Om Slankas måltider - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

OM SLANKAS MÅLTIDER

Hur får jag min Slanka-milkshake absolut bäst?

Slanka löser sig enkelt i vår shaker. Blanda påsens innehåll med ca 2,5 – 3 dl kallt vatten, eller mer om du önskar. Önskar du din milkshake ännu lite fluffigare, så använder du en elektrisk blender. Går att förvara kallt i 24 tim utan att näringen äventyras. Vi rekommenderar att äta/dricka inom ca 10 min då konsistensen är som bäst. Tips: Kall milkshake – gott med några isbitar i! Mums! Fluffigt och gott! Vill du ha en glassliknande milkshake, kör du den med is i en blender. Vill du njuta shaken varm: tillred milkshaken och värm den sedan i mikro till max 60 grader (ca 1 minut, 700-800W). OBS! Skaka inte med varmt vatten (övertryck)!

Hur gör jag soppan?

Blanda påsens innehåll med ca 2,5-3 dl kallt vatten i en Slanka-shaker. Skaka utan gallret. Värm i mikro till max 60° (ca 1 minut, 700-800W). Låt soppan dra ett par minuter, så grönsakerna och kycklingbitarna blir mjuka innan du äter den. Skaka inte med varmt vatten (övertryck).

Hur gör jag puddingarna bäst?

Töm i påsens innehåll i en skål. Häll på 2 dl kallt vatten. Vispa med en ballongvisp i en större/vidare bunke för bästa resultat i 10-15 sek. Låt stå i kylskåp 5-10 min. Kan förvaras i kyl 24 tim. Transportera i kylväska.

Hur får jag min Slanka Havremål/gröt/shake absolut bäst?

Så här tillreder du havre-gröten: Blanda påsens innehåll med 1 dl vatten i en lite större skål (gröten kan pösa upp), rör om. Värm ca 1 min i mikro (700W), rör om till fin grötkonsistens. Tänk på att effekten mellan olika mikrovågsugnar varierar, och därmed tillagningstiden. Prova dig fram. Ibland kan gröten behöva några sekunder extra för en lite fastare konsistens. Alternativt röra om med lite mer hett vatten när du tycker den är för fast. Så här tillreder du havre-shaken: En påse Havremål blandas med 2,5-3 dl vatten i en elektriska mixer eller stavmixer till fluffig konsistens. Häll i en mugg och värm i mikro. • Både gröt och havreshake går bra på Maxi. • Laktosfritt när den rekommenderade mängden vätska används.

Hur länge kan jag förvara min färdigblandade Slanka?

Livsmedel håller sig bra i kyla. Så länge man därför förvarar färdigblandad shake/pudding väl försluten i kylskåp går det bra i 24 timmar utan att näringen äventyras. Det är ingen skillnad i hållbarhet för pudding och shake. När det gäller konsistensen så är puddingen mer stabil och fast vilket gör att den klarar 24 timmar utan att konsistensen påverkas. För milkshake är rekommendationen att äta den inom ca 10 min för optimal konsistens. Vid längre förvaring i kyl ändras konsistensen och blir lite tjockare.

Jag går på Maxi – kan jag blanda nya 12-pack och 6-pack?

Inga problem med att blanda nya och gamla under en övergångsperiod med 4 Slanka/dag.

Varför 4 Slanka-portioner per dag istället för som tidigare 3?

Kunderna önskemål har sedan länge varit 4 måltider per dag. I och med uppdateringen av produkternas sammansättning och energiinnehåll i enlighet med EU-lagstiftningen så finns det nu utrymme för en extra portion.

Hur många askar 6-pack ska jag köpa när jag går på Slanka Maxi?

6-pack-guide som gäller för MAXI: 1 v – 4 askar 2 v – 7 askar 3 v – 11 askar 4 v – 15 askar 5 v – 18 askar Vi rekommenderar att du är ute i god tid med din beställning, så du inte står utan din Slanka-mat.

Hur många askar 6-pack ska jag köpa när jag går på Slanka 5:2?

