Slankas Blogg
Klicka på rubriken för att läsa inlägget.

-9 kg och -23 cm i midjan är Helenas otroliga resultat på 14 dagar Slanka Maxi

-9 kg och -23 cm i midjan är Helenas otroliga resultat på 14 dagar Slanka Maxi

Hej alla Slanka vänner!
Då var andra veckan på Slanka Maxi över och för mig har även denna veckan gått riktigt bra. Jag mår bra, jag tränar och allt flyter på bra.
Jag har tappat något mindre den här veckan vilket jag först såg som en besvikelse men efter att resonerat lite med mig själv så inser jag att varje kilo och varje cm är en framgång. Jag tränar och blir starkare och enligt min våg som mäter massa saker har jag tappat 2 kg fett och fått ett kilo muskler sen jag skaffade vågen den 16/1 vilket är kanon.

Den här veckan har jag gått ner ytterligare – 4kg och -10 cm i midjan så totalt har jag tappat -9 kg sedan starten den 7/1 och -23 cm på två veckor vilket är otroligt. Ska bli så otroligt spännande att de hur det här kommer fortsätta.

Under veckan har jag funderat en del och kommit fram till att jag ska fortsätta på Slanka Maxi så länge jag mår så här bra. Jag har även kommit fram till att jag har låtit vikten begränsa mig och det jag gör och nu har jag bestämt mig för att nu ska inte viktresan begränsa mig.

Jag har varit på favorit restaurangen med vänner, vilket gick bra som helst för jag har bestämt mig. Tror det är jobbigare för omgivningen än för mig. Kommentarer som ”ja men en gång gör väll inget, men lite grönsaker är väll ingen fara” Jag tror min bestämdhet och min motivation är starkare en någonsin och jag blir inte ens lockad. Jag blir bara mer taggad, jag ska nå mina mål.

Jag har börjat gå på boxningspass något jag älskar men inte gjort för att jag tänkt att jag ska göra när jag blir smalare. Men det går ju hur bra som helst. Jag är inte lika snabb eller smidig som förut men det blir bättre och bättre för varje gång.

Min omgivning har börjat kommentera både att viktnedgången syns och att jag ser gladare ut än på länge och det är en grymt bra boost. Tjejerna i Viktutmaningen 2019 och vår coach på Slanka är fantastiskt stöd och ger massa pepp och energi som också är en grym boost.

Egentligen är det jag vill ha sagt hitta ditt mål och din motivation så blir resan så mycket enklare och de svåra stunderna är det lättare att se varför du gör det här. Låt ingen eller inget begränsa dig och framför allt begränsa inte dig själv. Kan jag, kan du. Tveka inte att starta din egen resa. Nu kör vi igång vecka 3 på Slanka Maxi. Häng på du också!

/Helena

Anette: det känns tydligt att jag gått ner i vikt med Slanka

Anette: det känns tydligt att jag gått ner i vikt med Slanka

Hej på er. De första 4 dagarna på veckan har varit tuffa för mig, jag var alldeles vimmelkantig, hungrig och väldigt trött. Men på fredagen vände det helt. Jag kände mig pigg och full av energi, fick tillomed lust att storstäda och ta mer Julsakerna. Det känns tydligt på kläderna att man har gått ner mycket i vikt, vilket är jätte kul. Jag har också  funnit min favorit bland Slankas produkter som är Mintchoklad. Den smakar precis som After eight – super god.

Det svåra problemet har varit att försöka få i sig 3 liter vatten, det behöver jag jobba vidare på. Annars är allt bra. Kommande vecka tror jag kommer löpa på bättre, nu när man kommit in i det.

Första veckans resultat är -3 kg, När jag ställde mig på vågen blev jag så glad. Jippie! :D. Ser fram emot v.2.

Kramar Anette

Aida: Första veckan var lättare än jag trodde, -3,5 kg och -5 cm i midjan

Aida: Första veckan var lättare än jag trodde, -3,5 kg och -5 cm i midjan

Första veckan med Slanka har gått förvånansvärt bra. Bättre än jag trodde. Men jag har varit så enormt taggad. Kunde knappt sova kvällen innan starten ☺. Förutom spänningen och offentligheten så skulle jag vilja påstå att smakerna som Slanka produkter erbjuder och variation på konsistensen har bidragit till att det har känts lätt. Sopporna är goda och krämiga, shakes likaså. Det har känts som en rejäl måltid. För att få hemmalogistiken att fungera har det krävts lite mer planering från min sida. Att kunna delta på olika aktiviteter innebär också att mat inkluderas. Det är fika med fikabröd, middagar, arbetsluncher, fredagsmys och allt vad det innebär. Allt måste planeras för frestelserna blir för många. Mitt på dagen går det bra, men att kunna dämpa den värsta hungern på kvällen krävde mycket mer arbete. Fokus på målet har gjort det däremot lättare.

