Om allergier, allergimat och annat

Alla produkter är glutenfria och tillverkade i nötfri produktion. Laktosfria produkter finns.

Slanka Laktos- och glutenfria produkter finns markerade med * på stora produktbilden. < 0.01% laktos = laktosfritt, i konsumtionsfärdig beredning. Shakes och soppor i bassortimentet samt måltidsbitar är mjölkbaserade. Slankas måltider passar som allergimat. Klicka på respektive produktbild, där finns näringsdeklaration och ingredienser.

Laktosvärde i bassortimentet

Laktos (= mjölksocker) är en sockerart som finns naturligt i mjölk. Vi använder oss av skummjölk i våra produkter, som är avfettad mjölk i pulverform. Slanka-produkterna innehåller därför ca 11-12 g laktos per påse (45 g pulver). Det teoretiska laktosvärdet för Slankas VLCD-produkter ligger mellan 24-27 g per 100 g pulver. En påse består av 45 gram.• Choklad 25 g/100 g

• Choklad 25 g/100 g
• Mintchoklad 25 g/100 g
• Jordgubb 27 g/100 g
• Vanilj 27 g/100 g
• Cappuccino 25 g/100 g
• Tropical 23 g/100 g
• Kyckling 26 g/100 g
• Grönsak 27 g/100 g
• Chokladpudding 14 g/100 g
• Mango/Kokospudding 13 g/100 g

Sojaintolerans

Våra produkter har ej tillsatt sojamjöl. Våra produkter innehåller liten mängd sojalecitin som konsistensgivare.

Glutenintolerans

Våra milkshakes och soppor har ej tillsatt gluten. I måltidsbiten Choklad/Toffee finns det riskrisp som innehåller gluten. Måltidsbiten Choklad/Mint är glutenfri. Specialhavre får/kan användas i glutenfria produkter och det är det som Slankas produkter innehåller. Slanka allergimat passar många.

Nötallergi

Vi har en nötfri produktion för våra VLCD-produkter och Måltidsbitar. Allergimat för många.

Fruktos

Ett äpple innehåller dubbelt så mycket fruktos som en Slanka milkshake.

Citrusallergi

Inga citrusråvaror finns i Slankas milkshakes/soppor, bassortimentet. Vissa citruskänsliga personer kan vara känsliga för tomater. I Grönsakssoppa finns tomatgranulat.  Antioxidationsmedel citronsyra ingår Måltidsbitarna.

Fenylketonuri (PKU) metabolisk sjukdom ”Aspartamallergi”

Våra milkshakes, soppor och måltidsbitar är utan aspartam! Man brukar prata om sjukdomen ”Fenylketonuri (PKU)” istället för ”aspartamallergi” eftersom det är en metabolisk sjukdom snarare än en allergi. Istället för aspartam har vi valt fruktos som sötningsmedel och en mycket liten del acesulfam K, som är ett sötningsmedel där det inte finns några negativa forskningsresultat. Det är helt kalorifritt, kan ej metaboliseras av kroppen, alltså passerar det kroppen oförändrat. Slanka säger inte att produkterna är fritt från sötningsmedel – det är helt fritt från aspartam.

Selleriallergi

Sellerin kommer från aromerna i sopporna. Slankas övriga sortiment innehåller inte selleri.

Jästintolerans

Slankas produkter innehåller varken tillsatt bakjäst eller jästextrakt (däremot kan små mängder naturligt förekommande jäst finnas, liksom hos de flesta livsmedel).

Vegan

Slanka milkshakes, soppor, puddingar och måltidsbarer är mjölkbaserade. Kycklingsoppan och Thai soup innehåller kyckling och ägg. Måltidsbarer kan innehålla spår av ägg.

Vegetarian

Milkshakes, Grönsakssoppa, Green soup, puddingarna och måltidsbarer är vegetariska.

 

Slanka är bra allergimat!