KALORISNÅL GLASS
Slanka glass – gott och kalorisnålt!
Så här gör du glass av din Slanka shake
1. Gör glass i frysen
Tillred din Slanka shake med 2-2,5 dl vatten. Häll den i en frystålig plastburk med lock och ställ den i frysen. Rör om med jämna mellanrum för att slippa iskristaller.
Ta ut glassen i god tid innan du serverar annars kan den bli för hårdfryst.
Vill du lyxa till glassen lite extra, så toppa med färska bär och ev en klick grekisk yoghurt.
2. Gör glass i glassmaskin
Har du glassmaskin blir glassen ännu godare! Tillred först shaken med 2-2,5 dl vatten. Häll shaken i glassmaskinen och kör enligt apparatens anvisningar. Lägg sedan upp glassen i en vacker skål och toppa med bär och ev en klick grekisk yoghurt.
Maxi: ingen topping
TIPS! Varva gärna två olika smaker i glasskålen för en ny smakupplevelse.
Vanilla Ice Cream Coffee
Kombinationen varmt och kallt ger en underbart god dryck. Perfekt när du vill unna dig något gott som dessert eller vid fikadags istället för tårtbiten.
Ingredienser
1 påse Vaniljshake
En kopp nybryggt kaffe
Kanel/kardemumma
Förbered:
Tillred Slanka Vaniljshake med 2-3 dl vatten. Frys shaken och rör om då och då för att slippa isbildning. Du kan även köra shaken i glassmaskin.
Vid servering:
Ta ut glassen ur frysen en stund innan. Lägg två glasskulor i ett högt glas och häll på ditt nybryggt kaffe. Pudra med kanel eller kardemumma.
Läskande glass av vattenmelon
Ingredienser:
1 liter tärnad vattenmelon (ca 800 gram vattenmelon)
2 msk färskpressad lime
Så här gör du:
Mixa melonbitarna och limejuicen. Sila. Frys i burk med lock eller fyll glassformar och stick ner pinne. Låt stå i frysen minst 6 timmar.
Njut med gott samvete!
Ett annat smart och superenkelt tips
Skär melonskivor i tunna trekanter. Lägg in dem i frysen och ta fram och njut av läskande glassbitar solen!
Smarrig, kalorisnål glass gjord på kvarg
Ingredienser:
Valfria frysta bär eller frukt, t ex jordgubbar, hallon, blåbär, fryst skivad banan mm.
Kvarg 0,2% fett.
Ev lite flytande stevia eller honung.
Så här gör du:
Blanda stevia/honung och kvarg. Mixa med de frysta bären och skopa upp till glasskulor.
Toppa eventuellt med hackade nötter eller kokos. Ät omedelbart!
Rabarber- & jordgubbsglass
4 portioner
Ingredienser
Kompott:
100 g rabarber
100 g jordgubbar
1 msk honung
½ tsk vaniljpulver
Glass:
3 dl kvarg 0,2% fett
½ tsk vaniljpulver
1½ msk honung eller ett par droppar flytande stevia, kan uteslutas
1. Förbered (gärna dagen innan): Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans honung och vaniljpulver. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 20-25 minuter tills rabarber och jordgubbar är mjuka. Vill du inte ha fruktkött så kan du köra lite snabbt med stavmixer i kompotten. Häll kompotten i en lufttät glasburk och ställ kallt. Kompotten ska vara helt avsvalnad innan du använder den till glassen.
2. Rör ihop kvarg, vaniljpulver, honung och stevia. Blanda i kompotten.
3. Häll glassen i glassformar eller lägg i en burk med lock. Frys i minst 5 timmar.
Underbart krämig nicecream
Ingredienser:
1 banan
ca 2 dl frysta hallon
en nypa vaniljpulver
Så här gör du:
Mixa ingredienserna i en matberedare tills det blir en jämn och fin smet. Servera! Enklare kan det inte bli.
Uppfriskande mangoglass
Ingredienser:
1 pkt frysta mangotärningar
3 passionsfrukter (valfritt)
Kokosflingor, citronmeliss
GÖR SÅ HÄR
Kör de frysta mangotärningarna och ev passionsfrukten i matberedaren till en glassig konsistens.
Servera med citronmeliss och kokosflingor. Superenkelt och så gott!