Undersök dina inställningar till viktminskning och livsstilsförändring? - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Undersök dina inställningar till viktminskning och livsstilsförändring?

Viktsmart-sommar-slanka

1. “Jag hinner inte motionera.”

Du behöver inte köpa dyra gymkort eller avancerad träningsutrustning för att lyckas med träningen. Välj det du gillar. Promenader, jogging, armhävningar, sit-ups, dans och hemmaträning med mera är utmärkta alternativ.

Här hittar du effektiva träningsvideos.

10 minuters träning är bättre än ingenting alls. Börja med att smyga in motion i din vardag. Håll in magen och räta på ryggen när du går. Ta trapporna istället för rulltrappan eller hissen. Promenera och cykla istället för att åka buss. Gå av bussen några hållplatser tidigare på vägen till/från jobbet. Ställ klockan 20 minuter tidigare och träna innan frukost. Passa på att gå en promenad på lunchen. Ta med din Slanka shake/soppa på promenaden och inta din måltid vid en vacker plats. (Soppan kan du smidigt förvara i en termos.) Du kan göra flera 10-minuters motionspass under dagen.

 

2. “Jag frossar loss idag, så börjar jag mitt viktprogram i morgon, eller på måndag…”

Tyvärr finns ingen almanacka som passar för viktminskning. Minns du inlägget om svart-eller-vitt-tänkande? Om du lever med den inställningen kan du verkligen förstöra din viktnedgång – eftersom du skjuter problemet på framtiden och riskerar att gå upp ännu mer i vikt eftersom beteendet upprepar sig.

Fråga dig själv hur många av dina extrakilon som är resultatet av den inställningen.
Om du missat inlägget kan du läsa det här: https://slanka.se/sluta-tanka-svart-eller-vitt-boosta-din-viktnedgang/

3. “Min familj kommer först. Sedan kan jag fokusera på mig själv och min hälsa.”

Sanningen är tvärt om. Tänk t ex på informationen du får i ett flygplan.  Det är DU som tar syrgasmasken först! Sedan hjälper du andra med syrgas. Med andra ord, du måste ta hand om dig själv för att orka ta hand om andra. Struntar du i dig själv har du snart inga krafter kvar att ta hand om andra och ge stöd åt familjen.

4. “Det är inte värt allt besvär att gå ner i vikt. Jag går i alla fall upp allt igen.”

Det är inte ovanligt att ha denna inställning – speciellt om man har flera misslyckade bantningsförsök i bagaget.
Träna på att ha ett långsiktigt perspektiv och på att ändra din attityd till kost och hälsa. Öva in nya tankespår i hjärnan. Och tänk på – oavsett vilken diet du väljer, kan du aldrig gå tillbaka till dina gamla (o)vanor. Det är kalorier in i relation till kalorier ut som gäller.

Vi behöver ha samma tänk som kvinnor och män inom idrotten. Har man missat i en tävling, så ger man inte upp allt utan lägger in en extra växel och fortsätter träna. Det tänket gäller också när vi vill lära oss ett nytt språk eller ett instrument – vi behöver öva, öva och åter öva. Vi ger inte upp, vi vet att övning ger färdighet.
Följ de rekommendationer som ditt viktprogram föreslår. Se Slanka som din vän i vardagen – ett utmärkt verktyg för att balansera ditt totala kaloriintag under veckan.

Sätt upp delmål och belöna dig med något du inte stoppar i munnen. Du sparar pengar nu när du inte äter snacks, godsaker, dagens lunch, glass, ost och allt annat som du tidigare köpt och stoppat i dig.

 

<-- 307975 -->