Very Low Calorie Diet

BAKA GODA MUFFINS UTAN MJÖL OCH SOCKER

Pepparkaksmuffins-adelost

Pepperkaksmuffins med ädelosttopping

Bakas utan mjöl och socker. 100% näring.

4 påsar Havremål (Äppelgröt)
3 dl vatten
3 ägg
2 tsk bakpulver
4 tsk fiberhusk
2 krm salt (kan uteslutas)
3-4 tsk kokosolja (flytande)
1-2 tsk pepparkakskrydda

Topping:
150 g creme fraiche light 15%
150 g ädelost (på tub)
granatäpplekärnor

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt övriga och rör till en smet.
Låt svälla 15 min. Häll upp i muffinsformar.
Grädda i 175 grader, ca 20 min. Låt svalna.

Rör ihop toppingen och lägg en klick på varje muffins. Garnera med granatäpple.

Slanka muffis kan frysas utan topping.

 

Baka-muffins-havremalet

Slankas goda muffins kan du unna dig!

Bakas utan mjöl och socker. 100% näring.

4 påsar Havremål (Äppelgröt)
3 dl vatten
3 ägg
2 tsk bakpulver
4 tsk fiberhusk
2 krm salt (kan uteslutas)
3-4 tsk kokosolja (flytande)

Förslag på olika smaksättning:
1 pkt saffran, 2 tsk kardemumman, äppelskivor,
frysta blåbär eller hallon etc.
Ev Slanka Vanilj att pudra över

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt övriga och rör till en smet.
Låt svälla 15 min. Häll upp i formarna. Stick ev i 1-2 äppelklyftor i varje muffins.
Grädda i 175 grader, ca 20 min. Låt svalna. Kan frysas. Ej Maxi.

Köp_din_slanka_här

Vanilj-morotskaka

Vanilj- och morotskaka

Fett- och mjölfri

Ingredienser:
1 påse Slanka Vanilj shake
3 äggvitor
250 g kvarg 0,2% eller turkisk yoghurt
1,5 – 2 tsk flytande sötningsmedel eller stevia (om stevia används måste mängden anpassas)
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
3 morötter
1 tsk kanel
1 tsk nejlika

Frosting:
150 g färskost 2%
0,5 tsk flytande sötningsmedel
1 tsk vanilj sockerfri eller sockerfri vaniljsirap
Citronsaft att fukta kakan med
Kanel att strö på frostingen

Tillredning (ca 30 min):

Riv morötterna och koka dem i en liten mängd vatten ca 5 min tills de är mjuka.
Skilj äggulor och -vitor åt i skilda skålar.
Blanda Slanka Vaniljshake-pulver med bakpulver + bikarbonat. Rör om ordentligt.
Vispa äggvitorna. Blanda sedan i kvargen och blandningen Slanka Vanilj-shakepulver och rör till en jämn smet.
Smaksätt med vaniljsocker eller vaniljsirap, sötningsmedlet, ingefära, kardemumma, kanel och nejlika
Tillsätt de avsvalnade morötterna och blanda alltsammans till en jämn smet.
Sätt ett bakplåtspapper i bottnen på en kakform och häll i smeten.
Grädda i 200°C i ca 15-20 min till dess att kakan fått en fin färg. Varmluftsugn 180°C.
Stjälp upp kakan ur formen och fukta den med citronsaft. Låt kakan kallna helt och hållet.

Frosting: blanda färskost, sötningsmedel och vaniljsocker eller vaniljsirap.
Bred frostingen på kakan och strö över kanelen.

<-- 303806 -->