SLANKA SMOOTHIE

Extra gott med bär och frukt!

Mixa din Slanka-favorit med vatten och frusna bär och frukter t ex mango, persika, jordgubbar, hallon, passionsfrukt, björnbär, blåbär, melon, avocado, banan, kiwi, limesaft etc. Toppa med t ex basilika eller myntablad.

OBS! Gäller ej Maxi

Chokladsmoothie med avocado och valnötter

Mixa till din Slanka Chokladshake med en ½ – 1 avocado eller en 1/2-1 banan till en krämig smoothie. Toppa med 2-3 hackade valnötter och en klick grekisk yoghurt.  

Jordgubbsmoothie med blåbär och chiafrön

Mixa din Slanka Jordgubbshake med 1 dl frysta blåbär och 1 msk chiafrön. Häll upp i snyggt glas och njut!

Vaniljsmoothie med dadlar och mandel

Mixa 3-4 sötmandlar + 2-3 urkärnade dadlar i en mixer. Tillsätt 3 dl vatten och Slanka Vaniljshake och några iskuber och kör till en krämig smoothie. Pudra med kanel eller kardemumma.

smoothie-apelsin-mango-spenat

ApelsinMango med färsk spenat och apelsin

En dunderstart på morgonen!

Gröna grönsaker är supernyttigt! Spenat innehåller dessutom nästan inga kalorier. Ät gärna spenat varje dag. Det förbättrar metabolismen.

Så här gör du din supernyttiga spenat-smoothie:
Tillred Slanka ApelsinMango shake. Mixa sedan med en näve färsk babyspenat + några iskuber i en elektrisk blender. Tillsätt färskpressad saft av apelsin. Garnera med en skiva fryst kiwi.

ApelsinMango med morot & citron

Hjälp att mildra sötsug och få magen att fungera bra

En morot-smoothie per dag ger dig både A-vitamin och betakaroten som är bra för huden i solen. En mellanstor morot på (65 g) innehåller endast 25 kalorier! Kalorisnål och näringsrik! Den mättar därför väldigt bra per kalori. Morötter är också bra för att hålla sötsuget borta och för att magen ska fungera som den ska.

Så här gör du din supernyttiga morot-smoothie:
Riv en morot fint. Tillred din Slanka ApelsinMango shake. Mixa shake + morotsrivet + iskuber + saft av citron eller riven ingefära i en elektrisk blender.

smoothie-apelsin-mango-selleri

ApelsinMango med selleri

För en god nattsömn…

Selleri har högt vatteninnehåll (95% vatten) men inte något fett eller kolesterol. Detta i kombination med fibrer hjälper kroppen att göra sig av med fett, ger ökad mättnadskänsla och mindre plats för tomma kalorier. Lider du av svullna ben/fötter på sommaren så kan selleri vara värt att prova. Sellerins eteriska oljor har vätskedrivande effekt. Selleri sägs hjälpa vid sömnbesvär. Drick gärna din smoothie innan sängdags för en god nattsömn.

Så här gör du din nyttiga selleri-smoothie:

Kör sellerin i elektrisk mixer till finfördelat och filtrera ev genom finmaskig nätsil för att få bort ev trådar. Tillred därefter din Slanka ApelsinMango shake. Mixa med iskuber + sellerin + ev saft av apelsin/citron.

smoothie-apelsin-mango-mangold

ApelsinMango med mangold

Skyddar ögat mot åldersförändringar enligt forskning

Mangold är räknas som en superväxt sett till näringsinnehållet. Den fullkomligt briserar av nyttigheter. Innehåller bl a lutein och zeaxanthin som enligt vetenskapliga tester skyddar ögat mot åldersförändringar. Mangold har även ett högt innehåll av magnesium som bl a är viktigt för kroppens energi– och proteinomsättning. Vitaminen K, en relativt okänd vitamin, är bra för skelettet.

Så här gör du din nyttiga mangold-smoothie:
Tillred Slanka ApelsinMango shake. Mixa sedan med iskuber + en näve mangold. Använd bara de späda bladen. De större bladen innehåller högre halt oxalsyra vilket kan vara svårt för magen att hantera i större mängd.
Tillsätt ev färskpressad saft av apelsin.