Slankas Blogg
Klicka på rubriken för att läsa inlägget.

Nu svävar jag fram – 20 kg totalt! Det är 4 säckar potatis

Nu svävar jag fram – 20 kg totalt! Det är 4 säckar potatis

Hej alla Slanka läsare!

Nu är ytterligare en vecka till ända. Den här veckan har jag nåt ett av mina mål, att gå ner 20 kg. Hurra!För att få en uppfattning om hur tungt det verkligen är, tog jag och min man oss en sväng till livsmedelsaffären. Här ser ni mig med fyra stycken 5 kg potatissäckar. När man lyfter de här, får man en helt annan syn på hur tungt 20 kg verkligen är.

Även min man blev imponerad av kilona jag har tappat. Nu förstår han lättare när jag säger att, det känns som om jag svävar fram. Detta firade jag förstås inte genom att gå och köpa något ärbart, utan jag valde att fira det med många goda kramar från min man.

Ta kontroll, nu är det Maxi och träning som gäller

Ta kontroll, nu är det Maxi och träning som gäller

När man håller på med livsstilsförändring inser man väldigt snabbt att många saker är utanför ens kontroll. För mycket jobb, för många krav, tidsbrist och omgivningen. Ibland vet man inte varken in eller ut. Det är åsikter man ska hantera och det är förväntningar man ska uppfylla. Sammantaget är det lätt att tappa kontroll över vart man är på väg. Men den här veckan är det förändring som gäller. Nu är det Slanka Maxi och träning som ska gäller till april månad och så länge den här utmaningen pågår. Det är tidsvinst och energi som jag vinner. Jag har också börjat säga nej till saker och försöker återinföra kontroll över vardagen så att utfallet blir bra för alla. Jag måste tro på vad jag själv gör, vad jag vill och vart jag är på väg. Utfallet blir bättre om jag litar på min egen magkänsla.
Så veckans plan är MAXI och träning hela veckan.
Jag står still i vikt men är faktiskt stabil på 7-strecket vilket är helt fantastiskt då mitt värk är borta och jag har så mkt lättare att röra på mig. Bilden är från mitt lunchpass. Slanka citron, en kopp svart kaffe och en timme vunnet. Kan med gott samvete hämta barnen tidigare och planera in ett eftermiddagspass. Det ser jag fram emot

// Kram Aida

Tillsammans har vi 4 Viktutmanare gått ner hela -62,4 kg på 10 veckor

Tillsammans har vi 4 Viktutmanare gått ner hela -62,4 kg på 10 veckor

Hej alla Slanka läsare!

Summerar veckan föregående vecka då har jag inte kört Slanka Maxi men däremot Kombi vilket passar mig alldeles utmärkt och varit ett sätt för mig att lära mig hålla vikten.

Såhär ser mitt upplägg ut. 3 Slanka måltider per dag och en mindre måltid. jag brukar ta en god sallad. Kycklingsallad har blivit en favorit. Man kan ta vilket magert protein man vill, sikta på 100-120 gram och fyll på med goda näringsriktiga grönsaker. Välj proteinkälla från fisk, fågel, ägg, kött och givetvis vegetariskt protein – i den ordningen. Totalt på Slanka Kombi ska man äta ca 1200 kcal per dag.

Vågen rör sig knappt men kanske inte är så konstigt då jag endast har 5kg kvar och dem vill inte kroppen släppa ifrån sig. Jag har också hört från min Slanka coach att de sista 5 kilona kan vara de tuffaste och nu funderar jag om det inte kan vara läge att ta dom med hjälp av att gå på Slanka Maxi under de sista veckorna? Totalt sett är -12 kilo borta och det känns helt fantastiskt!

Något jag måste bli bättre på är ta tag i gymmet och jobba på att bränna fett … hittar tyvärr anledningar att jag har massa annat att göra.

Hoppas att i mitt nästa inlägg att jag har tagit mig i kragen. Nu är det 2 veckor kvar på den här fantastiska resan, kommer verkligen att sakna den tiden tillsammans med er och min vänner här i gruppen.
Var rädda om varann
Kram Helen

Förresten – se till att utnyttja detta Vårklipp! En rabattkod på Slanka Måltidsbitar vilken ger 30 % billigare i shoppen :
http://bit.ly/2WbViRp
Passa på och gör ett VÅRKLIPP! Just nu 30% RABATT!  En smart proteinbar som ersätter en hel måltid. Passar ketogen kost.

Intervju med Helena – 24,4 kg med Slanka på 10 veckor

Intervju med Helena – 24,4 kg med Slanka på 10 veckor

Hej Helena! Det har varit så inspirerande att få följa er Viktutmanare under våren här i Slankas blogg. Berätta lite kort om din vikthistoria, när du började få problem med vikten?

