Gym eller 30 minuters vårstädning? - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Gymmet eller 30 minuters vårstädning?

Svårt att hinna med gymmet? Känner du dig utmattad bara vid tanken på ett träningspass? Eller kanske tvingad att hålla dig hemma p g a rådande tider? Ta det lugnt! Du kan bränna lika många kalorier genom ”städ-workout” och dessutom slå två flugor i en smäll!

Kaloriförbränningen avser 30 minuters aktivitet och beräknat för en person som är cirka 170 cm lång och väger runt 65 kg. Väger du mer, förbränner du mer, väger du mindre förbränner du också något mindre.

Damma – 109 kalorier
Den riktiga kaloribrännaren! Sträck dig så du kommer åt ställen du annars blundar för. Och glöm inte att även ta en dust med alla golvlister!

Dammsuga – 96 kalorier
Crosstrainer i all ära men en dammsugare går heller inte av för hackor när det gäller att bränna kalorier. På 30 minuter kan du förbränna lika många kalorier som du gör under 10 minuter på crosstrainern (mer om ditt hus har många trappor).

Putsa fönster – 79 kalorier
Att putsa fönster förbränner lika många kalorier som att kämpa 10 minuter i roddmaskinen. Ett glasklart sätt att förbränna kalorier och samtidigt träna armarna.

Städa badrummet – 79 kalorier
Ta på dig handskarna och skrubba loss. Du kan förbränna lika många kalorier som på ett lika långt danspass. Inte lika kul kanske men resultatet ger glädje!

Moppa golvet – 90 kalorier
Att moppa golv kanske inte är lika lockande som ett zumba-pass men du förbränner lika många kalorier som under ett danspass på 15 minuter. Sätt på din favoritmusik och moppa loss – det går dansande lätt!

Städa spisen och ugnen – 79 kalorier
Det mest avskydda av alla hushållssysslor! Kavla upp ärmarna och ge dig i kast med fastbrännt fett – missa inte väggarna, gallret och glasets alla sidor. 30 minuter kan jämföras med 10 minuter på träningscykel!

Bädda rent i sängen – 65 kalorier
Att byta lakan, påslakan, örngott i familjens alla sängar bränner också kalorier (10 minuter = 65 kalorier). Sov gott i doftande rena lakan efter dagens slit!

<-- 304807 -->