Mitt Nya Liv - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Jag bröt mina fula ovanor med hjälp av Slanka!

Sandra, Före och efter Slanka

Nästan hela mitt vuxna liv har jag varit överviktig, men insåg efter min graviditet att det inte var hållbart längre. Under graviditeten gick jag upp nästan 30 kg, och efter förlossningen tappade jag bara 11 kg. Jag försökte komma igång med träningen några månader efter min son föddes, men lyckades aldrig hålla igång. Eftersom jag inte hade den disciplin som jag borde ha haft, så gick allt åt skogen istället.

I höstas ställde jag mig på vågen och det var en tung och djup suck när jag såg siffrorna.

Den 9 januari 2012 skulle bli den första dagen av mitt nya liv. Jag valde inte den 1 januari, då jag vet om att nyårslöften alltid brutits i min värld.

Jag bröt mina fula ovanor med hjälp av Slanka. 3 påsar per dag och en massa vatten blev mitt kostintag i 10 dagar. Detta gjorde jag alltså för att komma ifrån snabb-färdig-maten och inte behöva tänka på vad jag skulle äta. Dock så insåg jag ganska snabbt att det inte var hållbart för mig att bara gå på diet. Jag kände att jag så gärna ville börja träna också.

Nu äter jag vanlig mat och byter ut vissa måltider ibland mot Slanka vid t ex tidsbrist.
Snabb-färdig-maten har jag lämnat bakom mig, och gällande godis o dyl så äter jag faktiskt då och då, men absolut inte i samma mängd som jag gjort förut.

Slanka hjälpte mig att komma igång med min viktnedgång, men samtidigt så kände jag att jag behövde ett mentalt stöd och ett helt nytt tänk dessutom. Så varannan vecka började jag att träffa Lena för att prata om den mentala biten kring viktnedgången. Det har hjälpt mig enormt mycket i min viktresa. Nu har det gått drygt fyra månader sedan jag började mitt nya liv. Nu använder jag fyra klädstorlekar mindre!

Tack vare min Slanka-coach Lena så har jag fått ett helt nytt tänk i vardagen gällande maten och mitt beteende.  Jag har lärt mig att ”deala” med mig själv när det kommer till onyttiga ting. Jag har lärt mig ta konsekvenserna. Bli medveten. En ruta choklad motsvarar 5 minuter på löpbandet osv. Det låter kanske konstigt, men det funkar för mig!

Det bästa tipset jag kan ge er som vill komma igång med ett sundare och mer hälsosamt liv är att ni måste vilja det själva!! Be gärna vänner och familj vara ett stöd, men kom ihåg att ansvaret ligger hos er själva!
Jag har länge haft en ”offer-roll” där ursäkterna avlöst varandra till varför jag mått så dåligt och varit så överviktig… så tänker en förlorare ”hade inte det o det hänt, så hade jag vunnit”.

Nu har jag tagit itu med det, och jag mår bättre än någonsin! Jag är en VINNARE och det kan alla vara!

Sandra Viskaren

<-- 1188 -->