Tips inför helgen - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Tips inför helgen

Tycker du att det blir extra laddat att klara dieten över helgen?

Nu väntar den efterlängtade helgen.
Kanske tycker du lite synd om dig själv när familjen/vännerna äter och dricker extra gott.
Sträck på ryggen och känn stolthet över dina aktiva hälsosamma val som du gör. När du snart blir av med extrakilona mår du bättre både fysiskt och psykiskt.Tänk redan nu på att du inte kan gå tillbaka till de gamla (o)vanorna – varken nu eller senare. Hitta nya sätt att njuta och unna dig!

Här är några sätt:

Nya recept på Maxi

Ta fram din kreativitet. Experimentera med olika kryddor eller sockerfria aromer som du har i din shake, pudding eller soppa.
Är äppelpaj din favorit? Ta en Slanka vanilj och ha i lite kanel och kardemumma.
Älskar du glass? Prova att göra Slanka-glass och mixa din favoritshake med ca 2 dl vatten och häll i din glassmaskin. Följ glassmaskinens beskrivning. Här hittar du flera recept som är okej på Maxi.
Handla hem goda te- och kaffesorter.

Hitta nyttig och god smalmat på Kombi, 5:2 och 800:

Ta fram din kreativitet och hitta smala recept med få kalorier, anpassade till ditt viktprogram. Eller experimentera själv fram goda nyttiga recept. Är äppelpaj din favorit? Då kan du värma äppelklyftor i ugnen, strö över lite kanel och sötströ och äta med några msk grekisk yoghurt. Här hittar du fler inspirationsrecept.

Bli gourmet istället för gourmand

Satsa på att bli en finsmakare! Gör ett besök i saluhallen/manuella fiskavdelningen och köp lite färska räkor eller andra skaldjur. Ta även en sväng förbi grönsaksdisken och köp ekologiska alternativ som är i säsong.
Pressa citron på skaldjuren och ät tillsammans med grönsakerna som du äter råa, tillagar i ugn/grill eller kokar.
Det är härligt att njuta av sunda alternativ.
Välj att ha inställningen att du ska unna dig det allra bästa! Det är du värd! Du är inte en soptunna som stoppar i dig vad som helst. Du vill ha mat av god kvalitet.

Njut av annat än mat och dryck

Vi som besväras av övervikt tenderar att lite för mycket associera njutning med mat, dryck och andra godsaker. Lyft blicken – det finns så mycket mer du kan njuta och unna dig än att bara äta och dricka. 🙂

Några tips när du nu har tiden och inte behöver laga mat:
Planera en spännande utflykt eller annan aktivitet. Ta upp en gammal hobby. Kanske läge för att lära dig ett nytt språk eller instrument? Sätt igång ett litet projekt och och inred hemmet – gör läshörnan extra mysig med nya kuddöverdrag, en lampskärm, blommor eller en filt. Njut av en spännande
film, bok eller korsordstidning.

 

små-saker-gör-det

 

<-- 307929 -->