Very Low Calorie Diet

OM SLANKA

Kan jag skifta mellan Slanka Maxi och Slanka Kombi under min viktminskning?

Ja, du kan växla mellan Maxi och Kombi.

När du går på Maxi får du hjälp av ketoner som dämpar din hunger och maximerar fettförbränningen. Så fort du stoppar något annat i munnen kan du gå ur ketonfasen. (Gränsen är 500 kcal och max 50 g kolhydrater vilket du har i dina tre Slanka-måltider.)

När du nu äter något mer så fylls dina glykogendepåer på och vattnet, 2 liter, kommer tillbaka. Du kan gå upp ca 2 kg på vågen. Väg dig inte under denna tid. Din viktminskning fortsätter men tar bara lite längre tid. När du sedan går tillbaka till Maxi igen så tänk på att det tar ca tre dagar innan du kommer in i ketos och får hjälp av ketonkropparna.

Krymper magen ihop, när jag dricker Slanka?

Magsäcken är som en ballong, plastisk och sladdrig. Den kan blåsas upp och bli riktigt stor, men inte krympas. Man säger att magsäcken ska vara som ens egna knutna hand. Det kan vara bra att tänka på när vi sitter vid middagsbordet!

Krymper fettcellerna när jag äter Slanka?

När du går ner i vikt krymper fettcellerna. De försvinner inte utan blir mindre.

Minskar ämnesomsättningen efter en tid på Slanka Maxi eller Slanka Kombi?

Ämnesomsättningen följer din viktminskning respektive viktökning.

Hur mycket är vanligt att gå ner med Slanka Maxi resp Kombi?

De flesta vill snabbt uppnå resultat som syns och känns direkt. Och det får du med Slanka! 

Hur mycket du går ner på en vecka finns inget generellt svar på. Varje människa är unik. Det är kalorier IN och kalorier UT – med fullvärdig näring – som styr takten på din viktminskning. 

Individuella faktorer påverkar också hur snabbt du minskar i vikt – t ex kön (män går ner snabbare än kvinnor), ålder, din startvikt (ju mer övervikt desto snabbare tappar du kilon), hur mycket du rör dig, hur mycket vätska du dricker, hormoner som spelar spratt, sömn, menscykeln/klimakteriet m m.

Slanka Maxi: 500 kcal/dag, du minskar kaloriintaget drastiskt. Du får en kickstart som boostar din motivation och ger dig alla chanser att snabbt nå din önskevikt. 

Slanka Kombi. ca 1000 kcal/dag, du går ner lite långsammare.

VIKTNEDGÅNG:

Maxi: 1-4 kg första veckan och därefter 1-2 kg/vecka. 

Kombi: 0,5-1 kg/vecka

Men som sagt – viktnedgången varierar starkt från individ till individ. Några har gått ner 3-4 kg och mer första veckan på Maxi.

Kom ihåg – Slanka-dieten är inte någon quick fix utan det handlar om en varaktig viktminskning med livsstilsförändring. Har du ett bra redskap så är det enkelt att hålla vikten. Slanka är det effektivaste verktyget på marknaden.

Är det viktigt att undvika kolhydrater när jag väljer Slanka Kombi?

Du bör alltid undvika snabba kolhydrater. Var mycket uppmärksam med att du väljer bort allt som innehåller vitt socker, vitt mjöl och vitt ris. Här hittar du t ex godis, marmelad, pasta, vitt bröd, pajer, kaffebröd, kakor, semlor, choklad, efterrätter, lasagne, vin m m. Välj att äta mycket och varierat av grönsaker – vilka innehåller bra kolhydrater. Även salt rekommenderar vi att du reducerar både under och efter din viktminskning. När du väljer Slanka Kombi tränar du upp din förmåga att planera och begränsa ditt matintag. Du ökar din kunskap och tränar upp ditt medvetande till en varaktig viktminskning.

Frestar det på några inre organ?

Slanka är sammansatt så att viktiga inre organ och muskler skyddas, samtidigt som kroppen utnyttjar sina fettreserver till den nödvändiga energiförbrukningen. Ketonkropparna bidrar med ett extra skydd.

Jag är laktosintolerant. Kan jag använda Slanka?

