Slanka 800 - Challenge 2022 - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Slanka 800 – Challenge 2022

Energin är den största hälsovinsten

Energin är den största hälsovinsten

Nu närmar sig sista veckan med stormsteg. Mitt första delmål uppnår jag söndag den 10 april. Jag siktade på att uppnå -10 kg och banne mig om jag inte tar det!  Hurra! Grattis till mig. Jag har redan bestämt att jag för egen del fortsätter jag till till 31/5. Sen blir det en förhoppningsvis en givande vår och sommar med uteträning och rörelse med minst 30 min varje dag. Jag fortsätter att checka av mitt kalorikonto. Plus in och minus ut i form av rörelse. Balansräkningen som ger resultat i det långa loppet. 
 

läs mer
Vårfeeling och snöfria vägar

Vårfeeling och snöfria vägar

Så – vad säger du? Är du med på en utmaning i rörelse? Detta gäller: Valfri träning eller rörelse då du får upp pulsen  under  30 minuter, eller att springa/lufsa ca 1,5 km eller mer varje dag. Det tar faktiskt inte så lång tid. Men känslan stannar kvar länge. Vi håller igång utmaningen från till i påsk. Posta gärna din utmaning (bild/foto) här i gruppen så peppar vi varandra! 

läs mer
Måttbandet bästa gåvan

Måttbandet bästa gåvan

Ett måttband gör inte mycket väsen av sig, men vilken gåva det är under viktresan. Sedan starten den 10 januari har följande hänt i det tysta. Centimeter för centimeter har något förändrats. Att vikten är -8 kilo är wow såklart, men fasen också, måtten ger sådan glädje. I just löööve mitt måttband. 

läs mer
Min nya bästa vän! 

Min nya bästa vän! 

Kål i alla dess former

Du kanske redan är bekant med den? Den sammetsliknande kålen, i många olika gröna färger. Min nya bästa vän, savoykålen. Så god den är. Den kan förvällas, strimlas, hackas, skäras, fräsas i olivolja med lite vitlök, lök eller bara naturell. Himmelskt god.

Ibland tar jag de hela bladen, ångar dom några sekunder, lägger på grönsaker, en kalkonskiva och vips har jag den bästa grönsaksrullen med nästan minuskalorier. För oss som jagar sånt. Jag läste en gång att det tar mer energi för kroppen att smälta vissa födoämnen än energin de ger. Om det stämmer vet jag inte men det låter magiskt.

läs mer
Hjärtlig glädje

Hjärtlig glädje

En härlig vecka på många sätt ska summeras. En medveten matvecka till handlingarna. Träningen på topp. Jag har hållit koll på mitt kaloriintag och någon dag har det varit strax över 800, men det har känts okej. Vikten är Ä N T L I G E N minus 1 kg på en vecka. Totalt -6,5 kg sedan 10 januari. Så roligt när alla förändringar samspelar. Men det är känslan i kroppen som är bäst. Minus 6 cm i midjan, – 7 cm runt stuss och -4 cm runt lår. Alla minus är guld!   

läs mer
Det är roligt att få paket

Det är roligt att få paket

Att starta en viktminskning är lätt. Det lättaste skulle jag vilja säga. Då är ju beslutet redan taget och man är redo att köra igång. Då har alla tankar om, när och hur – blivit till en plan.

läs mer
Grönt är skönt

Grönt är skönt

Den gröna mackan kan göras hur stor eller hur liten du vill. Ett ihoprullat salladsblad är en variant, eller värsta mackan med kalkon, tomat, lök, ruccola och gurka som på bilden. Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Nyttigt rockar! 

läs mer
1:a veckan på viktresan med Slanka Challenge 800

1:a veckan på viktresan med Slanka Challenge 800

Första veckan på Slanka Maxi är klar. Nästan. Ska strax äta en senare middag. Kycklingsoppa med lite hetta av chiliflakes. Det är alltid gott. Veckan har varit bra på alla sätt. Överraskande bra faktiskt. Jag har undrat lite hur kroppen skulle reagera nu, när jag har betydligt mindre kilon på kroppen. Men det har inte varit något som helst problem.

läs mer
<-- 324391 -->