Då jag inte äter frukost började jag dagarna med svart kaffe vid cirka 06.00-tiden. Att låta bli mjölken har varit en utmaning men jag har vant mig efter ett par dagar. När jag vet att ni läser bloggen och blir inspirerade så är det mycket lättare att göra rätt. Jag vill inte misslyckas. Det går faktiskt som en dans. Vid lunchtid har det känts så gott med Slankas varma vegetariska soppa. Särskilt när det är så kallt ute. 

En utmaning har varit dock att dricka tillräckligt med vatten. Ett sätt att hantera detta var att börja dagen med ett glas vatten, sen kaffe. Runt 15.30 är det dags för en shake. Gärna jordgubbssmak som har blivit en av mina absoluta favoriter. Middag har bestått av kycklingsoppa eller vegetarisk soppa med en tesked kokosolja i. När jag är på resande fot går det snabbast med en shake i stället och att ta det så sent som möjligt på kvällen. 

Träning har varit av det lättare slaget. Att uppnå minst 10 000 steg är en första målsättning. En riktlinje har varit att öka pulsen minst 3 minuter om dagen. En framgångsfaktor har varit daglig coachning av vår expert Jeanette som har stor erfarenhet i ämnet och är idag en maratonlöpare. Det tycker jag är imponerande och inspirerande för mig i mina kommande mål.

Jag har berättat för kollegor och vänner om denna utmaning, många uppmuntrar det, en del hänger på utmaningen och andra följer mig på distans. Hittills mycket positiva reaktioner. Det känns riktigt bra! Det jag vill uppnå kortsiktigt är att njuta av den nyvunna energin som jag har fått genom ketonerna, att nyttja den extra lilla tiden jag har fått vid lunchtid att planera in träning och vardagsmotion. Genom att lägga fokus på vad jag vill uppnå så minskar samtidigt fokus på irritationsmoment runt omkring mig. Helt enkelt det som skulle vanligtvis reta mig, kan jag bara skaka av mig som om det var lite damm. Vilken frihetskänsla! Långsiktigt vill jag känna en vinst av att kunna bära kassar, knyta skorna lätt, springa fortare, slippa ha ont och slippa kläder som korvar sig och är obekväma. En livsstilsförändring som består är nu mitt högsta mål. Hoppas ni har det bra! Ta hand om er. 

Efter en vecka på Slanka har följande skett:
Viktförändring: 80,5 (start 84 kg), -3,5 kg
Midjemått: 94  (start  99 cm), -5 cm

Veronica: Enkelheten med Slanka är toppen – speciellt när jag blev förkyld

Veronica: Enkelheten med Slanka är toppen – speciellt när jag blev förkyld

Så där, då är sista dagen på första Slanka Maxi avklarad och när jag ser tillbaka på den här veckan är det med lite blandat resultat.

Det positiva  är att det smidigt med Slanka, det är bara att skaka och drick så är det klart man behöver inte förbereda i flera timmar. Nej enkelhet är min melodi, var lite oroad för det här med vattnet och att få rutin på vattendrickandet så det upptog nog de första 4 dagarna men nu sitter det och visst märker jag vikten av att få i sig allt vatten, kroppen mår bra och huden blir inte lika torr och stramig och det är lättare att fokusera när jag fått i mig vattnet och jag känner mig glad.

Jag har inte varit hungrig eller sugen på mat, godis eller något och det tackar jag Slanka för.

Det negativa med denna veckan har väl varit att jag blivit förkyld och varit mest inne och det är ju samtidigt positivt för då har jag inte utsatt mig för frestelser men har gjort att jag inte varit på gymmet eller orkat med promenader så det hoppas jag kunna ta tag i till kommande veckan.

Veckan som kommer är semestern slut och det är dags att gå tillbaka till jobbet med all förnyad kraft och energi som jag känner så ska bli riktigt skoj och samtidigt så kommer frestelser men bara att ta på skärmlapparna och säga nej för min skull

Håll ut, håll fokus, håll planen och se målet. Då jag inte kunnat träna har ändå vågen visat på -1,7 kg. Så jag känner mig nöjd och ser fram emot v.2 med Slanka. Följ med mig på viktresan.

