Slankas Blogg
Klicka på rubriken för att läsa inlägget.

Nu vill jag prata med er alla

Nu vill jag prata med er alla

Jag vill ta tillfälle i akt, nu i mina sista dagar och prata lite med er alla.

Som månadsmodell känner man en viss press på sig att visa upp att dieten funkar, att man går ner i vikt och att det inte är jobbigt alls! Jag har följt Slanka sen i våras och har sett så himla många positiva inlägg och det är väldigt skönt att läsa. Man tänker ”shit, jag kan också göra det här!”. Men det är inte så himla enkelt. Att göra en koständring i form av diet, där man endast äter pulver, utblandat med vatten är ingen dans på rosor – rosor har taggar och de känns mer än man tror.

Jag har verkligen försökt att vara positiv under de här veckorna och, truth be told, det har varit skitjobbigt. Jag är en allmänt pessimistisk person, speciellt när det kommer till mig själv och att skriva (någorlunda) positiva inlägg har nog varit den allra tuffaste utmaningen.
Fortsättning följer i morgon…

Utomhusträning och vattendrickande

Utomhusträning och vattendrickande

Idag är det varmt och härligt! Sista sommarvärmen i Sverige, så får väl ta vara på det 😎. Varför inte passa på att vistas utomhus? Promenader, en cykeltur, lätt jogging, plocka svamp, trädgårdsarbete – gör något som du tycker är roligt!

Har idag ännu inte ätit någon Slanka, då jag verkligen inte kände för det imorse. Men nu är jag fruktansvärt hungrig istället, så det blir hem och göra i ordning en Slanka Kycklingsoppa med lite sjögräsnudlar.

Det är viktigt att inte glömma bort att dricka 3 liter vatten per dag på Slanka Maxi. För att göra det brukar jag ha med min 1,5 liter vatten flaska som jag fyller på 2 gånger per dag.

Jag försöker få i mig allt vatten innan kl 18.00 på kvällen så jag inte ska behöva vakna på natten. Det var mina bästa tips till dig idag.

Frisörbesök och såhär gör jag bäst Slankas soppor

Frisörbesök och såhär gör jag bäst Slankas soppor

Idag unnar jag mig en efterlängtad frisörbehandling 💇🏼‍♀️ får se hur det blir 🙈

Jeanette tipsade om att ha i sjögräsnudlar i Slankas soppor och det gjorde så gott. De smakar inte så mycket, men de fyller ut sopporna och det blir väldigt mättande och gott. Har faktiskt delat upp soppan på hälften, dels för att jag blir så mätt, men också för att få en fjärde måltid under dagen. Man får lura kroppen lite 😁

Nu är det inte många dagar kvar och jag längtar💪🏼💪🏼

Intervjuserie del 2, Elin om vikt och hälsa

Intervjuserie del 2, Elin om vikt och hälsa

Vad gör du när du har en riktigt dålig dag – för att komma igen och upp på banan igen?
Låter dagen gå och gör saker som jag tycker om, så börjar jag om efter en god natts sömn.

Hur ska man tänka för att lyckas med en viktnedgång?
Tänka på allt du kan/ska belöna dig med när du nått en fin vikt! ”Att tänka positivt” är väldigt kliché, men det hjälper faktiskt.

Har du några hemliga knep – för att lyckas så bra på Slanka Maxi?
Försök att dricka så mycket vatten som möjligt, det ger en större mättnadskänsla som man mer än gärna tar emot. Se till att ha mycket att göra den första veckan, så du inte tänker på vad/att du inte får äta.

Vilka är dina favoritsmaker av Slanka?
Slanka Cappuccino och Slanka Kycklingsoppa. Kycklingsoppan är riktigt god och går att variera med många olika kryddor. Och Slanka Cappuccino älskar jag med krossad is.

Har du några nyttiga favoritrecept som du kan dela med dig av?
Ugnsbakad lax. Salta och peppra laxen, mixa fetaost och spenat till en röra, lägg över på laxen och in i ugnen. Voilá!

Annars är ju en vanlig pasta/kycklingsallad att dö för! Koka upp din favoritpasta (bäst med fullkorn, såklart), stek kyckling i en god krydda och blanda det tillsammans med dina favoritgrönsaker. Och blanda gärna i äppelbitar eller honungsmelon.

Vad har du för fritidsintressen?
Vara hemma på gården och tinkra med lite allt möjligt, baka kakor och tårtor, och spela spel (Xbox/PS)

Vad är hälsa för dig?
Måltider baserade på kostcirkeln, i kombination med träning och socialt umgänge. En hälsosam livsstil innebär inte att man endast ska äta sallad, utan att äta vad man vill, i måttlig mängd och i kombination med träning. Detta har tyvärr glömts bort hos mig ett tag, men det ska ju bli ändring på det! Dessutom är det så mycket lättare att säga vad andra ska göra 😉

Hur har de varit att vara Slankas septembermodell och blogga samtidigt om din viktminskning? Hur kom det sig att du sökte denna utmaning? 🙂
Väldigt konstigt. Dagarna ser i princip likadana och man dricker samma påsar som dagen innan, så det blir aningen besvärligt att komma på något nytt att skriva till er!

