Det här är för bra för att vara sant! - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Det här är för bra för att vara sant!

Jag ville gå ner i vikt. Det lyckades aldrig, jag gick ner några kilo, men gick snabbt upp igen och ibland mer därtill. Som mest visade vågen på 93 kilo till mina 162 cm över havet.

Det är nu och inte sen som jag måste ta tag i det här, tänkte jag då. Jag skulle fylla 40 år den sommaren och satte jag upp som mål att jag skulle ha storlek 40 när jag blev 40 år. Nåja, jag lyckades inte till det utsatta datumet, men i september 2012, kom jag i kläder i just strl 40!

Jag började använda Slanka i slutet av juni 2012, och jag har nu i augusti 2013 gått ner 20 kg. Jag har minskat 15 cm i midjan, 12 cm över bysten och 7 cm över låren! Det är inte ens speciellt svårt, jag unnar mig godsaker ibland. Men numera har jag lärt mig att betrakta god mat och ett glas vin som ”godsak” – inte massor av godis och choklad som det kunde bli förut. När det är fest så äter och dricker jag det som bjuds, men jag är målmedveten och växlar in på rätt spår efteråt igen. Att använda Slanka har varit ett smidigt sätt att gå ner på. Jag behöver inte lägga ner en massa tid på inköp och speciell matlagning.

Jag har kört Maxi två ggr, under 6 dagar varje gång. Annars bytte jag ut ett eller flera mål om dagen mot Slanka. Nu i efterhand har jag förstått att jag nog gått lite på 5:2 metoden. Det är en metod som passar mig bra. Jag har nu bara några kg kvar till min målvikt på 67 kg, och jag känner att det kommer att gå lika lätt som de första 20 kilona. Som bonus har jag inte alls lika ont av min hälsporre längre.

Medan jag går ner så arbetar jag målmedvetet med att ändra min livsstil. Innan jag fick barn var jag mer fysiskt aktiv.

Mitt yngsta barn är 8 år så nu är det hög tid att inse att jag faktiskt har möjlighet och tid att motionera igen. Jag löptränar och genomförde den 18 maj ett halvmaratonlopp: Göteborgsvarvet, 2,1 mil! Jag hade aldrig ens tänkt tanken att springa en halvmara för 20 kg sedan! 5 dagar efter Göteborgsvarvet sprang jag Blodomloppet, första gången jag sprang det loppet. Har varit med i över 10 år, men aldrig förut sprungit. Det var en skön känsla att stå i springfållan och inte i promenadfållan. Dessutom var det ju en hel mil den här gången, herregud, lilla jag, HEJA MIG!!, tänkte jag där jag stod. Blev lite lätt rörd och kände hur tårarna steg.

Tanken på halvmaran för 5 dagar sedan kom också över mig. Målgången i Göteborgsvarvet var mäktig och jag var även då rörd och väldigt, väldigt stolt över mig själv. Redan när jag på Avenyn såg 17 kilometers skylten, kändes det stort. För mig har det varit viktigt att tillåta mig själv att tycka att det jag gör är så himla bra. Jag tycker mer och mer om mig själv. Berättar gärna för andra och får pepp och glada tillrop från omgivningen. Många likes på Facebook är stärkande. Man behöver inte springa långa lopp, utan ett kilo kan vara ett bra delmål. Sen tar man nästa och nästa och nästa…

Det här är för bra för att vara sant! Jag kan springa, ha kläder i storlek 38-40, leka med mina barn utan att flåsa, gå i trappor och backar, knäppa slalompjäxorna själv och dessutom kunna andas under tiden. Har även börjat rida igen och kommer upp på hästen utan att stå på en pall. Det är så mycket nya och härliga saker som jag kan ta mig för efter viktminskningen. Jag är anmäld till tjejmilen den 7 september, en till halvmara den 6 oktober och är även återanmäld till Göteborgsvarvet 2014. För mig är det en jättebra morot att anmäla mig till lopp.

Jag är så lycklig och stolt över mig själv! Ibland ”spårar Slanka-tåget ur”, men dagen därpå är jag ”back on track” igen. Jag är så glad att jag har upptäckt Slanka!

Jag köper Slanka via Anna Insulander, Slanka Kostrådgivning, webbshoppen och så har Anna och jag mailkontakt. Fungerar utmärkt och Slankas slutna facebookgrupp är också rolig och inspirerande.
Den här sommaren 2013, har jag inte behövt bada i vassen, utan har till och med kunnat gå omkring i bikini utan att känna mig som en flodhäst.

Vänligen Eva Hedsköld, Ljungsbro

<-- 3052 -->