Viktutmaningen etapp 2 presentation - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Här är Slankas 4 viktutmanare 2019/20, etapp 2

Vi har fått många positiva reaktioner från läsare som följt etapp 1 och inspirerats att hänga på och gå ned i vikt på egen hand 
Häng gärna med oss under etapp 2 på Facebook och Instagram! Viktutmanarna börjar med Slanka Maxi.
Produkterna hittar du i vår webshop.

Snabba resultat ger mig en extra kick!

Hej,
Mitt namn är Emelie Eriksson och jag är 33 år gammal. Jag började gå upp i vikt i tonåren och sedan dess har min vikt pendlat upp och ner. För ca 10 år sedan gick jag ner i vikt med bra resultat. Eftersom jag sedan återgick till mina gamla vanor, så gick jag i etapper upp de kilon jag hade tappat

Jag sökte till Slanka Viktutmaning för att jag behöver göra en livsstilsförändring. Jag måste få mitt huvud att förstå vikten av att äta sunt och röra på mig för att må bra. Jag är säker på att de snabba resultat som jag hoppas på blir en extra kick som motiverar mig ännu mer.  

Min målsättning, förutom det konkreta målet att gå ned i vikt, är att få tillbaka glöden för träningen – att t ex klara av att springa milen på lika bra tid som jag klarade förr. Jag vill också bli en piggare mamma och en smidigare kollega.

Längd: 163 cm lång
Vikt: 98 kg
Midjemått: 117 cm
Målvikt: 67 kg

Längtar efter att orka busa och skoja med mina barn.

Hej 
Jag heter Emma och är 30 år. Under nästan hela mitt liv har jag haft problem med vikten. Jag har gått upp och ner sedan 20-års åldern. 

Efter min andra graviditet var det nästan omöjligt att gå ned i vikt. Jag tappade ynka 1-2 kg efter månader av träning och rätt kost. När sonen var 4 år provade jag VLCD (Very Low Calorie Diet) och gick ner 23 kg. Jag mådde toppen och var otroligt glad. 

Sedan blev det plus på stickan för tredje gången – en liten bebis växte i magen. Denna graviditeten var tuff. Jag gick upp 30 kg!

Idag har jag drygt 20 kg övervikt som jag vill bli av med. Som viktutmanare satsar jag på en omstart och livsstilsförändring. Jag vill bli stark både fysiskt i kroppen och mentalt.  Behöver jobba en del med min självkänsla.
En stor del av min motivation kommer från längtan efter att kunna busa och skoja med mina barn utan att bli fysiskt helt slut. Jag vill kunna gå till badhuset med barnen utan att skynda mig ner i vattnet innan nån ser mig.

Längd: 170 cm
Vikt: 95 kg
Midjemått: 104 cm
Målvikt: 75-80 kg

Slut på halvdana försök – nu är det dags!

Hej!
Ninja heter jag och är 35 år. Jag har under de senaste 15 åren tänkt samma sak.. “Nu måste jag ta tag i det – nu måste jag gå ned i vikt!” Jag har gjort 10 000 halvdana försök precis som många andra och här sitter jag nu 35 år och väger alldeles för mycket.

Går man efter BMI så ligger jag på “fetma”… Jag är inte ens “överviktig” utan jag har fetma!?
Jag gjorde en omgång med pulver (VLCD) för 8 år sedan. Då gick jag ner från 94 kg till 66 kg med hjälp av enbart pulver (VLCD) i 16 veckor. Jag avbröt tyvärr och kom aldrig riktigt i mål där jag ville ligga viktmässigt. Jag hann dock känna den där känslan att få vara så otroligt stolt över det jag gjort och kämpat för. Äntligen, för allra första gången i mitt liv, fick jag känna mig smal. Jag har aldrig varit så nöjd och lycklig. Jag skulle göra vad som helst för att få känna så igen! Jag höll allt vikten ett tag men sen fick jag 2 barn till och vikten ökade med åren…

Nu är det dags för mig att göra den där långa resan en gång till. Jag är säker på att jag tillsammans med Jeanette och Slanka kommer att nå dit och lyckas med den livsstilsförändring som krävs för en varaktigt viktminskning. 


Mitt andra mål är att känna en längtan efter att gå till gymmet. Jag har gymkort och går dit rätt ofta i perioder. Har dock aldrig riktigt fått den där längtan efter att gå dit, utan jag hittar oftast 1 000 bortförklaringar och ursäkter för att slippa. Jag vill få bort all övervikt och få en stark kropp som orkar hålla mig igång i många år till.

Kram Ninja 

PS: Jag har känt skam i så många år över att vara tjock och jag minns att jag på den tiden jag åt pulver (VLCD) fick så otroligt mycket stöd och hjälp av människor. Detta vill jag så gärna ge tillbaka genom att vara en inspiration för er andra som funderar på att testa detta med pulverdiet (VLCD) för att gå ned i vikt. Ska vi göra den här resan tillsammans? Kan jag så kan du!

Längd: 175 cm
Startvikt: 87 kg
Midjemått: 95 cm
Målvikt: 65 kg

Dags för en riktig livsstilsförändring!

Hej allihopa!
Madeleine heter jag och är 36 år gammal. Under det senaste året har jag lagt på mig en massa extra kilon som kommit sakta smygandes. Efter många långa arbetsdagar ville jag ”unna” mig själv något gott framför tv:n. Tyvärr spårade detta ur och under sommaren blev dessa dagar alldeles för många.

I stort sett har jag varit mer eller mindre överviktig hela mitt liv. Värst var det på gymnasiet då jag vägde lite över 100 kg. Jag har provat många olika viktminskningsmetoder efter gymnasietiden, bl a Viktväktarna. Då gick jag ner 15 kg. Tyvärr slutförde jag inte kursen och tyckte mig klara det själv. Snart kom dock kilona smygandes tillbaka eftersom jag inte ändrade mitt beteende.

Jag har nu bestämt mig att en gång för alla gå ned i vikt och helt förändra min livsstil. Jag vill t ex byta ut chipspåsarna mot grönsaker och långpromenader. Jag vill leva ett långt och mer hälsosamt liv och framför allt vara stolt över mig själv. Med en extra push från Slanka och mina underbara viktvänner vet jag att vi kommer att lyckas!

Längd: 176 cm
Vikt: 94 kg
Midjemått: 117 cm
Målvikt: 75 kg

<-- 14201 -->