Om Slankas måltider

Hur får jag min Slanka-milkshake absolut bäst?

Slanka löser sig enkelt i vår shaker. Blanda påsens innehåll med ca 2,5 – 3 dl kallt vatten, eller mer om du önskar. Tips: Kall milkshake – gott med några isbitar i! Mums! Fluffigt och gott! Vill du ha den varm: Använd Slankas shaker. Värm i mikro till max 60 grader. Drick/ät inom ca 10 minut er. (Går att förvara kallt i 24 tim utan att näringen äventyras. Vi rekommenderar att äta/dricka inom ca 10 min då konsistensen är som bäst.)

 

 

 

OBS! Skaka inte med varmt vatten (övertryck)! Vill du ha en glassliknande milkshake, kör du den med is i en blender.

Hur gör jag soppan?

Blanda påsens innehåll med ca 2,5-3 dl kallt vatten i en Slanka-shaker. Skaka utan gallret. Värm i mikro till max 60°. Låt soppan dra ett par minuter, så grönsakerna och kycklingbitarna blir mjuka innan du äter den. Ät soppan inom ca 10 minuter. Skaka inte med varmt vatten (övertryck). Vill du ha en riktigt krämig soppa, typ Vichyssoise, kör du den i en blender. Slanka Laktos- och glutenfria sortiment blandas med rekommenderad mängd vätska.

Hur gör jag puddingarna bäst?

Töm i påsens innehåll i en skål. Häll på 2 dl kallt vatten. Vispa med en ballongvisp i en större/vidare bunke för bästa resultat i 10-15 sek. Låt stå i kylskåp 5-10 min. Kan förvaras i kyl 24 tim. Transportera i kylväska.

Hur får jag min Slanka-Havremål/gröt absolut bäst?

Blanda påsens innehåll med 1dl ljummet vatten i en lite större skål (gröten kan pösa upp), rör om. Värm max 1 min i mikro, rör om till fin grötkonsistens. Tänk på att effekten mellan olika mikrovågsugnar varierar, och därmed tillagningstiden. Prova dig fram. Ibland kan gröten behöva några sekunder extra för en lite fastare konsistens. Laktosfritt när den rekommenderade mängden vätska används.

Hur länge kan jag förvara min färdigblandade Slanka?

Livsmedel håller sig bra i kyla. Så länge man därför förvarar färdigblandad shake/pudding försluten i kylskåp går det bra i 24 tim. utan att näringen förstörs. Det är ingen skillnad i hållbarhet för pudding och shake. Rekommendationen betr tid, ca 10 min för shake, har med konsistensen att göra. T ex ändras shaken och blir lite tjockare. Puddingen är mer stabil och fast i konsistensen.

Hur många askar 6-pack ska jag köpa när jag går på Slanka Maxi?

6-pack-guide som gäller för MAXI:

8 dagar = 4 askar = 24 måltider

14 dagar = 7 askar = 42 måltider

22 dagar = 11 askar = 66 måltider

30 dagar = 15 askar = 90 måltider osv

Vi rekommenderar att du är ute i god tid med din beställning, så du inte står utan din Slanka-mat.

Kan jag spara in och bara ta två Slanka-måltider och en vanlig måltid när jag väljer Kombi?

Vill du få bästa fettförbränningen och ligga på lågt kaloriintag tar du dina tre Slanka-måltider och lägger till en mindre måltid. Risken är annars att du får för lite näring i dig. Genom att göra så mår du bra, känner mindre sug och minskar risken att du överäter eller att du får i dig för lite näring, när du väl lägger till din måltid. Och du slipper slå knut på dig själv.

Vad händer om jag äter färre än 3 Slanka om dagen?

Om du följer Slankas viktprogram för snabb och effektiv viktnedgång ska du inte äta färre än 3 Slanka-måltider om dagen. Det är då du får maximal fettförbräning. Äter du mindre än 3 Slanka/dag riskerar du att starta nedbrytning av muskelmassa istället för fett och det är inte bra.

Spelar det någon roll när på dagen jag äter min Slanka-mat?

Välj att följa din vanliga rytm när det gäller frukost, lunch och middag. Ett förslag när du väljer Maxi är att förskjuta måltiderna någon timme eftersom suget ofta är som jobbigast på kvällarna. Det här rör sig endast om några veckor när du väljer Slanka Maxi viktprogram.

Vilket är bäst att äta – förutom Slanka – kolhydrater eller proteiner?

Proteiner. Och grönsaker (långsamma kolhydrater).

Varför?

Kolhydraterna är lättast för kroppen att förbränna. Kolhydraterna förbränns först. Det är en förklaring till att idrottskvinnor och män laddar upp med pasta innan de t ex ska springa maraton. Lägger du till mer proteiner fortsätter kroppen att förbränna fett – och inte kolhydrater. Exempel: Tillsätter du en frukt, kommer kroppen att först förbruka den energin och sedan fortsätta att förbränna fett. Det är alltså bättre att du lägger till protein, t ex en härlig biff, en god fiskbit, räkor eller omelett på två ägg, vatten och kräftstjärtar.

Hur många points är en Slanka-måltid?

En Slanka-milkshake eller en Slanka-soppa motsvarar ca 4 points. En Slanka måltidsbit motsvarar ca 6 points.

Kan jag dricka Cola Light eller liknande när jag äter Slanka?

Ja, det går bra. Vanligt vatten är det bästa. Drick inte Cola Light slentrianmässigt. Tänk på att du ändrar ditt beteende – du ska t ex få längta efter det.