6-pack-guide som gäller för 5:2: 1 v – 1 ask 2 v – 2 askar 3 v – 3 askar 4 v – 4 askar 5 v – 5 askar

Hur många askar 12-pack ska jag köpa när jag går på Slanka Maxi?

12-pack-guide som gäller för MAXI: 1 v – 3 askar 2 v – 5 askar 3 v – 7 askar 4 v – 10 askar 5 v – 12 askar

Hur många askar 12-pack ska jag köpa när jag går på Slanka 5:2?

12-pack-guide som gäller för 5:2: 1 v – 1 askar 2 v – 2 askar 3 v – 2 askar 4 v – 3 askar 5 v – 4 askar

Kan jag spara in och bara ta mindre än dagsdosen Slanka-måltider plus en mindre måltid när jag väljer Kombi?

Vill du få bästa fettförbränningen och ligga på lågt kaloriintag följer du våra anvisningar. Ät din dagsranson Slanka-måltider och lägg till en mindre måltid. Risken är annars att du får för lite näring i dig. Du kommer att må bra, känna mindre sug och minskar risken att du överäter eller att du får i dig för lite näring. Och du slipper slå knut på dig själv.

Vad händer om jag äter färre än dagsransonen Slanka om dagen?

När du följer Slankas viktprogram för snabb och effektiv viktnedgång ska du inte äta färre än dagsransonen Slanka per dag. Se förpackningen. Det är då du får maximal fettförbräning. Äter du mindre än dagsransonen/dag riskerar du att starta nedbrytning av muskelmassa istället för fett och det är inte bra.

Spelar det någon roll när på dagen jag äter min Slanka-mat?

Välj att följa din vanliga rytm när det gäller frukost, lunch och middag. Ett förslag när du väljer Maxi är att förskjuta måltiderna någon timme eftersom suget ofta är som jobbigast på kvällarna. Det här rör sig endast om några veckor när du väljer Slanka Maxi viktprogram.

Vilket är bäst att äta – förutom Slanka – kolhydrater eller proteiner?

Proteiner. Och grönsaker (långsamma kolhydrater) Varför? Kolhydraterna är lättast för kroppen att förbränna. Kolhydraterna förbränns först. Det är en förklaring till att idrottskvinnor och män laddar upp med pasta innan de t ex ska springa maraton. Lägger du till mer proteiner fortsätter kroppen att förbränna fett – och inte kolhydrater. Exempel: Tillsätter du en frukt, kommer kroppen att först förbruka den energin och sedan fortsätta att förbränna fett. Det är alltså bättre att du lägger till protein, t ex en härlig biff, en god fiskbit, räkor eller omelett på två ägg, vatten och kräftstjärtar.

Vad händer om man inte äter näringsrik mat?

Det är av stor vikt att vi intar näringsrik mat som stärker vårt immunförsvar mot infektioner och sjukdomar. När vi har brister i vår näring påverkar det oss mer än vi kanske inser, och det kan leda till fysiska besvär, sjukdomar samt förändringar i vårt beteende.

Jag är laktosintolerant. Kan jag använda Slanka?

Slanka har ett laktosfritt sortiment. Bassortimentet av Slankas shakes, soppor, gröt och måltidsbitar är däremot mjölkbaserade. Laktos (= mjölksocker) är en sockerart som finns naturligt i mjölk. Vi använder oss av skummjölk i våra produkter, som är avfettad mjölk i pulverform. Slanka-produkterna innehåller därför ca 11-12 g laktos per påse (45 g pulver). Så det beror på, en del kunder tål Slankas laktos.

Hur många points är en Slanka-måltid?

En Slanka-milkshake eller en Slanka-soppa motsvarar ca 4 points. En Slanka måltidsbit motsvarar ca 6 points.

Kan jag dricka Cola Light eller liknande när jag äter Slanka?

Ja, det går bra. Vanligt vatten är det bästa. Drick inte Cola Light slentrianmässigt. Tänk på att du ändrar ditt beteende – du ska t ex få längta efter det.

Hur källsorterar man Slankas förpackningar?

Asken källsorteras som kartongmaterial. Påse källsorteras som papper.
<-- 106 -->