Om att välja Slanka Maxi - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

OM ATT VÄLJA SLANKA MAXI

Vad är ”ketos”?

När du går på Slanka Maxi drar du ner på både kalorier och kolhydrater. Under de första dagarna använder kroppen den energi som finns lagrad i muskler och lever, d v s glykogenlagret (kolhydrater).Efter några dagar är dina glykogenlager i stort sett tömda. Kroppens behov av energi och kolhydrater gör att kroppen börjar producera små bränslemolekyler, s k ketoner. Detta sker i levern där fettet bryts ner till fettsyror som sedan omvandlas till ketoner (ketonkroppar).Ketonerna transporteras sedan med blodet och förser hela kroppen, inklusive hjärnan, med energi. Studier har visat att kroppen tar hjälp av ketonerna i fettförbränningen som då maximeras. Detta sparar muskelcellerna vid en viktminskning.Med hjälp av ketos kommer du att må bättre och bättre för varje dag. Du kommer känna dig piggare och hungerkänslorna dämpas.Ketonfasen upplever de flesta inom 3-7 dygn på Slanka Maxi. För att komma i ketonfas bör intaget vara max 800 kcal (VLCD) och max 50 g kolhydrater, vilket du får i dig när du äter dagsdosen Slanka-måltider.Tänk på att sockerfria tabletter och tuggummi innehåller både kalorier och kolhydrater.Det bör nämnas att den milda ketosen vid en viktminskning med Slanka inte är att jämföra med det sjukliga tillstånd som kan uppträda vid diabetes.

Få i gång magen?

Stress, stillasittande arbete, kaffe, te, för lite vatten, för lite motion m m kan påverka magen. Förstoppning är ett vanligt problem för människor som har ett stillasittande arbete och som stressar.Tips om inte magen kommit igång 3:e dagen: Flera av våra kunder rekommenderar Frukt & Fibrer i tablettform. Ta en tablett 3:e kvällen och svälj tillsammans med rikligt med vatten. Sedan kan du ta en halv tablett eller en hel tablett varannan dag, om behov finns. Eller använd psylliumfröskal eller linfrön enligt ordination på förpackningen. Max 1 matsked per dag. Risken är liten att du går ur ketonfasen, men det är mycket viktigt att magen sköter sig! Viktminskningen fortsätter ändå. Du ska alltid må bra under din viktminskning.

Hur lång tid kan jag gå på Slanka Maxi?

Slanka som enda näring, Slanka Maxi, kan du äta så länge du är fullt frisk och överviktig. Se förpackningen.Att använda Slanka Kombi eller Slanka Balans som ersättning för enstaka måltider eller näringstillskott kan du göra så länge du vill.

Vad kan jag dricka under tiden med Slanka Maxi?

Vanligt vatten är det vi rekommenderar.Du kan dricka kaffe och te, gärna rött eller grönt te, utan socker och mjölk (sötningsmedel går bra). Som ersättning för mjölk i kaffet kan du blanda i lite shakepulver (t ex Cappuccino eller Vanilj). Tar du i mjölk kan du riskera att gå ur ketonfasen – viktminskningen fortsätter men hungerkänslorna blir mer kännbara.Du kan dricka kolsyrat bordsvatten i måttlig mängd och även light-drycker i mindre mängd.Tänk på att du ändrar ditt beteende – du ska t ex få längta efter det kolsyrade vattnet eller en light-läsk.

Kan jag smaksätta vattnet med citron eller gurka under tiden med Slanka Maxi?

Nej. Innehåller kolhydrater och du kan riskera att inte komma in i ketonfasen.

Kan jag äta frukt under Slanka Maxi?

Nej. Maxi innebär att du endast äter dagsdosen Slanka-måltider. Frukt innehåller kolhydrater (det gör även bröd, grönt eller godis). Äter du t ex frukt tar kroppen energi i första hand från kolhydraterna och sedan från fettet. Känner du att du måste äta något utöver dina Slanka-måltider är det bättre att du tar lite protein t ex räkor, kräftstjärtar, kyckling, tonfisk.Att lägga till ska inte bli någon vana om du bestämt dig för Slanka Maxi – välj då istället Slanka Kombi. Observera än en gång att äter du något mer utöver din dagsdos Slanka kan du riskera att gå ur ketonfasen. Viktminskningen fortsätter i långsammare takt.

Spelar det någon roll när på dagen jag äter min Slanka-måltid?

Välj att följa din vanliga rytm när det gäller frukost, lunch och middag samt mellanmål. Du kan låta det gå 3-4 timmar mellan varje måltid. Drick varmt vatten under dagen – det hjälper till att dämpa hungern.

Om jag fuskar – har jag förstört allt?

Inte alls. Du fortsätter i ner i vikt men du går ur ketosen och vågen kan visa några kilon upp eftersom kolhydraterna binder vattnet i kroppen. Fortsätt med Slanka Maxi så snart du kan om du så önskar. Skulle du fuska flera gånger rekommenderar vi att du väljer Slanka Kombi.

