Desserter - Slanka Sverige
Very Low Calorie Diet

Desserter under 500 kcal

 

Persikodessert

Persikor i lättlag
1/2 burk Kesella, 1 %
1 pkt djupfrysta hallon

Gör så här:
Mixa Kesella och hallon. Servera till persikorna. Du får ta en halv persika. Om du vill kan du byta ut den mot en halv banan, en halv kiwi, ett halvt äpple eller en halv nektarin. Smaskens!


 

Slankas Ingefärsglass

1 Slanka Vanilj
1 dl vatten
ca 10 isbitar
Färsk ingefära

Gör så här:
Kör 1 Slanka Vanilj, vatten och is i en blender. Riv ingefära och mojsa ihop med Slanka-glassen. Ställ in smeten i frysen en stund. Lägg upp i snygga glas, typ martini-glas. Dekorera med ett blad citronmeliss och toppa med en trekant smörgåsrån. Så elegant!


 

Slankas Vaniljglass med papaya

1 Slanka Vanilj
1 dl vatten
10 isbitar
Färsk Papaya

Gör så här:
Kör Slanka Vanilj, 1 dl vatten och 10 isbitar i en blender. Varva glass och papaya. Servera i glas. Dekorera med citronmeliss och smörgåsrån.

 


 

Slankas Chokladglass med rån

4 portioner

Ingredienser:
1 Slanka Choklad Milkshake
1/2 apelsinskal, rivet
2 Smörgåsrån
10 isbitar
1 dl vatten

Gör så här:

Mixa 1 Slanka Chokladshake med 1 dl vatten och 10 isbitar i en blender (elektrisk mixer). Blanda ned apelsinskalen i Slanka glassen med en gaffel. Dela smörgåsrånen på mitten. Beräkna 2 hela, d v s 4 st per portion. Lägg ett rån på tallriken, en klick Slanka-glass, ett rån, en klick glass, ett rån, en klick glass och toppa med ett rån. Vill du ha lite extra smarrigt river du lite choklad över. Dekorera med en kvist från citronmeliss om du har och en apelsinskiva.

 


 

Liten ost- och pärondessert

2 portioner

Ingredienser:
2 päron
3 msk Keso naturell
25 g grönmögelost

Gör så här:
Skala och dela päronen och lägg i dessertskålar. Kör Keson och osten i mixer och lägg över päronen. Om du har några blad citronmeliss eller basilikablad kan du dekorera med dem.

 


 

Slankas Ostbricka

4 portioner

Ingredienser:
1 burk Kesella, 1 %
1 bit grönmögelost
Salt och peppar
2 päron
En knippa rädisor

Gör så här:
Blanda Kesellan med osten. Servera med päron och rädisor. Vill du ha något brödaktigt, ta smörgåsrån. Om du dricker vin till, blanda ut det med mineralvatten.

 

Bilderna visar serveringsförslag.

<-- 314198 -->