Ny vikt - Ny hälsa - Nytt Liv - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Att sätta mål

För att lyckas är det viktigt att målen är realistiska, konkreta och mätbara. Exempel: Jag ska gå ner 10 kg till mitt bröllop. Jag ska komma i mina jeans storlek 38 till semestern. Jag ska kunna gå uppför trapporna på jobbet utan att bli andfådd.

Sätt även upp små delmål på vägen som pushar dig framåt allt eftersom du lyckas uppfylla dem. Gärna med en liten belöning i sikte!

Synliggör dina mål

Skriv ner dina mål och sätt dem på en synlig plats så du blir påmind om dem ofta. Tänk på hur du formulera målen. Fokusera på vad du ska göra/uppnå – inte på det du ska sluta göra. Exempel: istället för “jag ska sluta äta godis och kakor ” så skriver du “jag ska äta mer frukt och grönsaker”.

 

Förbered dig på fallgropar

Du känner dig själv så gör en plan i förväg så du vet hur du ska agera när de dyker upp. Vad svarar du t ex när du blir bjuden på fikabröd på jobbet?

 

 

Positiva tankar

Mata din hjärna med positiva bilder och tankar då blir det lättare att gå ner i vikt och livet blir roligare. Det kan t ex vara en bild på dig i bästa form på kylskåpsdörren.

 

 

 

Rensa i kyl och skafferi

Gör dig av med fet mat och sötsaker som kakor och choklad. Fyll på med nyttiga alternativ.

Rör på dig!

Rör på dig! Hitta en form som passar in i din vardag som t ex dagliga promenader, dans etc
Ta vara på alla tillfällen att röra på dig – gå i trappor, gå av bussen några hållplatser tidigare etc.

 

Håll i håll ut!

Det finns studier som visar att det tar i genomsnitt 66 dagar att ändra en vana – efter det blir det uthärdligt. Så klarar du att lägga om dina vanor i två månader så är du på god väg mot din livsstilsförändring!

 

 

 

Kom snabbt igång

 

<-- 302011 -->