Slankas Blogg
Klicka på rubriken för att läsa inlägget.

Intervju med Gosia och Glad Midsommar från Slanka

Intervju med Gosia och Glad Midsommar från Slanka

Hej Gosia! Vilka är dina bästa tips för den som vill klara Slanka Maxi?
Förberedelse är super viktigt. Den mentala inställningen och att kunna se sitt slumål och att ha delmål på vägen. 

Vad är dina favorit Slanka smaker?
Jag har tre favoriter och det är Slanka Jordgubb, ApelsinChoklad och Kycklingsoppa.

Vad är dina bästa tips för att stå emot hunger/sug?
Fokusera på något annat. Försök att tränga bort känslan av hungern. Om det inte går så drick massa vatten eller en kopp grönt te. Suget är som värst dom första 3 dagarna så försök att kämpa igenom dom. Sen blir det bara lättare.

Vad har du för delmål?
Att gå ner mellan 2-3 kg i veckan. Första delmålet är 70 kg och slutmålet är 65 kg.

Vad motiverarde dig till att söka till att bli Slankas månadsmodell?
Jag behövde mer motivation. En knuff att börja igen med Slanka efter en viloperiod. All pepp från följare har varit ett stöd och knuff i att fortsätta kämpa på. Alla dessa snälla kommentarer från er följare är jag väldigt tacksam över. Jag hoppades också på att kunna motivera och inspirera någon att också börja med Slanka. 

Vad är det första du ska göra när du har nått din målvikt?
Jag ska nog gå på en Spa-behandling och avsluta dagen med ett restaurangbesök med min man där jag tar mig en god kyckling sallad. 🙂

Berätta om din tidigare vikthistoria?

Jag har gått upp och ner i vikt och provat alla möjliga dieter, piller samt varit med viktklubbar. Det var inget som funkade på lång sikt. Jag tappade motivationen för jag såg inga större resultat och dieterna smakade inget vidare. Jag provade Slanka och fastnade för deras goda smaker. Slanka smakade gott och jag såg snabba resultat. 

Sedan blev jag gravid med barn nr 2 och hade ett uppehåll under graviditeten. 3 månader efter att barn nr 2 föddes blev jag gravid med barn nr 3. Under dom tre månaderna som jag inte var gravid så lyckades jag gå ner 10 kg med Slanka. Då åt jag Slanka Kombi. En månad efter förlossningen med barn 3 vägde jag 93 kg och började med Slanka Kombi och lyckades på 4 månader gå ner till 82 kg. Sen var det stop i 1 månad. Jag skötte inte ätandet som jag borde, tappade motivationen och gick verken ner eller upp. 

Jeanette hörde av sig att Slanka valt ut mig till Juni modell och det var just det jag behövde. En kick för att inte tappa gnistan. Då började jag med Maxi programmet och det gjorde susen för mig. Då började jag rasa i vikt. Jag kommer fortsätta med Slanka Maxi dieten tills jag nåt mitt mål som är 65 kg.

Har du några nyttiga favoritrecept som du vill dela med dig av?

Slanka Glass blir supergott och är jätteenkelt att göra!
Såhär gör du, du tar din favoritsmak och blander med 2,5 dl vattnen, min är Slanka Vanilj, Choklad och Jordgubb och kör i en blender eller mixer och häller upp i en form och sen bara in i frysen – klart – så gott!

Hur tränar du på Slanka Maxi?

Pga min knäskada och övervighet så har jag begränsningar med vad jag kan träna. Första veckan på Slanka Maxi  gick jag på långpromenader. Mot slutet på vecka 2 och hela vecka 3 så gick jag på promenader och tränade en fitness video hemma. 

Hur har det varit att blogga som Slankas Junimodell?
Det har varit jättekul att kunna dela med mig av upplevelser och ge tips. Den positiva responsen från följare har gett mig massa kraft att orka kämpa på. 

Vilka tider tar du dina Slanka måltider?
Jag mår bra av att hålla fasta tider för måltider. Det bidrar till mindre hunger känslor. Jag försöker hålla mig till tiderna: 
frukost 10:00
lunch 14:00 
middag 18:00

Prova Slankas ”Grön Gazpacho”

Prova Slankas ”Grön Gazpacho”

”Grön Gazpacho”

– sommarsoppa på 2 min!