Jag lider av blodsockerfall – hur gör jag bäst när jag väljer Slanka Maxi viktprogram?

Dela upp en portion till två tillfällen och blanda med hälften mängd vatten.Jag fryser!När man är i fettförbränning så fryser vi oftast. Och i synnerhet inträffar detta när du väljer Slanka Maxi. Klä på dig varma, sköna kläder. Rör dig mycket och drick varmt. Ta gärna på dig varma sockor när du kryper till sängs.

Jag har mens – vad händer då?

Oftast stannar viktminskningen tillfälligt upp. Vågen kan visa 2 kilo mer och du känner dig svullen. Detta beror bl a på att kroppen samlar på sig vätska. Håll ut och fokusera på att du gör en förändring i din livsstil. Väg dig aldrig oftare än en gång i veckan. Vattnet försvinner snart igen. Mät dig! Tänk på att du ändrar din attityd – nu och efter din viktminskning.

Jag vill bli av med 3 kg på mina lår? Men inget på brösten. Hur gör jag?

Punktförbränning är inte möjlig. Fettet som förbränns när vi tränar kommer huvudsakligen från fettväven. Vi kan inte själva påverka VAR på kroppen fettet förbränns.

Varför får jag så dålig andedräkt?

Ett av ämnena i ketonkropparna är aceton och kan ge den dåliga andedräkten. Borsta tänderna ofta och använd munvatten. Pröva att använda Slankas Mintpastiller (sötade med stevia) som ger dig en fräsch andedräkt. De flesta kan använda dessa under Slanka Maxi utan att bryta ketosen. Munvatten SB12 är också bra.

Varför ska jag inte äta något annat när jag väljer Slanka Maxi?

Om du äter något utöver vad som anges i Slanka Maxi stör du den maximala fettförbränningen. Viktminskningen går långsammare och din kropp missar den positiva effekten av ketonerna. För att vara säker på maximal fettförbränning kan du själv kontrollera urinen med keturstickor som du köper på apotek.

Vad händer om jag äter färre än dagsdosen Slanka när jag går på Maxi?

Om du följer Slankas viktprogram för snabb och effektiv viktnedgång ska du äta dagsdosen Slanka-måltider om dagen. Det är då du får maximal fettförbräning. Äter du mindre riskerar du att starta nedbrytning av muskelmassa istället för fett och det är inte bra.

Varför visar ketos-stickan (mäta ketonkroppar) negativt när jag är inne på dag 15 på Maxi?

Mät med morgonkiss för det är starkast. Det är bara överskottet av ketoner man kissar ut.

Kan jag gå på Slanka Maxi måndag till fredag och äta lite extra på helgen?

Så fort du stoppar något mer i munnen utöver dina Slanka-måltider går du ur ketonfasen. Hungerkänslorna kommer. Du gör det jobbigare för dig själv. Det kan ta upp till tre dagar att komma in i ketonfasen igen.

Varför är Slanka Maxi så bra?

Du bryter dina ovanor. Du får chansen till en snabb viktminskning och du får kicken att fortsätta.Det kan vara värt några fjuttiga veckor av ditt liv att bli av med flera extrakilon och få en annan attityd till din mathållning. Viktminskning innebär att vi ändrar våra matvanor. Livet ut. Se det som början på ditt nya, lätta sätt att äta och leva.

Jag har bestämt mig för Slanka Maxi och vill tugga på något. Vad ska jag välja?

Du kan inte välja någon mat när du väljer Slanka Maxi. Det enda du kan ta är 2 -3 räkor eller motsvarande mängd kött/fågel – Obs! tillfälligt. Fisk/skaldjur/fågel/kött innehåller inga kolhydrater. Och i en så här liten mängd kan du ligga kvar i ketonfas. Lakritsrotpinnar kan du tugga på. Det känns skönt för tänderna, men är inget du sväljer utan spottar ut resterna.

Kan jag äta Slanka måltidsbit när jag valt Slanka Maxi?

Nej. Slanka Måltidsbit innehåller för mycket kolhydrater och du kommer inte in i ketonfas.

Bör man ha uppehåll och äta vanlig mat efter en viss tid med Slanka Maxi?

Nej. Efter Slanka Maxi rekommenderar vi att du första dagen lägger till 100 g fisk/skaldjur/fågel/kött, andra dagen ökar du på med lite grönsaker, gärna förvällda. Därefter går du över till att fortsätta äta din dagsdos Slanka-måltider och lägger till en måltid samt eventuellt ett litet mellanmål, dagsintag totalt ca 1.000 kcal.Då är du säker på att det är fettet som förbränns och inte muskelmassan och att du får i dig all näring kroppen behöver. Nu får du tillfälle att träna upp din kontroll. Att hålla dig till ca 400 kcal i extra intag (utöver dina Slanka-måltider). Så kan du göra tills du nått din trivselvikt.

