Motivationstips - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Motivationstips

Tips hur man kan motivera och förenkla att komma in i nya lättare vanor:

Du ska alltid anta principen att du jobbar med och för dig själv istället för mot dig själv – när det kommer till dina målsättningar. Uppmuntra därför dina goda vanor och motarbeta de gamla ovanorna. Det gör du genom att förenkla genomförandet av de goda vanorna och försvåra att genomföra dåliga vanor.

Här följer några exempel:

Förnenkla genomförandet av goda vanor

Att träna är t ex mycket bra för hälsan och därför en vana att uppmuntra. Det kan vara så enkelt som att du dagen innan lägger fram träningskläderna så att du dels påminner dig själv att du kommer iväg på träningspasset eller cykelturen, men också att du förenklat att få den fysiska aktiviteten genomförd.

En annan god vana att uppmuntra och som du kan förenkla kan vara att lägga ned några Slanka i väskan/bagen och på jobbet – då har du alltid ett bra matval nära tillhands och du har förenklat för dig att skapa en god vana.

Försvåra medvetet genomförandet av ovanor

Motarbeta dåliga vanor genom att inte köpa hem den där skräpmaten och ha i kyl och skafferi. Det blir desto jobbigare för dig att ge dig ut till affären när sötsuget blir ohanterbart kl 23 på kvällen. Då har du medvetet försvårat för dig att få tillgång till skräpmaten.

Blir du extremt sugen på något gott och kaloririkt? Sätt som princip att det där får du först äta först några timmar senare, t ex kl 22 på kvällen. Förhoppningsvis har suget fram tills dess försvunnit och du har kommit på bättre tankar och kanske tänker: Nu har jag ju klarat hela dagen och hållit mig till min dietplan, varför förstöra det såhär pass sent, nu när det är dags att sova och jag har redan fixat hela dagen.

<-- 316652 -->