Kyckling

SOPPA

En mustig, krämig och god soppa med currysmak, kycklingbitar och purjolök som ger riktig-mat-känsla.

stay-in-shape-full-nutrition-flag_

SOPPA KYCKLING

En mustig god soppa med currysmak, kycklingbitar och purjolök som ger riktig-mat-känsla. Kom ihåg att låta soppan vila en stund innan du äter den, så att kycklingbitarna blir mjuka.

Ingredienser

Skummjölkspulver, mjölkprotein, maltodextrin, arom (innehållande mjölk, selleri, ägg, smakförstärkare E 621, E 627 och E 631), sojalecitin, mineraler (natrium, klorid, kalcium, fosfor, magnesium, kalium, järn, molybden, zink, krom, jod, selen, mangan, koppar) och vitaminer (vitamin C, vitamin E, niacin, biotin, vitamin A, pantotensyra, vitamin B12, folsyra, vitamin B6, vitamin D, vitamin B1, vitamin B2, vitamin K), vegetabilisk olja (raps), kycklingbitar (vitt hönskött, salt) (1,5 %), stabiliseringsmedel xanthangummi och karragenan, salt, purjolök, färgämne betakaroten.

Näringsinnehåll Slanka Kycklingsoppa

per 100 g per portion (=45 g) %DRI
Energi kJ/kcal 1600/380 700/170
Fett g 8,6 3,9
varav mättat g 1,4 0,6
Kolhydrat g 37 17
varav sockerarter g 27 12
Fiber g 1,1 0,5
Protein g 37 17
Salt 3,8 1,7
Vitamin A μg 820 370 103%
Vitamin D μg 4,1 1,8 82%
Vitamin E mg 8,8 4,0 73%
Vitamin K μg 55 25 73%
Vitamin C mg 61 28 77%
Vitamin B1 (Tiamin) mg 1,4 0,61 123%
Vitamin B2 (Riboflavin) mg 2,0 0,88 139%
Niacin mg 14 6,3 87%
Vitamin B6 mg 1,8 0,82 130%
Folsyra μg 180 81 90%
Vitamin B12 μg 3,3 1,5 132%
Biotin (vitamin B7) μg 95 43 190%
Pantotensyra (vitamin B5) mg 5,2 2,3 86%
Natrium (Na) mg 1520 690
Kalium (K) mg 1480 670 74%
Klorid (Cl) mg 1870 840 234%
Kalcium (Ca) mg 890 400 111%
Fosfor (P) mg 890 400 127%
Magnesium (Mg) mg 330 150 88%
Järn (Fe) mg 16 7,0 111%
Zink (Zn) mg 11 4,9 110%
Koppar (Cu) mg 2,2 1,0 222%
Mangan (Mn) mg 1,9 0,84 93%
Selen (Se) μg 47 21 85%
Krom (Cr) μg 38 17 96%
Molybden (Mo) μg 110 50 220%
Jod (I) μg 130 58 87%

* Dagligt Referensintag per 100 g. De referensvärden
vi använder oss av följer förordning (EU) 1169/2011.

Tillredning

Blanda påsens innehåll med ca 2,5 – 3 dl kallt vatten i en Slanka-shaker. Skaka inte med varmt vatten (övertryck). Ät inom 10 minuter. Varm soppa – skaka utan galler, värm i mikrovågsugn till max 60°C. Låt soppan dra ett par minuter innan du äter den, så att grönsakerna och kycklingbitarna blir mjuka innan du äter den.

 

tillredning-slanka-soppa

Variera din Slanka

Slankas soppor och shakes är jättegoda som de är – och så lättlösliga. Vill du variera kan du smaksätta som du vill. Var kreativ och variera smakerna under din viktminskning.

För dig som väljer Slanka Maxi, dvs endast äter tre portioner Slanka per dag, vatten och några koppar kaffe eller te, gäller de smakvarianter som är märkta med **.

SopporKryddad soppa • Krydda soppan med curry, vitlök, gräslök eller citronpeppar. Ett stänk tabasco eller en knivsudd fransk senap ger spännande smak. Cayennepeppar eller chili är också gott.

Lyxig soppa/gryta • Räkor, crabfishpinnar, purjolöksringar och sparrisbitar i grönsakssoppan är smaskigt.