Ketos - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Ketos – detta händer i kroppen

Ketos förbränner fett

När du går på Slanka Maxi drar du ner på både kalorier och kolhydrater. Under de första dagarna använder kroppen den energi som finns lagrad i muskler och lever, d v s glykogenlagret (kolhydrater).

Efter några dagar är dina glykogenlager i stort sett tömda. Kroppens behov av energi och kolhydrater gör att kroppen då börjar använda sitt lagrade fett för att producera små bränslemolekyler, s k ketoner. Detta sker i levern där fettet ner till fettsyror som sedan omvandlas till ketoner (ketonkroppar).

Ketoner förser kroppen med energi

Ketonerna transporteras sedan med blodet och förser hela kroppen, inklusive hjärnan, med energi. Fettförbränningen ökar dramatiskt när det lagrade fettet används som kroppens bränsle och detta snabbar på viktminskningen.*

Det tar några dagar för kroppen att anpassa sig till att leva på färre kalorier men också att vänja sig av med tidigare osunda kostvanor. De första dagarna kan därför vara lite tuffa med trötthet, yrsel och huvudvärk men efter 3-7 dagar vänder allt när du får hjälp av ketonerna som ger en stabil energiförsörjning. Många upplever en nästintill euforisk känsla, ny energi och minskad hunger.

Vid ketos bränner kroppen fett istället för kolhydrater för att få energi.

 

Ketos dämpar hungerkänslorna

Studier har visat att kroppen tar hjälp av ketonerna i fettförbränningen. Detta sparar muskelcellerna vid en viktminskning. Ketonerna ger dig dessutom ökad känsla av att du känner dig pigg och hungerkänslorna dämpas.

Få koll på kaloriintaget och nå ketonfas

För att komma i ketonfas bör intaget vara max 450-500 kcal och max 50 g kolhydrater (vilket du får i dig när du äter 3 Slanka-måltider. Ej Måltidsbit/bar, den innehåller för många kolhydrater) på en vikt om 73 kg.

Tänk på att sockerfria tabletter och tuggummi innehåller både kalorier och kolhydrater.

Det bör nämnas att den milda ketosen vid en viktminskning med Slanka inte är att jämföra med det sjukliga tillstånd som kan uppträda vid diabetes.

 

<-- 13498 -->