Informera din omgivning om ditt livsstilsprojekt - be om stöd! - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Informera din omgivning om ditt livsstilsprojekt – be om stöd!


Informera din omgivning om din lättare livsstil.

 

Genom att vara öppen med din nya livsstil kommer du göra livet lättare för dig själv att nå ditt mål. Det är inte ovanligt att uppleva skamkänslor eller att känna oro över att inte lyckas. Men tänk istället tvärtom! Var stolt över att du äntligen satt ner foten och bestämt dig för att ta tag i din vikt. På sikt kommer det gynna din hälsa. Det är den finaste present som du kan ge till dig själv.

Var inte rädd för att berätta för familj, närmaste vänner och kanske även kollegor på jobbet om ditt beslut att gå ner i vikt och hur din plan ser ut. Var öppen med att du kommer behöva stöttning från din omgivning för att genomföra din livsstilsförändring. Frestelserna i vardagen är många. Förståelse och peppning från omgivningen underlättar din viktresa.

Din omgivning har stor inverkan på dina hälsobeteenden – till exempel dina ansträngningar att bli mer aktiv och att äta hälsosammare mat, Be om deras uppriktiga stöd och berätta att du gärna vill ha promenadsällskap under lunchen eller under din friskvårdstimme etc.När omgivningen känner till ditt livsstilsprojekt inser de lättare att de inte ska fresta med fikabröd eller undra varför du inte följer med på utelunchen.

Det kan även hända att du får oväntat stöd från flera håll och vips blir det lättare för dig att genomföra ditt projekt. Dessutom blir det en extra morot när dina vänner, bekanta och kollegor frågar hur det går för dig under processens lopp.

Det är tyvärr inte ovanligt att den som vill minska i vikt möts av ifrågasättande och ännu mer frestelser. Låt inte någon övertala dig att äta skräpmat eller skippa promenaden/träningen för att du ska anpassa dig till situationen. Håll fast vid dina nya rutiner. Är det riktiga vänner så förstår dem dig.

<-- 307640 -->