Viktutmaningen 2020 etapp 1 presentation - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Här är Slankas 4 viktutmanare 2020, etapp 1

Vi har fått många positiva reaktioner från läsare som följt våra viktutmanare och inspirerats att hänga på och gå ned i vikt på egen hand
Häng gärna med oss på Facebook och Instagram! Viktutmanarna börjar med Slanka Maxi.
Produkterna hittar du i vår webshop.

Vill hitta en röd tråd till ett lättare och mer aktivt liv!

Jag sökte till Viktutmaningen 2020 för att medvetet prioritera mig själv och min framtida hälsa. Jag är bra på att säga ja till annat istället för att behålla fokus på träning och bra matval. Min vardag är rörlig både i jobbet och med familjen därför är denna utmaning perfekt för mig – att under hela 2020 följa min röda tråd till ett lättare liv. Det viktigaste för mig är inte att väga så lite som möjligt utan att trivas med mig själv, för det gör jag inte idag. Jag ser mig själv nu i vinter åka skidor för att till våren springa slingan i skogen. Uteaktiviteter är mitt mål.

Maria Johansson, Piteå

Längd: 165 cm
Startvikt: 115 kg
Midjemått: 107 cm
Målvikt: 70 kg

Kilona smög sig på under åren – nu ska de bort!

Min vikt skall utifrån min längd ligga på cirka 78 kg. I yngre år så var det inga problem att hålla vikten. Den höll sig på en bra nivå då jag tränade mycket och höll igång. När jag kom upp i 40-årsåldern så började det sakta att fylla på med kilon. Jag tränade mindre och kunde av flera orsaker, bl a besvär med ett knä, inte utföra mina 2-3 mil/vecka i spåret.

De sista 10 åren har träning upphört helt. Har försökt med gym och cykel men det är inte min grej. Har länge haft som målsättning att regelbundet gå på längre promenader men det har inte heller kommit igång. Arbetar mycket och äter på fel tider, ofta på kvällen. Från att ha vägt runt 80 kg i 40-årsåldern, så är jag nu uppe på high-score på cirka 95 kg. Kroppen är inte lika “smidig” som förr och kroppsrörelser är svårare att utföra.

Mina mål med Viktutmaningen:
• Jag skall absolut vara nere på 80 kg den 12 april!
• Jag skall gå långpromenad 3-4 dagar per vecka.
• Jag skall få bort mitt stora sockersug.
• Börja använda kläder som har blivit för “små”.
Det stora målet är att i grunden förändra min livsstil – kost, träning och övriga levnadsvanor.

Mats Berntsson
Stenungsund

Längd: 180 cm
Vikt: 96 kg
Midjemått: 112 cm
Målvikt: c a 80 kg

Siktet inställt på ny vikt och bättre självkänsla!

Jag är en 39-årig tjej som tampats med min vikt fram och tillbaka hela mitt liv. Är en s k “periodare”. Jag håller en bra kost, tränar mycket och går ner i vikt men sedan hamnar jag i svackor med dålig kost och ingen ork att träna.

Förra året gick jag ner ca 10 kg med kost och gym. Under hösten har jag haft mycket att göra både privat och på jobbet och har halkat av banan igen. Har en ordentlig övervikt på ca 25-30 kg så jag känner att jag nu en gång för alla vill gå ner allt och sen jobba på att få en balans i min kost och träning så att jag inte än en gång går upp igen.

Det är allmänt känt att en oönskad fetma eller övervikt kan påverka ens självkänsla och självbild till det sämre och tyvärr så har jag många gånger undvikit sociala sammanhang för att jag inte känt mig fin i mina festkläder eller ens knappt fått på mig dem.

Jag känner mig peppad till max och tror att den här utmaningen med coach kan vara exakt det jag behöver just nu. Jag vill göra en förändring och innan jag hinner bli 40 känna mig fin, pigg och framförallt välmående.

Daniella Hellström, Norrtälje

Längd: 163 cm
Vikt: 91 kg
Midjemått: 102 cm
Målvikt: 66 kg

<-- 302150 -->