Vem vill stå vid spisen i sommarvärmen när man kan vara ute och njuta i solen?

Gör så här: mixa en portion Slanka Green Soup med 2,5-3 dl kallt vatten + isbitar + lite pressad citron + några nävar färsk bladspenat i en elektrisk mixer. Toppa med röd chilli, en klick grekiska yoghurt och ev ett par nyskalade räkor. Maxi-variant: mixa med lite chili pulver och isbitar

– 5 kg på 2 veckor Slanka Maxi

– 5 kg på 2 veckor Slanka Maxi

Det är så roligt att se att min mage har blivit så mycket mindre och låren har smalnat på sig. Efter 2 veckor har jag sammanlagt gått ner från 82kg till 76,9kg med andra ord 5 kg på 2 veckor. Den enda motionen jag har haft var promenader. 

Jag har tidigare kört Slanka lite till och från. Jag började med Slanka för lite mer änn ett år sen och gick ner hela 10 kg efter graviditeten med andra barnet och gick ned 10 kg på 3 månader. Men sedan upptäckte jag att jag blev gravid igen och då slutade jag med Slanka. Jag gjorde en paus.

Jag vänder mig nu till er som försöker bli gravid, är gravida, har nyligen fött eller är i en period i livet där det inte är läge att börja med en diet. Om det inte är dax för Slanka just nu så är det jättebra att fortsätta följa sidan. Läsa inlägg, Ta emot tips om vad man kan göra för att gå ner i vikt. För när dagen kommer då du bestämmer dig att nu är det läge att ta tag i vikten så är du redan förberedd. Då har du samlat på dig mycket kunskap och får inte en rivstart. Du har mentalt hunnit förbereda dig på det som ska hända. Att du ska gå ner i vikt och att det kommer bli kämpigt.

Kampen med vikten börjar i huvudet. Huvudet styr sedan din kropp och alla förändringar som sker i samband med en viktminskning. Magsäcken börjar krympa och att fettförbränningen sätter igång. Det är den mentala inställningen som man måste börja med. Om du är en stressad person som lever under mycket press så kan det vara svårt att fokusera på ditt mål och svårare att kämpa. Jag kan rekommendera att gå på yoga eller meditation. Yoga och meditation kan hjälpa till med att varva ner hjärnan så det blir enklare att fokusera på sitt mål och kämpa. 

Lyckan när man kan använda sitt älsklingsskärp igen.

Hej alla

Nu ger jag upp….. eller…. Näää tror inte det. 😉
81,5 kg och jag letar frenetiskt efter mitt älsklingsskärp. Har inte hunnit gå till skomakarn för göra flera hål i det skärp som jag använt fram till nu. Hittade mitt gamla skärp sen många år som jag inte kunnat ha sen jag vet inte när. Igår när jag provade det så kunde jag använda det 5:e hålet.YEY!!!
Sådan stor lycka för mig! Äntligen! Bara att hålla i. 6 kg kvar till mitt mål. 🙂

Mitt resultat vecka 2 på Slanka Maxi

Mitt resultat vecka 2 på Slanka Maxi

Nu har två veckor gått och jag väger 76,9 kg. Jag har lyckats gå ner – 1,6 kg på vecka 2 på Slanka Maxi. Jag hoppades på mer viktras i vecka 2 men tydligen så är det väldigt vanligt att i vecka 2 så tappar man mindre kilon än första veckan. Oavsett så går jag ner och inte upp. Man måste tänka positivt så att man inte ger upp att kämpa på. Sen ska man nog inte vara för hård mot sig själv. Imorgon kommer jag uppdatera med en aktuell kroppsbild men idag vill jag tipsa om att använda kryddor i sina Slanka shakes och soppor för att få variation.

Jag kryddar på min Slanka Kycklingsoppa med lite basilika för jag älskar basilika. Så gillar du basilika så prova dig fram. En annan god krydda är Curry och Chili.
Undvik dock kryddor som örtsalt och vanlig salt. 