-Jag har alltid varit större även som liten. Jag tog sedan tag i vikten för ca 10 år sedan och gick ner närmare 40 kg och höll det under 6-7 år, kom sedan i en period i livet där det hände mycket tråkigheter och jag mådde dåligt och tappade orken till träning, orken till att bry mig om kosten och om mig själv och gick upp igen.

Hur du hittade Slanka och Viktutmaningen och varför du bestämde dig för att söka?

– Jag vet inte riktigt hur jag hittade Slankas viktutmaning det dök upp i mitt flöde när jag surfade runt. Och det gjorde det när jag va som mest less på mig själv och min vikt och va bestämd att få till en förändring. Jag kände att det va en chans jag va tvungen att försöka ta även om det va läskigt då jag kände oro över att ”blotta” mig med bilder och text.

Vad har varit roligast med Viktutmaningen och hur har din resa med Slanka varit?

– Min resa har varit riktigt enkel faktiskt, tiden har rullat på och jag har inte haft några sug och mått bra under hela resan. Det är tråkigt att det snart är över. Det som har varit roligast är verkligen att få göra den här resan med de fantastiska tjejerna och underbara coach Jeanette. Utan dem hade det resan inte gått så enkelt. De har blivit viktiga för mig och jag värdesätter deras stöd och pepp enormt mycket.
Självklart har det även varit underbart att se kilona rasa och känna kroppen bli lättare. Och att kunna handla kläder på vilken avdelning som helst och att kunna köpa en jacka och med lätthet få den över armarna 😁

Har du några bra tips till alla som vill lägga om sin livsstil och ska sätta igång med Slanka Maxi?

– Hitta ditt mål och motivation, bestäm dig och tveka inte att börja. Hitta nån som kan vara ditt stöd och ta gärna hjälp av någon utav slankas coacher. Förbered dig mentalt och även din omgivning på att du ska göra det här. Sen bara kör när du väl är igång och du ser de snabba resultaten så vill du inte sluta.

Vad har varit ditt mål med Slanka Viktutmaningen?

– Att gå ner i vikt, komma igång med träningen, bli starkare och lättare i kroppen och inte låta vikten hindra mig. Och där har jag kommit en bra bit på vägen och kommer fortsätta med den resan tills jag känner att jag är i mål.

Slanka kommer fortsätta följa er 4 Viktutmanare under hela 2019, så vi kommer höra mer från er då och då i bloggen – så vi ser hur ni fortföljer er resa.
Hur ser dina planer ut gällande vikten och hälsan framöver?

– Jag kommer fortsätta att hålla igång med träningen och även börja lägga in mer konditions och löpträning nu när jag börjar bli lättare. Jag ska springa vårruset med mina kollegor och color run med vänner i vår. Jag ska åka på Zumba fitness kryssning i höst. Träningen har blivit något att göra tillsammans med vänner och familj och det har blivit en del av vardagen.
Gällande hälsan är min plan att gå över på Slanka kombi en period och efter det kommer jag köra slanka 5:2 tills jag känner att jag är nöjd med vikten. Jag kommer hålla koll på kalorierna och köra mina mål utifrån 16:8 som jag kört tidigare och trivs med det innebär att jag har ett ätarfönster på 8 timmar och resten fastar. Då jag verkligen har svårt för frukost så äter jag mitt första mål kl.12 och så här jag även tagit mina shaker nu. Jag kommer använda mig av en måttsats som hjälper mig att hålla koll på kalorierna och få lagom portioner. Sen kommer jag även ha kvällar med god mat och dryck tillsammans med vänner men jag känner att jag fått till bra rutin på det andra och då får man självklart göra sånt i bland också.

Den här veckan har jag gått ner ytterligare -2 kg så totalt  -24,4 kg
Jag som ville nå 25 kg innan påsk kan nog sätta 30 kg till påsk😊. Nu kör vi!

Anette: Nu ska jag berätta en hemlighet

Anette: Nu ska jag berätta en hemlighet

Hej kära Slanka läsare!
Tro det eller ej men jag har gått ner hela -20 cm runt midjan, vilket känns toppenbra. Jag kan också berätta en hemlighet, det är faktiskt så att jag inte har motionerat eller rört på mig överhuvudtaget sen jag började med Slanka.

Jag har tyvärr inte hunnit träna då jag har ett liv fyllt med pluggande och jobb, plus en man som jobbar väldigt mycket och som sällan hinner att hjälpa till med hemmet eller barnen.