Kramar från Veronica

Helen rasade -5,4 kg första veckan med Slanka

Helen rasade -5,4 kg första veckan med Slanka

Hej!
Tänkte summera veckan som har gått med Slanka Maxi och Viktutmaningen.
De 3 första dagarna var ganska tuffa kände såklart hunger och var orkeslös sug efter socker.
Men så hände något en morgon när jag var på väg till jobbet fick en energikick. Kollegerna undrad vad det var som hade hänt och så känns det fortfarande. Under första veckan tappade jag hela -5,4 kg.
.
Har ju absolut 2 favoriter av Slankas smaker som är Kycklingsoppan och Cappuccino.
Den här årstiden är ju kall  och kylig då är det skönt att krypa upp i soffan med krämig varm Slanka Kycklingsoppa, likadant med Cappuccino som man kan värma.

Nu kommer vi till det spännande VIKTEN!! Vad har jag gått ner?? Vägde ju från början 76,6 och nu väger jag 71,2  vilken lycka! Och om jag får säga det själv så tycker jag det syns lite på bilderna att det har hänt något.
Tänk om några veckor då är jag av med alla mina dåliga vanor och mitt sockerberoende.
Nästa vecka ska jag köra igång på riktigt med min träning, ska träffa min PT på onsdag som ska lära mig att träna rätt. 
Önskar er alla en härlig vecka så syns vi och hörs nästa vecka.

Helena rasade – 5kg och -13 cm i midjan under första veckan på Slanka Maxi

Helena rasade – 5kg och -13 cm i midjan under första veckan på Slanka Maxi

Hej!

Nu har första veckan med Slanka Maxi nått sitt slut och det har gått mycket bättre än vad jag förväntade mig och resultaten är fantastiska. Vågen visar -5kg och -13 cm i midjan vilket är en fantastisk känsla. Motivationen är på topp och jag kan knappt vänta på att påbörja nästa vecka. 

Jag har promenerat 30 minuter på lunchen varje dag och tränat på kvällen utan problem. Jag har varit hungrig men inget extremt. Hungern har gått att dämpa med vatten och oftast har hungern börjat komma när det ändå börjar vara dags för en shake. Har även försökt tänka på annat när suget kommer som att måla naglarna för att bli lite glad av färg. Bestämde mig även för att spara undan de pengarna som skulle lagts på utelunch med kollegorna.

Jag har bara provat shakerna så här långt och jag hittade en favorit bland shakerna. Det är Slanka vanilj kryddad med kanel, kardemumma och torkad ingefära – så himla god.

Den största utmaningen har varit att få i sig tillräckligt med vatten,  en sak jag ska fokusera på även nästa vecka tillsammans med att bibehålla promenaderna och träningen.

Jag är oerhört tacksam för att jag fått den här chansen och för det fina stödet av tjejerna i utmaningen och vår Slanka coach.

Nu är det dags för en lunch shake och en promenad.

Jag hoppas ni hänger med oss på fortsättningen av min och de andra tjejernas resa med Slanka och tveka inte att hoppa på den resan ni också.

Kramar från Helena

Har levt med dåligt samvete varje dag… Nu sätter jag stopp!

Har levt med dåligt samvete varje dag… Nu sätter jag stopp!

Jag heter Helen har fyra barn och 2 barnbarn. De sista åren har det varit trögt med att gå ner i vikt – ämnesomsättningen blir sämre med åldern bl a. Har också tappat greppet om träningen. Jag vill verkligen hitta tillbaka där jag var en gång! Jobbar som säljare inom skönhet men känner mig verkligen inte bekväm längre. Gömmer mig i stora tröjor.

Mitt mål med utmaningen är att gå ner 20 kg. Varför? Kroppen börja säga ifrån ryggen, dålig sömn, orkeslöshet, hälsan m m… listan kan bli lång, Tänk er själva att man går runt med en 20 kg potatissäck varje dag. Den ska jag totalt bli av med.

Har de senaste åren bantat mig tjock. Gud, vilket dåligt samvete man lever med varje dag! Man tänker varje söndag att i morgon måndag börjar jag och mår då ganska bra för stunden … sen rullar det vecka efter vecka. Det ska jag sätta stopp för nu!!

Så jag tänkte hur ska jag lyckas, Det första jag gjorde i god tid – bytte gym – inte för att jag sprang ner dörrarna på det det andra. Sedan tänkte jag att kanske jag ska ge mig själv en personlig tränare några timmar så jag kan lära mig och träna rätt från början. Detta har jag också gjort. Men det finns ju något som fattas – MAT!! Hur ska jag fixa detta jag som är sockerberoende äter ofta skräpmat? Men nu har jag alla möjligheter med Slanka som är både gott, nyttigt och smidigt att ha med sig vart man än är. Samtidigt en duktig coach som heter Jeanette som ska hjälpa mig genom detta. Det kan ju inte bli en bättre start på detta året!

