Viktutmaningen 2020
Very Low Calorie Diet

Visst händer det att jag pendlar 2 kg upp och ner,
men mina 32 minus-kilon ska förbli borta!

Så mycket har hänt både kroppsligt och mentalt under min viktresa! Framförallt känner jag mig piggare, gladare och orkar så mycket mer både fysiskt och psykiskt. Jag har tappat hela 32 kg och över 50 cm i midjemått på bara 12 veckor och sedan ytterligare 3 kilo. Jag har varit relativt viktstabil sedan jag slutade med Slanka Maxi. Visst händer det att jag går upp och ner 2 kg men mina 32-minuskilon ska förbli borta.

Min viktresa med Slanka har öppnat så många dörrar och gett mig en rejäl knuff i rätt riktning:

  • Under året har jag varit ambassadör för ett företag som säljer träningskläder. Tack vare denna möjlighet har jag hittat någon att dela vardagen med. Han med stort H. Kärleken har fått ta plats i mitt liv vilket känns fantastiskt! Utan Slanka hade jag inte varit mottaglig då självkänslan var i botten.
  • Träningen är en stor del i min livsstilsförändring. Tidigare hade jag gett upp och börjat äta onyttigt under kämpiga perioder – nu är träningen en ventil.
    Tack vare Slanka började jag på gym och lärde känna en person som idag är min bästa vän och stöttepelare.
  • Via Slanka-blogg/Instagram har jag kommit i kontakt med personer i samma situation. En av dem är Viktutmanaren Emelie, en inspirerande tjej med stort hjärta. Nu planerar vi att äntligen träffas.
  • Jag har valt att lämna mitt gamla arbete och gått till ett nytt där det finns utrymme för mina rutiner, återhämtning och träning.

Mina råd till dig som funderar på att börja din viktresa: sluta fundera – bestäm dig! Sätt mål och kör! Kontakta ev en coach. Du kommer inte ångra dig. Tänk sedan aktivt igenom hur du tidigare hanterat motgångar, stress, dåligt mående etc – och vad du fått för resultat. Bryt mönstret – hitta nya sätt att få utlopp för sorg, frustration etc. Det är också viktigt att inte ge upp eller sparka på sig själv vid misslyckanden. Sånt är livet! Se det bara som ett litet fartgupp – inte ett sidospår och orsak till att ge upp.

Min viktresa har självklart haft sina upp- och nedgångar som livet alltid har och jag har fått kämpa ibland för att bibehålla de nya bra rutinerna. Det har varit viktigt för mig att göra jämförelse i bilder för att själv påminna mig hur långt jag kommit på min resa. Jag har fortfarande ca 10 kg kvar som jag vill tappa men fokus ligger nu mer på att bygga och forma kroppen – kilona får sakta komma på köpet. Numera har jag alltid Slanka i väskan, i bilen och på jobbet. När jag har bråttom eller missat att planera min måltid, så tar jag en Slanka-shake och mår bra istället för att äta något onyttigt och må dåligt.

Kram Helena

Helenas favorit

Choklad shake

<-- 301465 -->