Viktutmaningen 2020
Very Low Calorie Diet

Nu känner jag mig som en helt ny människa! Har lyckofjärilar i magen nästan varje dag!

Jag känner mig ostoppbar!
Jag har alltid varit mullig och skämts över min vikt. Mina ursäkter för att inte ta tag i min vikt har varit många – mår inte bra nu, mina p-piller krånglar, hormoner  osv.  Nu har jag insett att grundorsaken till min övervikt var att jag inte mådde bra i mitt tidigare förhållande.

Nu känner jag mig som en helt ny människa! Har lyckofjärilar i magen nästan varje dag. Jag känner mig ostoppbar – jag klarar allt och vågar sätta mig i situationer som jag inte gjorde tidigare.

Gömma sig bakom övervikten
Många som har övervikt håller nog med mig om att man gömmer sig. Man vill inte vara med på olika saker eftersom man är rädd att man ska göra bort sig. Men nej, inte nu längre! Jag har sagt nej till saker tillräckligt länge. Nu säger jag JA till roligheter.  Jag söker nytt jobb med stort självförtroende utan att tänka på vikten som ett hinder. Nu vågar jag även säga NEJ i situationer som jag inte vågat tidigare av rädslan att inte vara andra till lags.

Målet – Ett nytt hälsosammare liv
Mitt mål har hela tiden varit ett nytt, hälsosammare liv. Att övervikt sitter i huvudet har jag verkligen kommit underfund med. Mina tankar kring mat har ändrats. Jag känner ett enormt sug efter grönsaker, vilket jag inte gjorde förr. Nu unnar jag mig saker på ett helt annat sätt än tidigare, t ex att använda mina ”smalkläder” som jag köpt men aldrig använt. Jag vågar mig också på färgglada kläder – jag vågar synas på ett annat vis.

Jag gillar teknik och är praktiskt lagd – gillar att bygga och hitta på olika lösningar. Nu är det lättare att stå upp en hel dag, sitta på golvet eller ta sig upp på en stege. Vikten hindrar mig inte längre.

Nu har jag kört Slanka Maxi i 12 veckor och har gått ner 19 kg. För varje kg som trillat av har jag känt mig friare, gladare och fått mera självförtroende.

Kram från Emma

Emmas favoriter

Choklad shake

Choklad shake

Kycklingsoppa

<-- 301527 -->