Förändring för all framtid! - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Förändring för all framtid!

Före och efter Slanka, Karen

De senaste 20 åren har jag kämpat med min vikt. Under åren har vikten ökat och för ett halvår sedan fick jag nog. Jag kände mig tjock och deprimerad. Hade försökt gå ner i vikt med olika kurer men ej lyckats. Jag hade hört talas om VLCD-viktminskning  men var skeptisk till pulverkurer. Efter att en väninna hade gått ner så mycket på så kort tid blev  jag  motiverad, jag hade ju inget att förlora. Jag tänkte att jag ger kuren 4 veckor, trivs jag inte så slutar jag.

Första veckan visade vågen jättebra resultat. Sen var jag fast, det funkade ju! Jag kände redan på kläderna att de inte var lika trånga längre. Vikten minskade för varje vecka och jag kände mig piggare och piggare. Jag började träna på gym tre gånger i veckan, som jag aldrig trodde man skulle orka när man bara dricker shakes. Träning har blivit en del av mitt liv och jag ser det som ett positivt beroende.

Det är både bra för kroppen och hjärnan. Nu har jag lyckats gått ner åtskilliga kilon och jag har 10 kg kvar, sen är jag i mål.

När jag har varit hos Lena, Hälsobyrån i Östersund, och köpt nya portionspåsar så har hon alltid erbjudit vägning men jag ville alltid köra mitt egna race. Jag väger mig alltid varje onsdag morgon och jag är så motiverad att jag alltid ser fram emot nästa vägning. Förut var vägningen något som kändes motvilligt.

Jag håller fasta tider när jag ska dricka shakes. På morgonen blir det 2 koppar te. Sen blir det en shake klockan 10, den andra fyra timmar efter det och den sista klockan 18. Däremellan dricker jag mycket vatten, kaffe och te.

På helgerna äter jag  middag med familjen. Jag har också umgåtts med goda vänner över en middag och då försöker jag hålla mig till proteiner och grönsaker för att inte få i mig för många kalorier.

Denna förändring i min vikt ska hålla i resten av mitt liv, jag vill inte ha för bråttom. Måltidsersättningen kommer jag alltid att behålla som en god vän som stöttar mig och då speciellt min favoritsmak Mintchoklad. Jag vill dela med mig av mina positiva erfarenheter att det går att vända en deprimerad övervikt mot en normalvikt.

Livet blir både hälsosammare och roligare.

Karen

<-- 1166 -->