Hitta ett magiskt föremål

Hitta ett magiskt föremål

Hitta dig ett magiskt föremål. Det kan vara ett halsband, en sten du hittar på stranden eller något annat du använder dagligen som du ofta har med dig. När det blir svårt att stå emot alla frestelser så som den nya glassmaken på Pressbyrån, doften av nybakat bröd när du passerar ditt bageri eller bara så enkelt som dom dagliga frestelserna som när någon närstående äter en måltid som luktar gott. Ta då din magiska sak/amulett håll i den och låtsas för en stund att den ger dig kraften i att fortsätta kämpa på. Att det här klarar du. Sen att den saken i verkligheten inte har magiska krafter, spelar ingen roll. Allt är möjligt om du bara kan intala dig det i huvudet. Kraften sitter i din hjärna. Föremålet ska bara påminna dig om att i svåra stunder använda dig av din egna inre kraften. 

Min hobby är lego. Jag gillar att skapa saker. Så jag hittade en legofigur som påminner om mig. Jag har ställt den på hyllan i köket och där påminner den mig om att jag är nu i en period där jag kämpar med vikten. För mig blir det extra jobbigt när jag lagar mat åt familjen och känner alla dessa dofter i köket. Självklart så avsmakar jag maten med tungspetsen om den inte behöver kryddas mer mm. Men så är det, att allt i livet kan inte vara lätt. Att se slutresultatet framför mig är det som får mig att kämpa vidare. 

Ett angenämt problem -21 kg med Slanka

Ett angenämt problem -21 kg med Slanka

Hej igen.

Igår visade vågen 82,7 kg och det betyder att jag gått ner 21 kg. 🙂

Känner mig äntligen lite mer peppad att fortsätta. Det går inte lika fort längre men så är det och det är bara att acceptera.
Har fått härliga träningseftermiddagar med min man, det ger också mer energi Har sådan träningsverk och värre kommer det bli efter dagens miss.
Åkte till gymmet 1 h tidigare än vad jag behövde. Så det innebar 2 h träning istället för 1 h. YEY!

Lovat all lägga ut en gammal bild på mig. Finns inte så många bilder på mig.
Hittade denna. Det här är jag för 1 år sedan. Å då vill jag bara säga att jag själv lyckats gå ner ca 25 kg helt själv redan.

Kände att jag var tvungen att lägga till nedan bilder. OBS: Inte de frächaste men det är så jag ser ut nu.
Fladder mage efter 3 barn och övervikt. Får se vad jag gör med den när jag är klar. 🙂

Nu till det angenäma problemet. Mina tränings linnen sitter inte längre tajt. inte heller träningsbyxorna.
Dags att köpa nytt kanske. 🙂
Där av bjuder jag på bilderna där jag har träningstopp och byxor. Inte helt bekväm men men….

Nu har jag 7 kg kvar till mitt sista mål. Det ska jag bara fixa!

Vikten av att skapa goda rutiner

Vikten av att skapa goda rutiner

Jag har märkt att min kropp mår bättre av att följa rutiner. Följa en tydlig klocka. Sätta upp exakta tider när man ska dricka sin Slanka måltid. På så sätt minskar man på hungern. Kroppen ställer in sig på att maten kommer den tiden man börjat följa.

Det tar faktiskt runt 2 månader innan kroppen och hjärnan ställer om sig. Så känns det svårt med nya matrutinerna så tänk att det kommer bli lättare med tiden. Jag har inte uppnått ännu 2 månader i min Slanka diet men när jag kommer till den punkten så lovar jag att skriva i bloggen om hur det känns.

Jag pratade häromdagen med en väninna som följde en reality show om bantning. Där fick hon tips om att slänga all frestande och högkalori mat från skafferiet och visst är det ett toppentips om man bor ensam eller bor med någon som också försöker gå ner i vikt. Har man som jag tre barn och en make som äter vanlig kost så vore det helt galet av mig att tömma skafferiet i soporna. För vad skulle jag laga för mat till dom? Så mitt tips är att göra en egen skafferilåda eller en egen hylla i kylskåpet som är ”din”. Är du på Slanka Maxi dieten så är det shaken som gäller men är du på Slanka Kombi eller Balans så har du mycket mer att fylla lådan/hyllan med.

