SOPPOR under 500 kcal
Grön ärtpuré
2 portioner
Ingredienser:
1 paket gröna ärtor, 250 g
1/2 l vatten
1 msk creme fraiche
Dragon
Salt och peppar
Gör så här:
Koka upp vatten och ärtor. Låt koka några minuter. Mixa med en stavmixer direkt i kastrullen eller mosa med en gaffel. Rör ner creme fraichen, dragon och kryddor. En skiva surdegslimpa är gott till den här soppan. Tänk då bara på att det blir fler kalorier.
Enklaste tomatsoppan
2 portioner
Ingredienser:
1 burk tomatsoppa
1 burk vatten
8 st skogschampinjoner
Olivolja
Persilja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Späd burkens innehåll med en burk vatten. Koka upp enligt beskrivningen på burken. Skär svampen i småbitar och fräs den i lite olivolja. Lägg den i soppan. Krydda och strö lite finhackad persilja över. Vill du göra soppan lite ?hetare? kan du röra i en knivsudd Sambal Oelek. Har du inte det hemma kan du pressa i lite vitlök. Servera med fullkornsbaguette utan smör. Det är trevligt att bryta brödet och doppa i soppan.
Enklaste champinjonsoppan
2 portioner
Ingredienser:
1 burk champinjonsoppa
1 burk vatten
10 st skogschampinjoner
1 msk olivolja
Persilja
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Späd burkens innehåll med en burk vatten. Koka upp enligt beskrivningen på burken. Skär svampen i småbitar och fräs den i 1 msk olivolja. Lägg den frästa i soppan. Krydda och dofta lite finhackad persilja över. Servera med fullkornsbaguette utan smör. Det är trevligt att bryta brödet och doppa i soppan.
Potatis- och purjolökssoppa
2 portioner
Ingredienser:
4 potatisar
1 purjolök
1 liter vatten
Torkad basilika på burk
2 msk starkt lagrad Magré 17 %, riven
Gör så här:
Koka potatisen och purjolöken. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Har du ingen mixer, kan du mosa med en gaffel. Krydda och häll över i soppskålar. Innan du serverar strö över osten.
Lördagssoppa med svamp och chèvre
4 portioner
Ingredienser:
2 l blandsvamp, i bitar
2 schalottenlökar, skivade
4 vitlöksklyftor, pressade
3 msk flytande kantarellfond på flaska
5 dl vatten
0,5 dl Creme Fraiche
200 g chèvreost
Salt och peppar
1 nypa socker
3 msk citronsaft
2 msk olivolja
Gör så här:
Rensa svampen och skär i bitar. Skala shalottenlökarna och skiva dem. Pressa vitlöksklyftorna. Skär bort kanterna på getosten. Fräs svampen i olivolja tillsammans med lökskivorna och vitlöken. Häll i buljongen, fraiche och låt soppan koka upp. Låt soppan koka tills den fått en krämig konsistens. Smula till sist ner osten och rör om. Smaksätt med salt, peppar, socker och citronsaft.
Bilderna visar serveringsförslag.