Jag sökte utmaningen för att jag följt Slankas instagram ett tag och tänkte att det skulle ge mig en extra push och rivstart, för att komma ner i vikt. Dessutom vet man att folk tittar på vad jag skriver, så då vill man kunna prestera också.

Vad har varit tuffast med denna utmaning och vad har varit lättast/roligast?
Alla frestelser. När man inser att man inte ska äta mat på tre veckor så lockar helt plötsligt allt som har med mat att göra. Det avtar naturligtvis ju längre tid det går och till slut hamnar du i någon form av ”status quo” där du vet att det är påsarna som gäller, men en del av den där frestelsen går inte bort.

Att se att jag måste dra åt skärpet ett snäpp till. Man ser/känner ingen viktskillnad då man ser sig själv dagligen, men när man börjar märka att byxorna glider ner, trots skärp, så känns det lite extra roligt.

Intervjuserie med Elin del 1, om vikt och hälsa

Intervjuserie med Elin del 1, om vikt och hälsa

Hej Linda, vad roligt att Slankas läsare får lära känna dig lite bättre i denna intervjuserie. Berätta lite mer om digs själv. När började dina viktproblem och varför?
Jag har alltid varit en stor tjej och fick från tidig ålder reda från skolsköterskan att jag hade kraftig benstomme. Vikten var för mig inget större problem förrän man kom in i tonåren och blev mer medveten om tjejer/killar, kroppar och media. Vid 16 års ålder slutade jag fotboll och där gick vikten käpprätt åt helvete.

Vilka är dina bästa tips på Slanka Maxi?
Få bort allt som lockar i skafferi och kyl! Den första veckan är den allra tuffaste och ALLT kommer verkligen att locka, så se till att rensa innan ni börjar.

Hur tränar du nu under Slanka Maxi?
Jag promenerar och cyklar små sträckor. Skolan tar upp en hel del av min dagliga energi och har inte funnit orken till att träna. Gymkort är dock införskaffat, så snart så.

Varför vill du ändra livsstil med Slanka?
För att jag är tjock och ser att min sambo har gått ner väldigt mycket med hjälp av Slanka, så då ville jag testa också. Testade redan i våras och det gick bra, men tappade lusten/orken när sommaren kom.

Vad är det första du ska göra när du har nått din målvikt?
Åka ut med bästa kompisen och uppdatera garderoben. Att kunna köpa de där kläder man VILL ha och inte bara KAN ha. Det känns så jäkla skönt.

Vad har du satt upp som dina delmål?
Att nå en vikt på 85 kg och att när jag nått 80 kg ska jag ge mig själv en tatuering.

Hur belönar du dig med andra saker än mat och dryck under din livsstilsförändring?
Socialt umgänge, spela lite spel och baka/laga mat. Superroligt att stå i köket! Mindre roligt att städa upp bara.

Slanka Cappuccino och Slanka Kycklingsoppa är så goda!

Slanka Cappuccino och Slanka Kycklingsoppa är så goda!

Glad fredag på er Slankisar! 

En vecka har nu gått för mig med Slanka Maxi och det känns rätt bra faktiskt. Vet inte om det är inbillning, men tror jag får minska ett snäpp på bältet… 
Får i mig ungefär 2 liter vatten/dag, försöker öka den successivt till 3 liter, men jag tycker det är fruktansvärt svårt. 

Min favorit Slanka Shake är definitivt Cappuccino. Brukar ha en näve isbitar, som jag krossar i en matberedare, med runt 2dl vatten, så blir det supergott . Jag brukar också dricka den rykande varm – den har helt olika smaker. Prova du också!

Kycklingsoppan är, by far, den största favoriten men tar den inte alltför ofta så jag inte tröttnar på de. Variera den genom att ha lite curry eller cayennepeppar eller senapsfrön. Så gott!

Har inte vägt mig än – vågar inte se vad den säger men vi får väl se om jag gör det till nästa vecka!

Ha nu en grym helg, så ska jag ladda upp för en till vecka av Slanka och högskola, så syns vi! 

Vatten är mitt tips till er mot sötsuget

Vatten är mitt tips till er mot sötsuget

Hej alla Slankisar! 

Fick imorse stressa från bilen till skolan, för tydligen kör alla fattiga studenter bil till skolan?! God logik vi har 
Har fått in träning idag, i form av en aktivitet med skolan – vi leker lekar så här i början! Vi är bara vuxna på papper… 

Ketonfasen har kickat in, påsarna är mättande och goda och jag dricker så mycket jag kan. Har märkt att om jag klunkar i mig ett stort glas vatten innan jag ska göra i ordning en av mina shake/soppa, så blir jag inte så läskad av annat i köket . Tips!(?) Lite av mitt sötsug kvarstår men försöker tänka på annat – vatten hjälper år både hunger och sötsug! Mitt tips till er, eller nåt!

Hoppas ni kör S L A N K A nu med mig, så hörs vi!

Arkiv