Innehållsförteckning

Picknick tips

Recepttips för picknick

Omelett-muffins

Omelettmuffins

Ingredienser 4 portioner
1/2 dl mjölk
4 ägg
1 krm salt
1/2 krm peppar
olja eller matfett till formarna

Förslag fyllning
Räkor
Strimlad skinka
Oliver
Fetaost
Tärnad paprika
Riven ost
Soltorkade tomater
Förväld broccoli
Purjolök

Du behöver muffinsformar i folie eller muffinsplåt

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°C.

Lägg muffinsformarna på en plåt eller använd en muffinsplåt. Smörj formarna med lite matfett eller olja.

Vispa äggen lätt och tillsätt mjölken. Salta och peppra. Häll smeten i formarna. Lägg i valfri fyllning.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills omeletterna stelnat.

frasiga zucchini biffar

Frasiga zucchinibiffar med västerbottenost

Ingredienser 2 portioner – c a 18 små biffar

700 gram zucchini, medelstor
2 msk majsmjöl
2 ägg
2,5 dl riven Västerbottenost
4 msk finhackad purjolök alt dill eller smörgåskrasse
1 tsk salt
svartpeppar
2 tsk kokosolja

Så här gör du:
Börja med att riva zucchinin grovt på ett rivjärn. Lägg i ett durkslag och salta. Låt dra c a 10 minuter. Pressa ut överflödig vätska.

Blanda zuccinistrimlorna med majsmjöl, ägg, riven ost, purjolök/dill/krasse och grovmald svartpeppar. Värm en stekpanna och lägg i kokosoljan. Fördela smeten i små klickar och stek på medelvärme. Stek tills gyllene stekyta på undersidan och vänd.

Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

Ingredienser – 4 portioner
800 g färskpotatis
1 rödlök
3 msk avrunnen kapris
1 knippe rädisor
1,5 dl turkisk lättyoghurt 3,5% fett (alt kvarg)
1 tsk dijonsenap
1-2 tsk vinäger
Salt och peppar

Så här gör du:
Koka potatisen knappt färdig, ca 10 minuter. Låt potatisen svalna lite och skär i klyftor. Skär rädisorna i skivor. Skär rödlöken i tunna, tunna skivor. Låt kaprisen rinna av i ett durkslag. Blanda potatis, rödlök, rädisor, rödlök och kapris i en skål. Blanda yoghurt, senap och vinäger och rör ner i potatissalladen. Smaka av med salt och peppar.

Mozzarella-spett

Grönsaksspett med mini-mozzarella

Nyttigt behöver absolut inte vara tråkigt. Så här enkelt fixar du en plockrätt som är en fröjd för ögat, smaklökarna och vikten.
Varva coctailtomater, rädisor, oliver, mini-mozzarella, paprikabitar, gurkbitar och färska basilikablad på en
Enklare och godare kan det knappast bli!