Mindfulness - sluta döva sinnet med mat - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Mindfulness – sluta döva sinnet med mat

Att träna kroppen och att röra på dig hjälper till vid viktminskning. Att den mentala träningen också är viktig är kanske inget du tänker på. Men faktum är att man säger att viktminskning sitter i huvudet.

Allt börjar med en tanke, som leder till en känsla som i sin tur leder till en handling.

Ofta äter vi oss till en övervikt. Vi är stressade och vräker i oss mat för att vi inte är närvarande eller när någonting runtomkring oss känns jobbigt eller stressande. Vi känner inte efter när mättnadssignalerna kommer. Eller så äter vi för att vi känner oss avtrubbade och vill fly från något obehagligt.

Mindfulness hjälper dig att gå ner i vikt

Fokusera på att bli mer närvarande i nuet genom att dagligen träna på mindfulness och avslappning. Det hjälper dig med stresshantering, fokusering och att känna dig mer tillfreds – utan att behöva döva dig med mat och dryck.

Övning

Sätt eller lägg dig bekvämt och se till att ha det stilla runtomkring dig. Slut ögonen. Andas in och ut. Fokusera på din inandning och din utandning. Så fort tankarna börjar glida iväg går du tillbaka till ditt fokus på din in- och utandning. Försök att sitta så här i 10 minuter på morgonen – och på kvällen. Du kommer snabbt att känna skillnad!

Ju mer du tränar på mindfulness, desto mer närvarande kommer du bli i vardagen.

 

<-- 308754 -->