Grönsak

SOPPA

En läcker grönsakssoppa med små morotsbitar, broccoli, tomatgranulat (flingor) och basilika.

stay-in-shape-full-nutrition-flag_

SOPPA GRÖNSAK

En läcker grönsakssoppa med små morotsbitar, broccoli, tomatgranulat (flingor) och basilika. Låt den stå några minuter och vila innan du äter den så att grönsakerna hinner mjukna eftersom de är frystorkade.

Ingredienser

Skummjölkspulver, mjölkprotein, arom (innehållande mjölk och selleri), maltodextrin, mineraler (natriumklorid, trikalciumfosfat, magnesiumcitrat, kaliumklorid, kaliumfosfat, magnesiumfosfat, järn(III)difosfat, natriummolybdat, zinksulfat, kromklorid, kaliumjodid, natriumselenit, mangansulfat, kopparsulfat) och vitaminer (askorbinsyra, dl-alfa-tokoferylacetat, nikotinamid, d-biotin, retinylacetat, kalcium-d-pantotenat, cyanokobalamin, folsyra, pyridoxinhydroklorid, kolekalciferol, tiaminmononitrat, riboflavin, fyllokinon), emulgeringsmedel sojalecitin, vegetabilisk olja (raps), morotsbitar, stabiliseringsmedel xanthangummi och karragenan, broccoli, tomatgranulat, basilika, färgämne klorofyllkopparkomplex.

 

Näringsinnehåll Slanka Grönsakssoppa

per 100g per portion (=45 g) per dygnsdos (=135 g)
Energi kcal/kJ 370/1550 170/700 500/2100
Protein g 37 17 50
Kolhydrat g 37 17 50
varav sockerarter g 27 12 36
Fett g 8,5 4 11
varav mättat g 1,5 0,5 2
varav linolsyra g 2,2 1 3
Fiber g 1,5 0,5 2
Vitamin A mg 0,9 0,4 1,2
Vitamin D μg 4 1,8 5,4
Vitamin E mg 8 3,6 11
Vitamin K μg 52 23 70
Tiamin mg 1,3 0,6 1,8
Riboflavin mg 2 0,9 2,6
Niacin mg 13,9 6,2 18,7
Vitamin B6 mg 1,8 0,8 2,4
Vitamin B12 μg 3,3 1,5 4,5
Folacin μg 170 76 230
Biotin μg 90 40 120
Pantotensyra mg 3 1,3 4
Vitamin C mg 51 23 68
Natrium (Na) g 1,7 0,8 2,3
Kalium (K) g 1,6 0,7 2,2
Kalcium (Ca) g 0,9 0,4 1,2
Klorid (Cl) g 2 0,9 2,7
Fosfor (P) mg 860 390 1200
Magnesium (Mg) mg 320 140 430
Järn (Fe) mg 12 5,5 16
Zink (Zn) mg 11 4,8 15
Koppar (Cu) mg 1,5 0,7 2
Jod (I) μg 130 56 170
Mangan (Mn) mg 1,8 0,8 2,5
Krom (Cr) μg 37 17 50
Selen (Se) μg 42 19 56
Molybden (Mo) μg 110 49 150

Tillredning

Blanda påsens innehåll med ca 2,5 – 3 dl kallt vatten i en Slanka-shaker. Skaka inte med varmt vatten (övertryck). Ät inom 10 minuter. Varm soppa – skaka utan galler, värm i mikrovågsugn till max 60°C. Låt soppan dra ett par minuter innan du äter den, så att grönsakerna och kycklingbitarna blir mjuka innan du äter den.

 

tillredning-slanka-soppa

Variera din Slanka

Slankas soppor och shakes är jättegoda som de är – och så lättlösliga. Vill du variera kan du smaksätta som du vill. Var kreativ och variera smakerna under din viktminskning.

För dig som väljer Slanka Maxi, dvs endast äter tre portioner Slanka per dag, vatten och några koppar kaffe eller te, gäller de smakvarianter som är märkta med **.

SopporKryddad soppa • Krydda soppan med curry, vitlök, gräslök eller citronpeppar. Ett stänk tabasco eller en knivsudd fransk senap ger spännande smak. Cayennepeppar eller chili är också gott.

Lyxig soppa/gryta • Räkor, crabfishpinnar, purjolöksringar och sparrisbitar i grönsakssoppan är smaskigt.