Slanka Storytelling, kategori Man - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Slanka Storytelling, kategori Man

Slanka Storytelling, kategori Man

Tomas Hallqvist tilldelades 1:a platsen i Slankas tävling kategori Man.
Han tappade snabbt sin övervikt på 25 kg med hjälp av Slankas viktprogram och coachning från Lena Svedevall, Hälsobyrån i Östersund.

Tomas_3
Tomas fick en makeover i ny kostym – vilken förvandling!

Jag vann 1:a pris Slanka Storytelling, kategori Man!

För mig föregicks beslutet att ”göra något” av ett besked om att jag hade på tok för högt blodtryck och att valet stod mellan medicinering eller att börja med att försöka gå ner i vikt för att se om det kunde ha någon effekt.
Lägg då till detta en flerårig negativ utveckling av vikt och rondör där jag kände mig allt mindre bekväm med mig själv och där personen i spegeln allt mindre överensstämde med min självbild såsom varande en ”80-kiloskille”.

Efter tre veckor hade jag sänkt mitt undertryck från 105 till 85!
Efter sju veckor hade jag gått från tresiffrigt på vågen till min mentala självbild 80 kg!!
Jag mår således bättre såväl fysiskt som psykiskt då allt fysiskt nu går lite lättare och självkänslan överensstämmer med min mentala självbild.

För mig har Slanka som produkt varit ett mycket bra hjälpmedel att ”kickstarta” en vändning i en destruktiv utveckling. ”Livet efter Slanka” kommer sedan att bli en fråga om karaktär och att bestämma sig.
Bestämma mig för att inte äta mer än vad jag faktiskt förbränner på en dag. Bestämma mig för att äta bra mat i rätt mängd och att inte göra avkall på det.
Karaktären är ju min egen kamp med/mot mig själv och klarar jag inte ens av att tävla mot mig själv och lyckas vinna, ja då vore det ju skräp!

Att jag sedan lyckades vinna Slankas Storytelling-tävling var ju en mycket välkommen och trevlig bonus av dietperioden!!
Jag var verkligen i skriande behov av en ny och välsittande kostym efter att ha gått ner 20kg! Min förra kostym hängde som ett segel i stiltje och gav väl mer ett skrattretande än välklätt intryck så behovet var påtagligt.

Min prisutdelningsmorgon inleddes med en fika på ett av stadens kaféer tillsammans med den trevliga stylisten Annika, VY:Grafisk Design,  och Lena från Hälsobyrån i Östersund.
Efter lite kaffe och ”lära-känna-snack” så styrde jag och Annika vår kosa mot MQ för utprovning av kostym. Där mötte även den sympatiske fotografen Lennart Jonasson upp för att föreviga ”förvandlingen”.

Jag upphör aldrig att förvånas över folk som jobbar i klädbutik och som utifrån sitt ögonmått kan plocka fram precis rätt storlek som passar på en gång! Vår ciceron på MQ var en dylik magiker som förkortade mitt lidande av klädtestande till ett minimum! Stort tack till Veronica  på MQ således!

Jag använder svart kostym tämligen frekvent och således kändes det jättebra att utifrån mina rader om Slanka kunna få en outfit som satt ”som en smäck” och som dessutom såg väldigt bra ut!
För mig som har en årlig budget på kläder motsvarande ungefär en full tank på OK, kändes det givetvis väldigt lyxigt att få bli ekiperad på det här sättet!

Efter avklarade klädinköp styrde vårt lilla följe sedan färden mot Jazzköket för en välkomponerad och delikat lunch tillsammans med några av de övriga pristagarna i Slanka Storytelling samt Lena x 2 från, Hälsobyrån i Östersund och Slanka Sverige AB.
Sammanfattningsvis en väldigt trevlig, guldkantad och, för mig, annorlunda förmiddag som lämnade en feel-good-känsla när jag sedan styrde kosan mot mitt kommunala värv. 

Det handlar om att bestämma sig! Slanka hjälpte mig med det första steget i en ny riktning…

Tomas Hallqvist – f.d. tjockis.  

 Läs här om vinnaren av kategori Kvinna

<-- 3460 -->