Hur trappar jag bäst upp efteråt?

Det är viktigt att trappa upp efter Slanka Maxi enligt våra anvisningar. Vi rekommenderar att du första dagen lägger till 100 g fisk/skaldjur/fågel/kött och andra dagen ökar du på med lite grönsaker. Därefter går du över till att fortsätta äta din dagsdos Slanka-måltider och lägger till en måltid samt eventuellt ett litet mellanmål, dagsintag totalt ca 1.000 kcal.Då är du säker på att det är fettet som förbränns och inte muskelmassan samt att du får i dig all näring kroppen behöver. Du gör det enkelt för dig och du kan välja enbart proteiner (kött, fågel, fisk eller skaldjur) på ditt tillägg för att nå maximal effekt för din viktminskning.Trappar du inte upp så här är risken stor att du går upp flera kilon på en gång. Det är bl a vattnet som kommer tillbaka och det är inte roligt att ställa sig på vågen och ha gått upp flera kilon. Så här kan du göra tills du nått din trivselvikt. Därefter ersätter du valfritt antal måltider med Slanka och kombinerar med tallriksmodellen under en tid. För att säkra näringsbalansen bör du äta totalt ca 1200 kcal/dag. För att hålla vikten och förebygga övervikt rekommenderar vi att du låter Slanka-måltiderna bli ett naturligt inslag i din mathållning och byter ut 5-10 måltider/mellanmål per vecka med Slanka. Ät enligt tallriksmodellen.

Ungefär hur mycket extra kolhydrater kan jag ta extra under Slanka Maxi?

Inga.

Ungefär hur mycket extra protein kan jag ta under Slanka Maxi viktprogram?

Helst inga.

Kan jag tugga sockerfria tuggummi eller äta sockerfria tabletter under Slanka Maxi?

Nej. De innehåller både kalorier och kolhydrater. Du riskerar att inte komma in i ketonfas. Xylitol utvinns från björksocker, som är en kolhydrat. Borsta tänderna ofta. Munskölj SB12 fungerar bra.

Jag ska på fest på lördag. Hur ska jag göra?

Så trevligt! Det är bara du själv som kan avgöra om du vill fortsätta med Slanka Maxi. Vill du vara med på festen och äta och dricka föreslår vi att du äter mer av fisk, kött och skaldjur än något annat och är mycket försiktig med alkohol. Ingenting farligt händer. Du går ur ketonfasen och kan känna dig mer hungrig. Låt bli att väga dig (vattnet kommer tillbaka och du kan gå upp ca 2 kg). Njut av maten och festen och bestäm dig för att gå tillbaka till Slanka Maxi så snart du kan. Byt spår helt enkelt.

Jag var på fest i torsdags och åt bara lite och drack ett glas vin. Har jag förstört allt nu?

Inte alls. Du förstör ingenting. Du går bara ur ketonfasen och kan känna dig mer hungrig. Du kan märka på vågen att den sticker iväg upp eftersom vattnet kommer tillbaka i kroppen så fort du äter något utöver dina 3 Slanka-måltider. Ingenting farligt händer det är bara takten på viktminskningen som ändras. Vill du gå tillbaka till Slanka Maxi fortsätter du som du gjorde tidigare. Det kommer att ta 2-3 dagar innan du kommer in i ketonfasen igen och vattnet åter försvinner från reservlagren. Ett råd: väg dig inte oftare än en gång i veckan, samma dag och samma tidpunkt.

Kan jag träna under Slanka Maxi?

Träning kan delas in i låg- respektive högintensiv träning: Låg = hjärtat ansträngs en del, men endast under korta intervaller. Exempel när du styrketränar, spelar tennis, promenerar m m. Lågintensiv träning kan i stort sett alla utföra på Slanka Maxi. Det är mer kroppshyddan som avgör. Ökat vätskeintag är viktigt. Hög = hjärtat ansträngs mer frekvent: Exempel vid spinning, aerobic, hård löpning m m. Högintensiv träning är mer känsligt. Vid spinning etc bör man ta en extra Slanka-måltid och dela upp och äta en halv måltid minst 30 minuter innan träning och resterande halva efter träningen för återhämtning. Välj det av våra viktprogram som passar just dig.

Hur snabbt efter förlossningen kan jag gå på Slanka Maxi?

Efter en förlossning måste kroppen återhämta sig under tre månader innan man börjar på Slanka Maxi. Om du ammar ska du också vänta tills den perioden är över.

Kan jag dricka Cola Light eller liknande när jag äter Slanka?

Ja, det går bra. Vanligt vatten är det bästa. Drick inte Cola Light slentrianmässigt. Tänk på att du ändrar ditt beteende – du ska t ex få längta efter det.
<-- 104 -->