Om du känner för att äta något i form av snacks så brukade jag knapra på äppelchips eller protein. TGR butiken har äppelchips till en ekonomisk peng. Man kan också göra själv äppelchips men det är tidskrävande. Jag gav mig på att göra själv äppelchips men insåg snabbt att det tar lång tid med att skära äpplena bladtunna skivor och sen ha i ugnen tills dom torkar. Men har man tiden och orken så är det bara att prova sig fram.

– 3,4 kg på en vecka Slanka Maxi

– 3,4 kg på en vecka Slanka Maxi

Vikten rasar och självförtroendet stiger. Hela – 3,4 kg har jag gått ner på 1 vecka på Slanka Maxi. Hoppas bara på att det fortsätter så. Jag väger nu 78,6kg och började med 82kg. Men jag har fortfarande en lång resa framför mig tills jag når min önskade vikt. Magen har minskat och jag kan nästan klämma in mig i en storlek mindre på kläder. 

Mycket hjälp har jag fått av Slanka cochen Jeanette som är superbra på att peppa. Det där med stöd och pepp är väldigt viktigt. Det hjälper till att orka kämpa. Att ta sig igenom när det blir som mest svårast. Det finns dock både bra och dålig pepp som jag tänkte skriva om. Jag har dels rökt och har varit överviktig. Min maxvikt var en gång i tiden 103 kg på 169 lång. När jag rökte så fick jag höra från folk att det är skadligt, luktar illa och att man kan få cancer.

När jag var som mest överviktig fick jag höra saker som tänkt på vad du äter, på ditt hjärta, på kolesterolet och levern. Du borde inte äta den där muffinsen. Alla dessa tips var ju från familjemedlemmar och vänner. Dom ville bara väl. Öppna ögonen på mig. Men saken är den att jag visste alla dom sakerna. Hur rökning skadar och hur jag ser ut.

Som överviktigt känner man sin kropps varje valk. Man försöker dra in magen ut och in framför spegeln. Vet precis hur man ska stå framför kameran för att magen, låren mm ska se smalare ut. Överallt kan man läsa om vad som händer med kroppen om man väger för mycket. När jag fick höra dessa saker så fick jag ångest och kände en slags skam. Det var inte motiverande. Sen gick jag och tröståt något sött.

Jag tror att man själv måste komma till en brytpunkt. Vare sig det är att man hör från en läkare att man är så överviktig att hjärtat kommer säga ifrån eller om det är att man inte längre kommer in i jeansen och ser sig i omklädningsrummet och säger nej så vill jag inte se ut. Det här är inte jag. Den motivationen och styrkan måste komma från en själv. Men man kan också få hjälp på vägen. 

Mitt tips till alla vänner och familjemedlemmar som vill hjälpa till är. Motivera den som är överviktig till att börja med promenader. Man behöver inte direkt börja med gym men vill man det så är det jättebra. Ta den personen till en vegetarisk restaurang och börja introducera en vegetarisk kost. Hjälp med att bryta dåliga vanor. Så som en bulle/kaka vid varje fika. Lägg fram ett bunt skalade morötter, en Slanka Shake eller en uppskuren Slanka Måltidsbit. Jag tror att saker du gör kommer ge större påverkan än bara det du säger. Att väcka motivationen i den överviktiga personen är starten på att få den att orka kämpa och ta nästa steg. 

Så på med solhatten och ut och promenera i solen. Glöm inte att dricka vatten nu i värmen. 

Min favorit är Slanka Jordgubb

Min favorit är Slanka Jordgubb

Godmorgon på er Slankare. Startar min morgon med en god Slanka Jordgubbs Shake. Idag börjar jag känna mig piggare. Sötsuget, hungern och tröttheten har minskat. För att hålla fettförbränningen igång så har jag börjat promenera varje dag. Varje dag försöker jag gå lite...

Arkiv