Så här tacklar du olika typer av sug - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Så här tacklar du olika typer av sug

Så här tacklar du olika typer av sug.
Det finns många sätt att tackla suget efter något gott att stoppa i sig. Här får du några tips:

Eftermiddags-suget

Efter kl 15 känner sig många plötsligt rastlösa och sugna på sötsaker Det beror vanligtvis på att man fått i sig för lite näring (vitaminer/mineraler/spårämnen) tidigare under dagen, och för lågt blodsocker.
Mota eftermiddagssuget genom att äta mer näringsriktigt, särskilt i början av dagen genom att t ex äta en Slanka till frukost. Då har du fått i dig 1/3 av dagsbehovet.
Om kroppen inte får tillräckligt med näring blir vi hungrigare. Framåt eftermiddagen och kvällen är det då betydligt lättare att sockerintaget ökar. Tänk på att en Slanka-måltid är fulladdad med näring (rätt balans mellan kolhydrater, protein och fett samt spårämnen, vitaminer och mineraler). 3 Slanka per dag ger din kropp 100 % av näringsbehovet.

Stress-suget

Du har massor att göra på jobbet, samtidigt som du ska sköta hem, familj, städning och övriga aktiviteter etc. Då kan chokladen och godiset bli extra lockande.
Bli medveten om att stress ökar sockersug. Kroppen vill ha snabb energi till eventuell flykt.
Gör istället så här: Identifiera ditt stresspåslag. Försök ta dig bort från stressituationen genom att t ex byta rum eller gå från stressituationen. Går inte det så försök slappna av och ta djupa andetag under några minuter. Ta ett stort glas vatten – istället för att automatiskt stressäta. Om du måste äta välj hellre en matig fullkornsmacka med magert pålägg, välj proteinrik mat, eller välj en mättande Slanka.

PMS-suget

En gång i månaden är det vanligt att kvinnor under några dagar får uppsväld mage, humörsvängningar och ett starkt sötsug. Förändringarna i hormonerna östrogen och progesteron kan ge ökat sug efter kolhydrater och socker.
Gör istället så här: En normal menscykel ska inte innehålla PMS eller andra hormonrelaterade besvär. Sök då hjälp hos din läkare eller gynekolog. Vid ökat sug är det smart att äta mättande och näringsrika alternativ, eller göra en rejäl smoothie med bas av Slanka, istället för att äta sockerrika mellanmål.

Sömnbrist-sug

Sömnbrist gör det lättare att falla för frestelser och onyttigheter. Sömnbrist leder till försämrat immunförsvar, sämre koncentrationsförmåga och ökat hunger- och sötsug.
Mota sömnbrist-sug: Börja prioritera din sömn. Om det finns möjlighet, ta en sovpaus någon gång under dagen.
Planera 1-2 mindre mellanmål under dagen, t ex ett förmiddagsmål med en 1/2 Slanka och på eftermiddagen tar du den andra 1/2 Slanka.
Var noga med återhämtning, så att kroppen får möjlighet att reparera sig och komma i balans. Ät inte för sent på kvällarna och gå och lägg dig i tid.
Prioritera proteiner och välj långsamma kolhydrater som mättar mer än snabba kolhydrater samt ger en bättre blodsockerkurva.
Var noga med att dricka ordentligt med vatten som du dricker jämt fördelat under dagen. Många gånger misstar vi törst för sötsug/hunger. Undvik söta drycker och allt för mycket sötningsmedel. Vi måste träna vår hjärna att inte ständigt stoppa i oss söta saker, även om det är lightdrycker.

<-- 308096 -->