Tips för ökad vardagsmotion - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Tips för ökad vardagsmotion


Rör på dig mer i vardagen

Att bli mer hälsosam och skapa mer rörelse i vår vardag är möjligt för de allra flesta. Små steg gör stor skillnad i längden. Fördelarna är många – du kommer bli piggare, gladare och starkare!

Sikta på 10 000 steg om dagen

Ha som riktmärke att gå minst 10 000 steg varje dag – gärna 15 000. Om du inte har en stegmätare kan du ladda ned olika gratis-appar till din mobiltelefon. För att få ihop dina steg kan du parkera bilen en bit bort, alternativt gå/cykla till och från jobbet, ta trapporna istället för rulltrappor och hiss. Ta med matlåda till jobbet – varför inte en Slanka. Tiden som blir över vid lunchen kan du ägna dig åt att promenera.

Tävla mot en kompis eller dig själv

Ha som mål att “slå ditt stegrekord” från vecka till vecka. Tävla mot dig själv eller mot en kompis! Sätt upp en prispott varje månad, t ex ett presentkort eller en bok. Det är en jättekul utmaning när du väl kommer igång!

Ökad rörelse på arbetet

Om du är på jobbet behöver du inte enbart sitta ned och arbeta vid ett skrivbord. Du kan stå upp i perioder. Börja med 20 minuter och bygg på 5 minuter varje vecka.
Undersök om du kan ha möten då du är ute och promenerar med en kollega istället för att sitta ned i ett rum.
Istället för att maila en kollega kan du promenera bort till kollegans bord och lufta ditt ärende.
Se till att nyttja din friskvårdstimme, engagera flera kollegor – det är roligare och lättare att komma igång om man gör det tillsammans!

Ta med familjen på rörelsetåget

Involvera hela familjen i fysisk aktivitet på fritiden. Gå på vandringar, bege er på cykelutflykt, svamputflykter och annat.

Kom ihåg! Vi blir bra på det vi gör ofta. Om vi oftast ligger i soffan och vilar – blir vi bra på det. Om du ger dig ut och rör på dig dagligen kommer du snart märka stora framsteg! Ha som måtto att öppna ytterdörren oftare än vad du öppnar kylskåpsdörren. Den motion som blir av är den som är bäst. Hitta därför en aktivitet som du tycker är rolig!

<-- 308353 -->