Dags för mamma Aida att börja tänka på sig själv . . .

Aida är mitt namn och jag är 39 år gammal. Fyller 40 år under Viktutmaningen. Idag väger jag exakt 84 kg och har ett midjemått på 99 cm – på den smalaste delen bör det tilläggas. Då jag är 164 cm lång blir detta en hel del att bära runt. Vikten ökade i samband med mina två graviditeter. Båda gångerna gick jag upp till 104 kg vilket påfrestade kroppen rejält. Till och med skostorleken ökade från 38 till storlek 40. Av alla dessa extrakilon klarade jag att gå ner ett antal på egen hand, men cementerade resterande 20-25 kg,

I vardagen, med familj och arbete som ska prioriteras, lägger man alltför ofta sig själv åt sidan. Egna behov av sömn och nyttig mat kommer inte i första hand så länge barnen är små. Men barnen är lite större nu och det är dags att mamma satsar på sin hälsa i större utsträckning än tidigare. Det är slut med stressätande på kvällen. Det kan man inte hålla på med i längden. Inte heller att hoppa över frukost. Som tur är älskar jag träning och det tänker jag fortsätta med 1-5 gånger i veckan.

Mina mål med denna utmaning är ganska konkreta och gäller under de kommande veckorna.
1) Jag vill kunna knyta skorna ljudlöst utan att man tappar andan varje gång man böjer sig
2) Kunna springa och gå långa promenader utan värk i fötter, rygg och knän.
3) Klara av att springa fem km utan att stanna
4) Vara en god förebild för barnen vad gäller träning och rörelse i vardagen
5) Till sist, att kunna ha kläder i storlek 38 i stället för 44

Helena siktar på livsstilsförändring – ingen quickfix!

Jag heter Helena är 32 år fyller 33 år under utmaningen. Jag är less på att inte ens orka se mig själv i spegeln och att ständigt känna att man är fel. Jag vill kunna träffa någon att dela vardagen med men så länge jag känner som jag gör är det inte aktuellt. Jag har tidigare arbetat inom räddningstjänsten och drömmen är att kunna göra det igen men så som situationen är nu kommer det aldrig att gå. Dåligt mående, större livsförändringar och dåliga relationer har gjort att kilona ökat och motivationen för träning försvunnit. Jag mår mycket bättre men vikten har blivit ett hinder för mig både fysisk och mentalt. Min dröm är inte att bli smal även om det är bonus. Jag vill trivas med mig själv, vara stark, orka och kunna börja arbeta med det jag vill igen.

NU är det dags för en förändring. Att vara med i utmaningen hoppas jag blir en kickstart och början på en förändring både mentalt och givetvis kroppsligt. Vill gå ner i vikt – inte bara en quickfix utan även hitta vad som kommer vara hållbart i längden och komma över både fysiska och mentala hinder till att bli mitt bästa jag. Mitt midjemått är 123 cm och nu ska 40 kg bort!

Nu ska kilona väck!

Hej jag heter Anette Johansson och är 51 år. Min situation är lite smått kaotiskt just nu. För tillfället jobbar jag 50% som lärare och studerar på 50% på distans. Jag har två hemmavarande barn på 12 och 15 år och två stora barn som har flyttat hemifrån. Nu har jag fått veta att den äldsta dottern ska gifta sig i augusti vilket är jätteroligt men…….. jag vill inte se ut som jag gör i dag då jag bär på ca 30 kg i övervikt. Tänk om jag kunde gå ner till 75 kg då vore jag jättenöjd. Jag skulle tycka att det vore väldigt roligt om jag skulle kunna gå och köpa mig snygga och fina kläder i en vanlig affär som jag knappast kan i dag. I min släkt finns det dessutom diabetes vilket jag skulle vilja slippa få.

Jag har försökt många gånger att gå ner i vikt förut men lyckas tillfälligt någon gång men är snart tillbaka igen. Jag har haft det svårt att få tiden att räcka till för både jobb, studier, familj och motion. I mitt fall är det motionen och maten som har fått stryka på foten. Men nu ska det bli ändring på det. Jag kommer att gå in i detta projekt med full energi och med stor motivation. Nu ska kilona väck.

Har levt med dåligt samvete varje dag… Nu sätter jag stopp!

Jag heter Helen har fyra barn och 2 barnbarn. De sista åren har det varit trögt med att gå ner i vikt – ämnesomsättningen blir sämre med åldern bl a. Har också tappat greppet om träningen. Jag vill verkligen hitta tillbaka där jag var en gång! Jobbar som säljare inom skönhet men känner mig verkligen inte bekväm längre. Gömmer mig i stora tröjor.

Mitt mål med utmaningen är att gå ner 20 kg. Varför? Kroppen börja säga ifrån ryggen, dålig sömn, orkeslöshet, hälsan m m… listan kan bli lång, Tänk er själva att man går runt med en 20 kg potatissäck varje dag. Den ska jag totalt bli av med.

Har de senaste åren bantat mig tjock. Gud, vilket dåligt samvete man lever med varje dag! Man tänker varje söndag att i morgon måndag börjar jag och mår då ganska bra för stunden … sen rullar det vecka efter vecka. Det ska jag sätta stopp för nu!!

Så jag tänkte hur ska jag lyckas, Det första jag gjorde i god tid – bytte gym – inte för att jag sprang ner dörrarna på det det andra. Sedan tänkte jag att kanske jag ska ge mig själv en personlig tränare några timmar så jag kan lära mig och träna rätt från början. Detta har jag också gjort. Men det finns ju något som fattas – MAT!! Hur ska jag fixa detta jag som är sockerberoende äter ofta skräpmat? Men nu har jag alla möjligheter med Slanka som är både gott, nyttigt och smidigt att ha med sig vart man än är. Samtidigt en duktig coach som heter Jeanette som ska hjälpa mig genom detta. Det kan ju inte bli en bättre start på detta året!

Jag vill kunna promenera i normal takt och föra samtal utan att flåsa

Veronica heter jag och är 46 år. Jag är 161 cm lång. Jag skulle vilja gå ner halva mig på vågen men viktigast av allt är att jag känner mig nöjd i slutändan. Att kunna promenera i normal takt och föra ett samtal utan att flåsa allt för mycket är ett delmål. Ett annat delmål är att kunna gå in i en vanlig klädbutik på stan och prova en snygg tunika. En enormt stor anledning till att jag gör detta är också att jag vill slippa fundera kommer denna stol (eller vad det må vara) hålla om jag sitter på den eller kommer den den gå sönder för jag väger för mycket.

Jag vill bli den bästa versionen av mig själv med hälsosam vikt och bra hälsa så jag slipper dö i förtid. Jag vill leva länge och se barn och ev barnbarn växa upp. Det finns en hel del att jobba med. 2019 skall bli mitt Slanka hälsoår! I väntan på att komma igång med Viktutmaningen har jag börjat träna och bara det är stort för mig.