Och nummer 2, det blir en resa till värmen.
Att det blir Kanarieöarna vet vi, men inte vart.
Nu gäller det att kämpa på.

Vill du också gå ned i vikt med Teija och Slanka? Handla här!

Mina första dagar på Slanka Maxi…

Mina första dagar på Slanka Maxi…

Dag 2 – klockan 11.00 skrek min mage av hunger och jag kände mig svag med lite hjärtklappning. Det var dags för första shaken.
Hade bara druckit vatten och kaffe fram till dess. Detta för att ha något sparat till kvällen. För det är på kvällarna som jag mumsar i mig mest, typ tömmer kylskåp😊
Nu klockan 18 har jag intagit min sista måltid. Det blev en kycklingsoppa. Konstigt nog känner jag mig inte direkt hungrig, däremot sugen på allt möjligt.

Igår kväll (dag 1) ville jag stoppa i mig allt jag hittade men gjorde det givetvis inte. Jag gick istället en trappa upp till sovrummet för att titta på tv, så långt från köket som möjligt.

Normalt hade jag redan gett upp men nu är det inget alternativ. Nu ska jag läsa fler peppande inlägg på Facebooks slutna Slanka grupp.

Vill du också gå ned i vikt med Teija och Slanka? Handla här!

Nu kör jag igång på 3 veckors Slanka Maxi – häng på mig du också!

Nu kör jag igång på 3 veckors Slanka Maxi – häng på mig du också!

Oj, det är inte utan att jag känner mig ganska mycket nervös. Hela helgen har jag bara önskat att det var måndag och att jag kunde sätta igång med Slanka Maxi.

Jag är så nervös… Kommer jag att klara det? Jag som älskar mat, godis, tårtor m.m.
Otaliga är de gånger jag börjat på/med olika viktminskningskurer, men spruckit efter en kort tid.

Att helt gå på måltidsersättningar har jag klarat i 3-4 dagar och sedan har jag gett upp för att jag (bara) skulle smaka på den goda tårtan, eller bara ta en färsk fralla, eller vad det nu var… Och nu har jag gått med på att äta enbart måltidsersättningar 3 gånger om dagen… i 3 veckor. Inte kan jag inte fuska heller för nu kan vem som helst följa min viktresa!

Oj, oj…
Men jag tror att det finns många som jag där ute – så om jag kommer att klara det så gör ni det med.😊

Vill du också gå ned i vikt med Teija och Slanka Maxi? Handla här!

Årets bästa julklapp? Gå ned 10 kg!

Årets bästa julklapp? Gå ned 10 kg!

TA CHANSEN OCH KOM I FORM! MÄN & KVINNOR!
UTLYSNING – BLI SLANKAS JANUARIMODELL
LET`S SLANKA!

Nu har du chansen att både gå ner i vikt med Slankas goda Deli Diet och samtidigt prova på rollen som vår viktbloggare i januari. Har du minst 10 kilos övervikt och känner dig supermotiverad att ta tag i den, så tveka inte att anmäla ditt intresse! Du har allt att vinna!

Du får gratis produkter och professionell coachning av Slankas expertis under 3 veckor i januari, totalt värde 3000 kr.

Villkoret är att du delar med dig av din viktresa i text och bild varje vecka här på Facebook, Instagram och i vår blogg på www.slanka.se och är beredd att köra viktprogrammet Slanka Maxi under 3 veckor. Anmäl ditt intresse genom att gilla och dela bilden senast den 24 december.

Om du blir uttagen som Januarimodell så påbörjar du din Slanka Maxiperiod 8/1 och går i mål den 29/1.
Maila oss även din motivering till varför just du ska bli vår januarimodell + en nytagen bild i helfigur + din ålder, vikt, längd och midjemått + adress och telefon till: jeanette@slanka.se
Märk mailet: ”JANUARI-modell”

Tävlingsregler: Slanka juryn utser vinnaren baserat på bästa motivering – inte den som svarar först. Vinnaren presenteras på Slankas Facebook-sida den 27 DECEMBER. Beslutet kan inte överklagas. Endast personer bosatta i Sverige får delta. Du ska vara minst 18 år och fullt frisk. Alla våra anvisningar och rekommendationer under viktresan ska följas.

Vinnaren förbinder sig att skriva och sända in minimum 3 inlägg/vecka med text + helfigurfoto + vikt/midjemått.
Det räcker gott och väl att t.ex. ha linne och tights på fotona – med andra ord inget avklätt.

Blogginläggen publiceras på Slankas blogg: www.slanka.se
Slankas administratör ansvarar för det tekniska genomförandet. Du behöver alltså inte själv kunna ”blogga”. För att kunna delta behöver du dock tillgång till en digitalkamera/smartphone + dator/internet.

Slanka Sverige förbehåller sig rätten att använda din viktresa/bilder/text i sin marknadsföring.

Några tips för att inte överäta

Några tips för att inte överäta

Grunda med en Slanka måltid så riskerar du inte att överäta – en Slanka innehåller endast 170 kcal/måltid men har 1/3 av dagens näringsinnehåll i form av vitaminer, mineraler och spårämnen, samt rätt balans mellan kolhydrater, fett och protein. Börja med att byta ut en eller flera måltider och du är redan på god väg mot en lättare livsstil.

Var försiktig med alkohol. Många tenderar att äta mer efter några glas öl eller vin. Slopa alkoholen och välj istället mineralvatten – som är helt kalorifritt. Alkoholen stoppar dessutom din fettförbränning upp till flera timmar och innehåller mängder med kalorier och socker.

Ta en promenad efter en måltid. Det får dig att tänka på annat och ökar din förbränning.

Välj en mindre tallrik. VI äter lika mycket med ögonen. Prova – det fungerar!

Fyll halva tallriken med grönsaker. Under den kalla årstiden kan du prova att värma grönsakerna i ugnen. Gott!

Extratipset! Drick vatten! Många gånger förväxlar vi hunger mot törst. Ta ett stort glas vatten före varje måltid. Lägg ned besticken och njut av samtalen.

Vill du också gå ned några kilon? Handla här! Vi sänder leveranser varje vardag.
Här kan du läsa fler inspirerande inlägg om fler kunder som lyckats gå ned med Slanka!

Här hittar du fler recept för att variera din Slanka – du kan få ett nytt recept varje dag.

Vill du också gå ned i vikt? Handla här!

Arkiv