Boosta din viktnedgång - sluta att tänka svart eller vitt - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Boosta din viktnedgång – sluta att tänka svart eller vitt

Drick-inte-dina-kalorier

Vanliga tankefällor – svart eller vitt tänkande

Många gånger kan vi motarbeta våra egna önskade syften genom att vi hamnar i olika tankevurpor när vi försöker gå ner vi vikt och lägga om vår livsstil. Som att t ex sluta tänka i svart eller vitt när det kommer till viktnedgång. Antingen ger jag allt – eller om det inte så är möjligt så ger jag upp på en gång.

Tänk dig följande scenario:

Du har bestämt dig för att ändra livsstil. Du har planerat att följa viktprogram till punkt och pricka. Just nu är omständigheterna perfekta. En dag på jobbet blir du oplanerat medbjuden på ute-lunch. När ni kommer till restaurangen vill du vill göra ett smart val och beställer fiskfilè och sallad. När maten anländer ser du ett berg av majonnäsröra och friterad panering – utan tillstymmelse av fisk. Med andra ord, det gick inte alls som du hade planerat. Du för en dialog med ditt inre och kommer fram till att du lika gärna kan börja nästa vecka istället – på helt ny kula. Ja, eftersom nu är ju ändå allt förstört… Resten av veckan passar du på att njuta varje dag av onyttiga saker. “Ja, för jag ska ju ändå börja på måndag eftersom då kommer omständigheterna att vara perfekta.” På måndag när du ställer dig på vågen visar vikten på ytterligare +2,5 kg.
Känner du igen dig? Varför blir ditt beteende så här?

Så här kan man förklara det:

Din hjärna tänker tusentals tankar varje dygn. Många av tankarna är medvetna, men de flesta är automatiska. Dina automatiska tankar kan vara neutrala, positiva eller negativa – och dom påverkar dig mer än du tror. Neutrala och positiva tankar stannar inte någon längre stund i vårt medvetande. Det gör däremot de negativa tankarna. Det kan vara tankar som att ”jag kommer inte att klara av att gå ner mina extrakilon. Frestelserna är för många och uppförsbacken för brant. Omgivningen är oförstående. Nu går det åt skogen, så det är lika bra att ge upp på en gång.” Osv osv.
Negativa tankarna stannar kvar i hjärnan eftersom de skrämmer upp oss. Vår hjärna är programmerad att reagera på rädsla. De negativa tankarna skapar en känsla av kontrollförlust. Och kontrollförluster är vi mycket känsliga för och vi agerar i affekt, och gör mindre genomtänkta saker. T ex att vi nästan automatiskt väljer ett kontraproduktivt beteende, som att börja äta en massa skräp flera dagar i rad – vilket definitivt inte gynnar viktnedgången.
Kontrollförlust är en vanlig tankefälla – likaså att se omgivningen i svart eller vitt när det kommer till viktminskning. Det finns inget mitt emellan. Antingen är ditt beteende och omständigheterna perfekta eller så är de helt värdelösa. Lyckat eller misslyckat.
Problemet med denna typ av tänkande är att den yttre verkligheten sällan eller aldrig är så enkel som svart eller vit. Fråga dig istället: Vad är egentligen perfekt? Finns det något som är så fulländat att det inte kan bli bättre?

Vad ska du då ta till dig av detta?

Jo, om du tvingas gå utanför ditt viktprogram så är det inte hela världen. Ta nya tag! Bromsa. Upp på banan igen. Vänta inte tills i morgon eller på måndag “då ditt nya liv börjar”.
Blev det ändå en kaka till kaffet, så är det inte helt kört, Tänk istället “Bra att det blev en kaka och inte fem kakor. Det här ska jag reparera. Inget är förstört. Jag kan!”

Slanka VLCD hjälper dig snabbt bryta ovanor

Har det blivit alldeles för mycket av det goda på sistone kan Slanka hjälpa dig att snabbt komma på banan igen. Du bryter med småätande, för stora portioner – men får äta 3 fullvärdig måltider per dag som ger kroppen all näring den behöver men få kalorier. De snabba resultaten som följer ger en riktig kick i rätt riktning. Här kan du läsa mer om Slankas viktprogram.

 

<-- 307914 -->