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Jag vill kunna promenera i normal takt och föra samtal utan att flåsa

Jag vill kunna promenera i normal takt och föra samtal utan att flåsa

Veronica heter jag och är 46 år. Jag är 161 cm lång. Jag skulle vilja gå ner halva mig på vågen men viktigast av allt är att jag känner mig nöjd i slutändan. Att kunna promenera i normal takt och föra ett samtal utan att flåsa allt för mycket är ett delmål. Ett annat delmål är att kunna gå in i en vanlig klädbutik på stan och prova en snygg tunika. En enormt stor anledning till att jag gör detta är också att jag vill slippa fundera kommer denna stol (eller vad det må vara) hålla om jag sitter på den eller kommer den den gå sönder för jag väger för mycket.

Jag vill bli den bästa versionen av mig själv med hälsosam vikt och bra hälsa så jag slipper dö i förtid. Jag vill leva länge och se barn och ev barnbarn växa upp. Det finns en hel del att jobba med. 2019 skall bli mitt Slanka hälsoår! I väntan på att komma igång med Viktutmaningen har jag börjat träna och bara det är stort för mig.

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Helena siktar på livsstilsförändring – ingen quickfickfix!

Helena siktar på livsstilsförändring – ingen quickfickfix!

Jag heter Helena är 32 år fyller 33 år under utmaningen. Jag är less på att inte ens orka se mig själv i spegeln och att ständigt känna att man är fel. Jag vill kunna träffa någon att dela vardagen med men så länge jag känner som jag gör är det inte aktuellt. Jag har tidigare arbetat inom räddningstjänsten och drömmen är att kunna göra det igen men så som situationen är nu kommer det aldrig att gå. Dåligt mående, större livsförändringar och dåliga relationer har gjort att kilona ökat och motivationen för träning försvunnit. Jag mår mycket bättre men vikten har blivit ett hinder för mig både fysisk och mentalt. Min dröm är inte att bli smal även om det är bonus. Jag vill trivas med mig själv, vara stark, orka och kunna börja arbeta med det jag vill igen.

NU är det dags för en förändring. Att vara med i utmaningen hoppas jag blir en kickstart och början på en förändring både mentalt och givetvis kroppsligt. Vill gå ner i vikt – inte bara en quickfix utan även hitta vad som kommer vara hållbart i längden och komma över både fysiska och mentala hinder till att bli mitt bästa jag. Mitt midjemått är 123 cm och nu ska 40 kg bort!

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här
Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.
3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.
Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.
Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Viktutmanare nr 2 – Anette

Viktutmanare nr 2 – Anette

Hej jag heter Anette och är 51 år. Jag valde att vara med i viktutmaningen för att min viktuppgång har stadigt gått upp åt det senaste året, då jag har haft det svårt att få tiden att räcka till för både jobb, studier, familj och motion. I mitt fall är det motionen och maten som har fått stryka på foten. Men nu ska det bli ändring på det. Jag kommer att gå in i detta projekt med full energi och med stor motivation. Nu ska kilona väck. Idag bär jag på ca 30 kg för mycket. Hoppas ni vill hänga med min här på Viktutmaningen 2019

Startvikt: 105 kg
Läng: 167 cm
Mål: 75 kg, då vore jag jättenöjd.

Kramar från Anette

Vill du också gå ned i vikt med Slanka och Viktutmaningen? Handla här

Slanka Maxi innebär att man går på Slankas intensivaste viktprogram där man äter 3 Slanka måltider per dag – men med ett mycket lågt kaloriintag på totalt 500 kcal/dag, en så kallad VLCD (Very Lov Calorie Diet). Efter 3-4 dagar börjar kroppen producera ketonkroppar vilket gör att hungerkänslorna kraftigt avtar och muskelmassan samtidigt skyddas. Reserverna tas från fettlagren.

3 Slanka måltider per dag ger 100 % fullvärdig näring med alla vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver – därför ställer inte kroppen inte in sig på svält.

Deltagarna i Viktutmaningen får också få coachning och stöd från Slankas träningsexpert Jeanette. En del av mångas framgång i viktnedgången – är just stödet och kontakten med Slankas coacher – som ger feedback och hjälper en med att träna in nya tankebanor under en livsstilsförändring.

Vill du också gå ned i vikt med Viktutmaningen och Slanka? Handla här!

Arkiv