Det jag vill säja med detta är att det går att gå ner i vikt trots att man kan ha symtom och andra orsaker, som gör att man inte kan röra sig och motionera som man borde. Nu finns det inga undanflykter, så ta tag i erat viktproblem med en gång. Det är klart hade jag hunnit motionera så hade jag säkert gått ner mer.
Den här veckan visade vågen på -1,4 kg ned så totalt har jag gått ner -19,5 kg nu när den 10:e veckan inleds med Slanka Maxi. Det känns så himla härligt! 😀 Ha en bra vecka.

Kram från Anette

Mycket med jobb, aktiviteter, resor och undervisning

Mycket med jobb, aktiviteter, resor och undervisning

Hej alla följare!

Veckan i siffror.
Den gångna veckan var extremt påfrestande och fylld av aktiviteter. Av veckans alla timmar satt jag 12 timmar på tåg, hade undervisning i totalt 10 timmar och lägg till 10 h till förberedelse och ett par timmar för fler möten, ja då är man slut på fredag kväll. Helgen ägnades åt hemmalogistik med städ och tvätt och av alla dessa dagar hann jag träna bara en gång.

Det blev Slanka Kombi och helgen innebar lite utsvävningar tillsammans med barnen. Mest för att hantera stress och för att känna att det är ok. Nu står jag på station och blir borta 3 dagar till.

Först nästa vecka siktar jag på att köra en vecka på Slanka Maxi. Det här får ta tid. Jag är nöjd med mina små steg. Som en aktiv förälder med högpresterande arbete så måste det få ta tid. Jag kör Slanka Kombi denna vecka och Slanka Maxi nästa.

Nu till vad vågen visar: 78 kg prick denna vecka, vilket innebär -0,3 kg  och det känns bra i alla fall  totalt -6,3 kg. Inga värk och krämpor i övrigt 🙂
Ha en fin vecka!

Kramar från Aida

Slanka dieten fungerar verkligen så bra för mig

Slanka dieten fungerar verkligen så bra för mig

Hej alla härliga Slanka vänner!😀
Fy vilket ruskväder känns verkligen att man är inne i Mars månad regn och blåst, men man får trösta sig med att vi går mot våren som förhoppningsvis är på G snart.

Veckan som har varit har varit sådär när det gäller kost och träning men de mesta mål mat har ju såklart varit Slanka men inte fullt ut då jag byter ut några mål i veckan mot sallader.

Jag är ändå stolt att jag har lyckats att prestera så bra hittills💃🏼💃🏼💃🏼 Så min viktnedgång denna vecka är – 0,4 kg, total viktnedgång är nu hela -12 kg! Jippie!

Så tacksam att jag fick hänga med på denna resa tillsammans med de andra Girls 🤗 vi har tillsammans gått ner 58,8 kg!! Inte illa va? Blir ju spännande när vi går i mål och få se resultatet då😀

Ny vecka nya möjligheter☺️

Nu kör vi👊👊👊Önskar er en fin vecka🤗
Kram Helen

18 kilo lättare och halvvägs på min viktresa

18 kilo lättare och halvvägs på min viktresa

Hej! Ännu en Slanka vecka är nu till ända, den gick väldigt fort. Denna veckan har jag och en av mina söner varit på bio. Det blev ingen läsk eller popcorn till mig men det gjorde mig inget.

Förövrigt har veckan med Slanka maxi tickat på som vanligt, det vill säga inga bekymmer alls. Nu har jag ca 19 kg kvar att ta, det räknar jag med ska vara borta under juni månad. Så jag önskar er andra lycka till med eran viktnedgångar – så hörs vi nästa vecka.

Den här veckan har jag gått ner ytterligare -1,7 kg, total viktnedgång nu är -18,1 kg. Det känns underbart att jag är halvvägs! 🙂

Nu kör vi vidare

/ kram Anette

Min födelsedagspresent till mig själv är -22,4 kg

Min födelsedagspresent till mig själv är -22,4 kg

Hej alla Slanka vänner!
Då har ytterligare en vecka på Slanka Maxi passerat och jag kan fira in min födelsedag på tisdag med att jag nådde målet med att tappa 22 kilo tills dess då jag tappat -1,8 kg denna veckan och totalt -22,4kg 😊

Även den här veckan har rullat på bra med träning och inga sug. Jag har bakat å fixat inför födelsedagen utan att blir frestad det svåra är att veta om det smakar okej då man inte provsmakat🙈

I helgen har jag varit hundvakt så det har blivit långa promenader i stormen.

Min plan är att köra Slanka Maxi fram till 7:e april först och främst sen får jag se hur jag gör om jag fortsätter eller går över till Slanka Kombi.

Veckans sista träningspass blev bodypump 60 min med nytt program och det lär kännas i morgon 😊

Hoppas ni får en fin vecka.

Arkiv