Om eventuella biverkningar - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

OM EVENTUELLA BIVERKNINGAR

Få i gång magen?

Stress, stillasittande arbete, te, för lite vatten, för lite motion m m kan påverka magen. Förstoppning är ett vanligt problem för människor som har ett stillasittande arbete och som stressar mycket. Flera av våra kunder har rekommenderat Frukt & Fibrer i tablettform. Ta en tablett Frukt & Fibrer 3:e kvällen, om magen inte kommit igång, och svälj tillsammans med rikligt med vatten. Eller använd psylliumfröskal eller linfrö enligt anvisning på förpackningen. Max 1 matsked per dag. Du kan gå ur ketonfasen men din viktminskning fortsätter. Visiblin och milda laxerande medel kan du använda tillfälligt.

Varför kissar jag så mycket?

När du äter vanlig mat får du bl a i dig mer salter som kan binda vattnet i kroppen.

Jag känner lite illamående när jag tar min Slanka-måltid. Varför?

Vissa människor tål inte koncentrationer av mineraler och vitaminer. Problemet försvinner genom att du dricker vatten före och efter din Slanka-måltid. Hjälper inte det kan du dela på portionen och äta vid två tillfällen.

Jag får svårt att sova ibland under Slanka Maxi, vad beror det på?

Ketonkropparna bidrar till att du känner dig pigg och behöver mindre sömn.

Ska jag inte ta Slanka sent på kvällen då?

Det viktiga är att du tar dina Slanka-måltider fördelat under dagen, det vill säga din vakna tid. Försök att hitta en rytm och ät frukost, lunch och middag vid bestämda tider under din viktminskning och efter.

Vad gör jag vid förstoppning?

Många får igång magen genom att dricka ett glas varmt vatten. Pröva Frukt & Fiber tabletter. Du kan även använda Visiblin, psylliumfröskal eller milda laxermedel. Tala med Apoteket. Eller pröva att lägga en Samarin i varmt vatten. Drick mer vatten och rör dig. Torrborsta gärna hela kroppen, framförallt magen medsols. Tänk på att du inte har så mycket i tarmarna efter en tid under Slanka Maxi. Det är inte alltid nödvändigt med dagliga toalettbesök. Du ska alltid må bra under din viktminskning! Om inte Slanka Maxi passar just dig väljer du Slanka Kombi.

Varför blir jag lös i magen?

Du kan reagera på koncentrationen av mineraler. Pröva att dela upp en Slanka-måltid till två tillfällen.

Jag tappar hår. Vad beror det på?

En snabb viktminskning, stress, hormonella förändringar m m kan orsaka att man tappar håret. Det är inte produkten i sig som orsakar ditt håravfall utan själva förändringen i din livsstil. Vi rekommenderar dig att gå över till viktprogram Slanka Kombi eller Slanka 5:2. När du återgår till att äta vanlig mat kommer ditt hår att växa tillbaka och vår erfarenhet är att håret oftast kommer tillbaka glansigare och fylligare än tidigare.

Min kompis fick gallsten när hon gick ner snabbt i vikt. Varför?

När man minskar snabbt i vikt kan en ökad risk för gallsten finnas. Kroppen utsöndrar kolesterol som omvandlas till kristaller och lagras i gallan. Det är dessa som ger upphov till gallsten. En övervikt i sig medför risken för gallsten.

Min mens har blivit oregelbunden/har uteblivit. Varför?

Oregelbunden mens innebär att tiden mellan menstruationerna är under 21 dagar eller över 35 dagar. Både viktuppgång och viktnedgång kan göra så mensen uteblir temporärt. Övervikt är en riskfaktor med många hälsoproblem och mensens naturliga cykel kan påverkas. Kraftig viktnedgång kan också göra att mensen uteblir. Överdriven träning kan vara något som leder till oregelbunden eller utebliven mens. Vid utebliven mens kommer mensen inte alls vid en eller flera månader, vilket kan bero på flera olika orsaker. Ett graviditetstest kan vara ett bra sätt att utesluta att det inte beror på att man blivit gravid.
<-- 109 -->