Om Slanka

Kan man skifta mellan Slanka Maxi och Slanka Kombi under min viktminskning?

När du väljer Maxi får du hjälp av ketonkropparna som dämpar din hunger. Så fort du stoppar något annat i munnen kan du gå ur ketonfasen. (Gränsen är 500 kcal och max 50 g kolhydrater vilket du har i dina tre Slanka-måltider.) När du nu äter något mer så fylls dina glykogendepåer på och vattnet, 2 liter, kommer tillbaka. Du kan gå upp ca 2 kg på vågen. Väg dig inte under denna tid. Din viktminskning fortsätter men tar bara lite längre tid. Tänk på att det tar ca tre dagar på Maxi innan ketonkropparna produceras igen.

Krymper magen ihop, när jag dricker Slanka?

Magsäcken är som en ballong, plastisk och sladdrig. Den kan blåsas upp och bli riktigt stor, men inte krympas. Man säger att magsäcken ska vara som ens egna knutna hand. Det kan vara bra att tänka på när vi sitter vid middagsbordet!

Krymper fettcellerna när jag äter Slanka?

När du går ner i vikt krymper fettcellerna. De försvinner inte utan blir mindre.

Minskar ämnesomsättningen efter en tid på Slanka Maxi eller Slanka Kombi?

Ämnesomsättningen följer din viktminskning respektive viktökning.

Hur mycket är vanligt att gå ner med Slanka Maxi?

Det varierar något, rådgör med din Slanka-coach om just dina förutsättningar. Kvinnor mindre, män mer.

Hur mycket är vanligt att gå ner med Slanka Kombi viktprogram?

Det varierar något, rådgör med din Slanka-coach om just dina förutsättningar. Kvinnor mindre, män mer.

Är det viktigt att undvika kolhydrater när jag väljer Slanka Kombi?

Du bör alltid undvika snabba kolhydrater. Var mycket uppmärksam med att du väljer bort allt som innehåller vitt socker, vitt mjöl och vitt ris. Här hittar du t ex godis, marmelad, pasta, vitt bröd, pajer, kaffebröd, kakor, semlor, choklad, efterrätter, lasagne, vin m m. Välj att äta mycket och varierat av grönsaker – vilka innehåller bra kolhydrater. Även salt rekommenderar vi att du reducerar både under och efter din viktminskning. När du väljer Slanka Kombi tränar du upp din förmåga att planera och begränsa ditt matintag. Du ökar din kunskap och tränar upp ditt medvetande till en varaktig viktminskning.

Frestar det på några inre organ?

Slanka är sammansatt så att viktiga inre organ och muskler skyddas, samtidigt som kroppen utnyttjar sina fettreserver till den nödvändiga energiförbrukningen. Ketonkropparna bidrar med ett extra skydd.

Jag är laktosintolerant. Kan jag använda Slanka?

Slanka erbjuder ett laktos- och glutenfritt sortiment: shakes och soppor. Blanda med rekommenderad mängd vatten. < 0.01% laktos = laktosfritt, i konsumtionsfärdig beredning. Torr vara inte helt laktosfri, utspädd med rekommnderad mängd vatten = laktosfritt. Enl Livsmedelsverket.Flera av våra kunder som är laktosintoleranta kan använda Slankas bassortiment. Pröva själv hur just du mår. Om överkänsligheten inte är så uttalad kan du testa några måltider innan du börjar en längre period på Slanka Maxi. En annan möjlighet kan vara att dela upp måltiden till två tillfällen och dricka/äta den med ½ timme emellan samt dricka extra mycket vatten.

Jag är allergisk mot gluten. Kan jag använda Slanka?

Slankas shakes och soppor VLCD har ej tillsatt gluten. Havregrynen i vårt Havremål VLCD innehåller påvisbara mängder gluten, men garanterat mindre än 20 ppm. Måltidsbitarna LCD är glutenfria. Specialhavre får/kan användas i glutenfria produkter och det är det som Slankas produkter innehåller.

Jag följer råden men ändå står min viktminskning still – vad beror det på?

Ge inte upp! Det är fullt normalt att vikten står still ibland. Det är som om kroppen säger “Nej, jag vill inte!”. Det är i det här läget som det är viktigt att du fortsätter att följa råden och informationen du får från din Slanka-coach. Din viktminskning kommer snart igång igen. Kroppens organ såsom lever och njurar jobbar hårt vid en viktminskning, fett och muskler ska omplacera sig. Ta fram måttbandet och mät dig istället för att väga dig om du känner dig osäker.

Om jag fastar i stället – vad är skillnaden?

När du går ner i vikt med VLCD (very low calorie diet) får du i dig fullvärdig näring med bra balans mellan kolhydrater, fett och protein. Du får i dig samtliga vitaminer, mineraler och spårämnen. Din kropp förbränner fettet. Vid en traditionell fasta förbränner du muskler i första hand och bara lite av överflödigt fett.

Kan jag hälla min färdiga Slanka-måltid i en termos?

Din färdigmixade Slanka smakar bäst när du följer rekommendationen att ätas inom 10-15 min.Kan förvaras i kyl 24 tim utan att näringen förstörs. Transportera i kylväska.

Kan jag använda Slanka när jag ammar?

Vår rekommendation är att du avvaktar lite med Slanka VLCD-mat. Det finns gott om tid för dig att äta Slanka längre fram. Du bör inte äta Slanka medan du ammar beroende bland annat på att levern är så liten på din baby och har därmed svårt att bryta ner mineraler.

När jag slutar med Slanka – går jag upp i vikt igen då?

Viktminskning och att hålla vikten handlar om att ändra livsstil. Så fort du går tillbaka till gamla vanor går du upp i vikt. Oavsett viktminskningsmetod. Låt Slanka bli ett naturligt inslag i din mathållning. Äter du lite extra på helgerna kan du balansera det genom att ersätta 5-10 måltider/mellanmål i veckan med en Slanka-måltid. Ibland kan du välja frukosten, ibland lunch. Någon gång tar du den som mellanmål eller en halvtimme innan du ska bort på middag – det hjälper dig att inte överäta. Tänk på att kroppen med glädje fyller på sina fettdepåer i väntan på den svältperiod som aldrig kommer.