Slanka erbjuder ett laktos- och glutenfritt sortiment: shakes och soppor. Blanda med rekommenderad mängd vatten. < 0.01% laktos = laktosfritt, i konsumtionsfärdig beredning. Torr vara inte helt laktosfri, utspädd med rekommenderad mängd vatten = laktosfritt. Enl Livsmedelsverket. Flera av våra kunder som är laktosintoleranta kan använda Slankas bassortiment. Pröva själv hur just du mår. Om överkänsligheten inte är så uttalad kan du testa några måltider innan du börjar en längre period på Slanka Maxi. En annan möjlighet kan vara att dela upp måltiden till två tillfällen och dricka/äta den med ½ timme emellan samt dricka extra mycket vatten.

Jag är allergisk mot gluten. Kan jag använda Slanka?

Det går utmärkt att använda både våra soppor och milkshakes, dvs VLCD-produkterna. Slanka Måltidsbitar, smak ChokladMint är glutenfri, inget gluten är tillsatt i produkten. Den innehåller havrefiber som är specialhavre. Specialhavre får/kan användas i glutenfria produkter och det är detta som Slankas produkter innehåller. Smak ChokladToffee, fr o m november 2013 är även den glutenfri.

Jag är allergisk mot sojaprotein. Kan jag använda Slanka?

Slankas produkter innehåller sojalecitin och sojaolja. Sojaolja innehåller inte soja protein och många allergiker kan äta produkter med sojalecitin (som kan innehålla mycket små mängder protein).

Jag följer råden men ändå står min viktminskning still – vad beror det på?

Ge inte upp! Det är fullt normalt att vikten står still ibland. Det är som om kroppen säger “Nej, jag vill inte!”. Det är i det här läget som det är viktigt att du fortsätter att följa våra råd och informationen du får. Din viktminskning kommer snart igång igen. Kroppens organ såsom lever och njurar jobbar hårt vid en viktminskning, fett och muskler ska omplacera sig. Ta fram måttbandet och mät dig istället för att väga dig om du känner dig osäker.

Om jag fastar i stället – vad är skillnaden?

När du går ner i vikt med VLCD (very low calorie diet) får du i dig fullvärdig näring med bra balans mellan kolhydrater, fett och protein. Du får i dig samtliga vitaminer, mineraler och spårämnen. Din kropp förbränner fettet. Vid en traditionell fasta förbränner du muskler i första hand och bara lite av överflödigt fett.

Kan jag hälla min färdiga Slanka-måltid i en termos?

Din färdigmixade Slanka smakar bäst när du följer rekommendationen att ätas inom 10-15 min.Kan förvaras i kyl 24 tim utan att näringen förstörs. Transportera i kylväska.

Kan jag använda Slanka när jag ammar?

Vår rekommendation är att du avvaktar lite med Slanka VLCD-mat. Det finns gott om tid för dig att äta Slanka längre fram. Du bör inte äta Slanka medan du ammar beroende bland annat på att levern är så liten på din baby och har därmed svårt att bryta ner mineraler.

När jag slutar med Slanka – går jag upp i vikt igen då?

Viktminskning och att hålla vikten handlar om att ändra livsstil. Så fort du går tillbaka till gamla (o)vanor går du upp i vikt. Oavsett viktminskningsmetod. Man kan likna det vid träning – om du inte underhåller din nya kropp och fysik utan går tillbaka till gamla (o)vanor och slutar träna, så försämras din kondition och muskelmassan minskar.

Låt Slanka bli ett naturligt inslag i din mathållning. Äter du lite extra på helgerna kan du balansera det genom att ersätta 5-10 måltider/mellanmål i veckan med en Slanka-måltid. Ibland kan du välja frukosten, ibland lunch. Någon gång tar du den som mellanmål eller en halvtimme innan du ska bort på middag – det hjälper dig att inte överäta. Tänk på att kroppen med glädje fyller på sina fettdepåer i väntan på den svältperiod som aldrig kommer.

Jag är vegan - kan jag äta Slanka?

Slanka shakes, soppor och måltidsbitar/bars är mjölkbaserade. Kycklingsoppan innehåller kyckling och spår av ägg. Slanka Måltidsbitar kan innehålla spår av ägg.

<-- 102 -->